MBA Global

Umum

Penerangan Program

MBA Global

Bersedia untuk membawa kerjaya anda ke tahap seterusnya? Ijazah sarjana ini disesuaikan untuk mengembangkan kemahiran pengurusan dan kepemimpinan mengikut cita-cita kerjaya tertentu anda. Anda akan memperoleh pengetahuan dan kecekapan yang paling relevan dan terkini untuk meningkatkan kebolehkerjaan anda dan meningkatkan karier anda, yang membolehkan anda memperoleh lebih banyak jawatan kanan dalam bidang pilihan anda. Belajarlah di kampus kami di pusat Berlin dan manfaatkan dikelilingi oleh pelbagai syarikat baru dan perniagaan besar. Program ini menawarkan mod pengajian campuran yang bermaksud bahawa anda akan mempunyai fleksibiliti untuk mengikuti kursus mengikut jadual anda, termasuk tanggungjawab kerja dan keluarga. Anda akan mempunyai pilihan untuk memilih Pathway dalam bidang seperti pengurusan projek dan pengurusan SDM untuk memastikan anda mengembangkan kemahiran kritikal yang diperlukan untuk membawa perniagaan anda ke tahap seterusnya.

Modul merangkumi: Pengurusan Strategik dan Kepimpinan, Pemasaran dan Persekitaran Perniagaan serta Pengurusan Sistem dan Operasi. BSBI juga menawarkan kursus Pendidikan Eksekutif percuma - sesuai untuk mereka yang ingin menyasarkan kedudukan kepimpinan. Anda juga akan mendapat akses ke pelajaran bahasa Jerman percuma yang terbuka untuk semua pelajar, jadi anda boleh memanfaatkan sepenuhnya masa anda di Jerman. Memperoleh MBA di Jerman dapat membantu anda menceburkan diri dalam arena korporat global. Ijazah ini diiktiraf di seluruh dunia dan direka untuk melengkapkan anda dengan pengetahuan pakar mengenai cara kerja dunia perniagaan. BSBI menawarkan pengambilan untuk tahun 2021, namun, harap maklum bahawa jumlah tempat duduk untuk pengambilan akan datang adalah terhad. Kami mempunyai beberapa langkah yang berlaku termasuk penangguhan pengambilan dan kemungkinan memulakan pengambilan secara dalam talian dengan webinar langsung dan kandungan akademik kami.

Keperluan Kursus

 • Umur minimum: 21
 • Keperluan bahasa Inggeris:
  • IELTS 6.0 (tidak kurang daripada 5.5 dalam sebarang komponen), atau;
  • Skor PTE 50 atau setaraf.
 • Keperluan penguasaan bahasa Inggeris dapat dikecualikan untuk:
 • Penceramah Bahasa Inggeris asli, atau;
 • Pemohon yang menamatkan pendidikan mereka dalam Bahasa Inggeris (seperti diploma Sekolah Tinggi atau IB).
 • Dokumen: CV dan dua surat rujukan.
 • Kelayakan: Anda mesti mempunyai ijazah Sarjana Muda 2: 2 UK (atau mana-mana ijazah setara yang diiktiraf oleh NARIC)
 • Sekiranya anda tidak memenuhi keperluan akademik, anda boleh dinilai berdasarkan pengalaman kerja yang berkaitan. Untuk mengambil laluan ini, anda mesti mempunyai pengalaman pengurusan minimum 3 tahun.

Berlin Sekolah Perniagaan & Inovasi

Mahu menjadi pemimpin perniagaan yang luar biasa di bidang pilihan anda? Sekolah Perniagaan dan Inovasi Berlin (BSBI) akan membantu anda mengembangkan kemahiran pengurusan utama yang anda perlukan untuk kerjaya yang berjaya.

