MBA Kent

Umum

Penerangan Program

Cepat karier anda dengan memilih AMBA Kent dan Program MBA yang diiktiraf oleh MBA.

Sebagai pelajar MBA Kent, anda digalakkan untuk berfikir, bertanya dan mencari penyelesaian bersama kakitangan akademik, organisasi dan rakan-rakan pelajar. Program MBA Kent membina tiga pilar; Perhatikan , buat dan praktikkan . MBA Kent akan membolehkan anda memahami organisasi dan konteks di mana mereka beroperasi ( memerhatikan ), membantu anda untuk mentafsirkan semula kerangka organisasi ini ( mencipta ), dan menyatukan dan mengaplikasikan pengetahuan yang diperoleh untuk organisasi anda sendiri ( amalan ).

Kami menggabungkan teori perniagaan yang ketat dengan aplikasi praktikal yang berkaitan, dengan menggunakan:

 • Kaedah Pengajaran yang berasaskan Kajian Kes
 • Jelajah Kajian Eropah
 • Minggu Kemahiran Perundingan dan Perundingan
 • Minggu Permulaan Perniagaan
 • Kemahiran Perniagaan
 • Simulasi Perniagaan
 • 1 hingga 1 Kejurulatihan Eksekutif
 • Siri Speaker Tetamu (dengan kerjasama pelbagai organisasi dan kelab)

Sepanjang program ini anda terlibat dengan organisasi; kecil, sederhana dan besar, serantau ke multinasional, untuk menguji teori dengan segera dalam situasi dunia sebenar. Anda akan berhubung dengan pemikir strategik dengan bakat komersial dan perspektif global. Sambungan yang anda buat pada masa ini akan bersama anda seumur hidup.

MBA kami didasarkan pada kampus Canterbury kami. Ia direka supaya pelajar sepenuh masa dan sambilan boleh belajar bersama dan belajar dari satu sama lain. Kursus ini menyatukan minda kreatif dan pengurus berpengalaman yang berminat untuk membuat perubahan. Saiz kelas intim kami menawarkan persekitaran yang membina perbincangan dan rangkaian, yang diketuai oleh para ulama yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dari seluruh dunia dan oleh rangkaian pengamal yang berjaya dan inovatif kami.

Anda boleh membangunkan prospek keusahawanan, perspektif antarabangsa serta komitmen terhadap pengurusan yang bertanggungjawab. Anda juga akan mendapat manfaat daripada pelbagai pengalaman nilai tambah, seperti kelas tuan dan peluang untuk belajar bahasa.

Kent Business School telah bergabung dengan Institut Pengurusan Berkanun (CMI) untuk memberi anda peluang untuk mendapatkan, bersama dengan MBA Kent, Diploma Peringkat CMI 7 dalam Pengurusan Strategik

Taklimat MBA

Taklimat MBA diadakan secara berkala. Kami memperibadikan maklumat yang anda terima mengenai Kent MBA dan bagaimana ia boleh memberi kesan kepada kerjaya anda dan sememangnya hidup anda. Kami juga memberi nasihat tentang mendapatkan 'beli' dari majikan anda. Semua sesi taklimat diadakan di Kent Business School, kampus Canterbury.

Jika anda berminat untuk menghadiri Taklimat MBA, sila beritahu kami. Lihat tarikh dan daftar.

Anda juga boleh mengatur pertemuan peribadi dengan Pengarah Program MBA, Profesor Thanos Papadopoulos.

Maklumat Program

MBA Kent boleh dipelajari dalam satu tahun pengajian sepenuh masa, atau sambilan selama dua hingga tiga tahun. Sebagai pelajar separuh masa, anda menyertai pelajar sepenuh masa sekarang pada modul program minggu yang panjang.

Struktur kursus di bawah ini menyediakan contoh modul yang tersedia untuk program ini.

Modul berikut ditawarkan kepada pelajar semasa kami. Penyenaraian ini berdasarkan kurikulum semasa dan mungkin berubah tahun ke tahun sebagai tindak balas kepada perkembangan kurikulum dan inovasi baru:

 • Kepimpinan dan Perubahan
 • Pengurusan Tanggungjawab Sosial dan Kemapanan
 • Analytics Perniagaan
 • Menyampaikan Inovasi
 • Analisis Kewangan untuk Membuat Keputusan
 • Pengurusan Strategik Global
 • Kemahiran Perniagaan dan Pembangunan Peribadi
 • Pengurusan Orang Strategik
 • Pemasaran Strategik dan Komunikasi
 • Keusahawanan
 • Laporan Perniagaan MBA

Penilaian

Program ini melibatkan komponen yang diajar dan komponen. Program mengajar dinilai oleh campuran tugasan kursus sepanjang tahun, serta ujian dalam talian, penilaian sumbangan untuk perbincangan, persembahan dan kerja kelompok.

Syarat kemasukan

Pelajar yang ingin memohon ijazah yang lebih tinggi hendaklah mempunyai ijazah kepujian yang baik dari UK (minimum 2: 2) atau kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Pengecualian akan dipertimbangkan untuk pengurus senior dengan pengalaman kerja pengurusan lebih daripada sepuluh tahun.

Pelajar mestilah berpegang pada pengalaman kerja pengurusan pasca siswazah sepenuh masa selama tiga tahun yang mungkin dari sektor swasta, awam atau ketiga.

Temu bual individu dengan Pengarah Program akan menjadi sebahagian daripada proses pemilihan.

Semua pemohon dipertimbangkan secara individu dan kelayakan tambahan, dan kelayakan profesional dan pengalaman juga akan diambil kira apabila mempertimbangkan permohonan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kent Business School (KBS) is a leading Business School, ranked in the top 30 in the UK and is accredited by The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) which places KBS within t ... Baca lebih lanjut

Kent Business School (KBS) is a leading Business School, ranked in the top 30 in the UK and is accredited by The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) which places KBS within the top institutions globally for business degrees, with only 5% of the world’s Business Schools attaining this accreditation. Engaging teaching, world-class research, professional partnerships and an international community create an exciting atmosphere in which to learn, where innovation is encouraged and challenges welcomed. Baca Ringkas

Akreditasi