Program ijazah BSBI mempunyai tiga konsep di dalam hatinya:

Enterprise | Kepimpinan | Kejayaan

Anda akan:

 • Meningkatkan kemahiran perniagaan anda melalui kaedah pengajaran praktikal
 • Ketahui tentang industri pilihan anda daripada ahli akademik berorientasi kerjaya di bahagian atas bidang mereka
 • Dapatkan kelebihan persaingan dengan memperoleh alat dan teknik profesional utama
 • Ketahui cara menerapkan konsep untuk perniagaan sebenar

Matlamat kami ialah kejayaan anda: apabila anda menamatkan pengajian, anda akan dapat memasuki pasaran kerja sebagai profesional yang berkelayakan dan apabila menamatkan pengajian anda layak memohon permit kediaman pasca pelajaran 18 bulan * untuk mengambil kesempatan daripada kerjaya peluang di Jerman.

Semasa anda belajar ...

Kaedah pengajaran

Mendapat manfaat daripada pendekatan mengajar berorientasikan karier dan praktikal menggunakan kaedah seperti:

 • Kajian kes
 • Lawatan ke pameran dan perniagaan
 • Bengkel dan penceramah tetamu
 • Perbincangan kumpulan
 • Persembahan
 • Projek kumpulan

Fleksibiliti & sokongan kajian dalam talian

Nikmati jadual belajar yang direka untuk memenuhi komitmen profesional dan peribadi anda.

Manfaatkan Virtual Learning Environment (VLE) dan akses kelas 'Virtual' yang bermaksud anda boleh belajar dari rumah.

Kampus Central Berlin

BSBI telah mencipta persekitaran pembelajaran yang indah, menawarkan kampus moden yang baru diperbaharui yang terletak di tengah-tengah Berlin.

Bandar ini baru-baru ini menduduki pilihan paling popular untuk pelajar antarabangsa yang ingin belajar di Eropah **.

** Berdasarkan tinjauan tahunan oleh ICEF pada tahun 2018.

Sambungan dan peluang industri

Sebagai modal permulaan Eropah, Berlin adalah tempat yang sempurna untuk belajar tentang perniagaan dan mendapat pengalaman yang berharga - bandar ini merupakan hab bagi usahawan yang berkumpul di Berlin untuk memanfaatkan peluang pelaburan dan ekonomi.

Perkhidmatan Kerjaya Dedicated

Pakar kerjaya di kampus BSBI didedikasikan untuk membantu anda berlatih untuk berjaya. Perkhidmatan kerjaya disesuaikan dengan keperluan khusus anda dan direka untuk membangunkan anda menjadi calon yang sangat baik apabila tamat pengajian.

Selepas tamat pengajian ...

Kelayakan ijazah di peringkat global

Anda akan menerima kelayakan daripada Università Telematica Internazionale Uninettuno - rakan akademik utama BSBI.

Permit kediaman selepas belajar

Selepas berjaya menamatkan kursus ijazah, anda boleh memohon permit kediaman selepas belajar sehingga 18 bulan. Ini akan memberi peluang kepada anda untuk memanfaatkan peluang ekonomi di seluruh Jerman.

112194_110926_BSBI.png

Berikutan pengumuman larangan perjalanan, curfews dan batasan pada pergerakan awam, BSBI pantas bertindak balas dan mula memperkenalkan langkah-langkah untuk memastikan pelajar dapat meneruskan pembelajaran mereka, walaupun tidak dapat mengakses kampus Berlin. Sejak 12 Mac, tutor telah menyampaikan syarahan dalam talian.

BSBI menyedari bahawa banyak negara kini dalam keadaan terkunci untuk mencegah penyebaran virus. Ini mungkin bermaksud anda tidak dapat memperoleh visa anda atau terbang ke Jerman. Oleh itu, kami telah membuat tarikh ketibaan lewat (3 Julai) untuk pengambilan Mei 2020 kami. Sebagai alternatif, jika anda tidak dapat memperoleh visa kerana krisis, anda akan dapat menangguhkan pengambilan kemudian: Oktober 2020 atau 2021 Februari.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Berlin School of Business and Innovation (BSBI) is located in the heart of Berlin. We focus on helping graduates to become exceptional leaders in their chosen field.

The Berlin School of Business and Innovation (BSBI) is located in the heart of Berlin. We focus on helping graduates to become exceptional leaders in their chosen field. Baca Ringkas