MBA Sarjana Pentadbiran Perniagaan Global dengan Pathways Tambahan dalam Kesihatan Awam atau Insurans

Umum

Penerangan Program

Dihantar di kampus Universiti Glasgow Glasgow Caledonian, program MBA Global ini telah dirancang di sekitar komitmen kami terhadap Good Common dan Prinsip PBB untuk Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab (PRME). Program MBA Global yang tersendiri ini direka untuk individu-individu yang berdaya usaha dan berorientasikan sosial dengan aspirasi untuk menjadi seorang pengurus profesional dengan naluri untuk mewujudkan perniagaan yang mapan dalam cara yang bertanggungjawab secara sosial.

Anda akan belajar bagaimana untuk memimpin dari dalam melalui inovasi dan pemikiran kreatif, membentuk anda menjadi pemimpin yang bersedia untuk dunia esok. Apabila selesai, anda akan dapat mengenal pasti keperluan pembangunan kecekapan anda sendiri untuk menjadi pemimpin yang bertanggungjawab masa depan.

MBA yang fleksibel, program unik ini memberikan para pelajar peluang untuk mengkhususkan diri dalam bidang pilihan mereka melalui pilihan sembilan modul elektif yang unik. Pelajar juga boleh lulus dengan MBA (Kesihatan Awam) atau MBA (Insurans) jika mereka memilih modul khusus untuk Pathway .

Program praktikal dan diterapkan ini memberikan wawasan tentang cabaran setiap hari yang dihadapi pengurus dalam pelbagai organisasi dan organisasi sektor ketiga di seluruh dunia. Kami menegaskan peranan, sumbangan dan integrasi fungsi perniagaan utama untuk meningkatkan keupayaan anda untuk mereka bentuk dan menyampaikan strategi organisasi yang menyeluruh.

Program dinamik dan menuntut ini memerlukan penyertaan yang bertenaga. Seperti anda, rakan-rakan anda akan bercita-cita tinggi, bermotivasi tinggi dan bertekad untuk berjaya. Kami tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan anda ke dalam program ini dan ke rangkaian alumni global kami pemimpin pemimpin yang bertanggungjawab sosial.

GCU London menarik graduan cemerlang, dari seluruh dunia, dan menawarkan pengalaman pelajar yang tidak dapat ditandingi dan kebolehpasaran antarabangsa.

GCU bangga mempunyai kampus yang canggih di tengah-tengah Glasgow dan New York.

Anda akan, sebagai sebahagian daripada program ini, berpeluang untuk melakukan dua kali rendahan kebudayaan selama dua minggu di kedua-dua lokasi yang menarik ini (tertakluk kepada sekatan visa).

MBA unik kami direka dengan keperluan perniagaan antarabangsa dan masyarakat, membantu membina kemahiran, pengetahuan dan pengalaman yang diperlukan untuk menjadi pemimpin yang berjaya dan bertanggungjawab dalam peranan pengurusan di semua sektor.

Apa yang anda akan belajar

Program MBA Global akan menyediakan pelajar dengan pemahaman penting mengenai teori dan amalan pengurusan.

Fokus MBA Global adalah pengalaman kerja. Penglibatan luar dengan perniagaan adalah teras utama kurikulum MBA.

Pelajar kemudian boleh memilih pilihan untuk mengkhususkan diri dalam subjek pilihan mereka.

Modul

Kemahiran MBA dan Kotak Alat (Teras):

 • Kepimpinan yang Bertanggungjawab
 • Kaedah untuk Projek Berasaskan Bukti
 • Projek MBA
 • Pengurusan Operasi dan Analitis untuk Membuat Keputusan Pengurusan
 • Mewujudkan Nilai Organisasi
 • Kewarganegaraan Korporat dalam Zaman Global
 • Pengurusan strategik

Pilihan (Pilih satu):

 • Inovasi Produk dan Perkhidmatan dan Logistik Global
 • Menguruskan Perubahan
 • Pengetua dan Teori Amalan Kesihatan Awam *
 • Automasi Insurans, Analitis, Digitalisation dan Keselamatan Siber **

Pilihan (Pilih satu):

 • Inovasi dan Keusahawanan
 • Pendekatan Tindakan Sosial ke Kesihatan Awam *
 • Pengurusan Kesinambungan dan Pengurusan Krisis
 • Strategi Pemasaran Global
 • Penyelesaian Insurans untuk Risiko dalam Pasaran Muncul **

* Untuk lulus dengan Global MBA (Kesihatan Awam) anda perlu memilih kedua-dua modul ini.

** Untuk lulus dengan Global MBA (Insurans) anda perlu memilih kedua-dua modul ini.

Pelancaran Kedatangan Kebudayaan ke Glasgow dan New York

GCU bangga mempunyai kampus di tengah-tengah Glasgow dan New York. Dengan penubuhan Glasgow Caledonian New York College, kami adalah institusi pendidikan tinggi asing pertama yang menganugerahkan ijazah di New York.

Sebagai sebahagian daripada program ini, anda akan berpeluang menjalankan perjalanan perendaman budaya pilihan ke Glasgow dan New York. *

*Tertakluk kepada terma dan syarat

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

Keperluan Kemasukan Biasa

Ijazah pertama kelas Ijazah atau kelas kedua di UK (atau setaraf).

Walau bagaimanapun, setiap permohonan dianggap secara individu. Jika pemohon tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik biasa tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, mereka mungkin layak memasuki program ini melalui Pengiktirafan Pembelajaran Sebelum Universiti

Bagi pemohon yang mempunyai ijazah yang berkaitan dengan perniagaan atau dengan pengalaman pengurusan yang berkaitan, anda juga mungkin berminat dengan Pengurusan Jenama Mewah MBA kami.

Bahasa Inggeris

Skor IELTS akademik 6.0 (atau setaraf) tanpa elemen di bawah 5.5.

Sila ambil perhatian: jika anda berasal dari negara majoriti berbahasa Inggeris, anda mungkin tidak perlu memberikan bukti lebih lanjut tentang penguasaan Bahasa Inggeris anda.

Kemudahan

Kampus London kami menyediakan pelajar MBA Global kami dengan persekitaran pembelajaran yang terkemuka dan menawarkan ruang pengajaran moden untuk kuliah, kajian kecil dan pembelajaran sosial.

Terletak di persekitaran ultra-moden di tengah-tengah Spitalfields, terletak di fesyen dan modal kewangan London, kampus universiti sarjana profesional ini menjalinkan hubungan dengan pengajaran dan perkongsian industri yang berkualiti di seluruh dunia.

Pengalaman Pelajar

GCU London berpusat di salah satu daripada bandar-bandar yang paling bersemangat dan kosmopolitan di dunia.

Ia mempunyai yang terbaik dari setiap budaya, setiap minat dan hobi dan setiap bentuk seni di depan pintu anda. Paling penting, GCU London berpusat di salah satu kawasan yang paling menarik dan menarik di London; Spitalfields, rumah legenda Brick Lane, Old Spitalfields, Petticoat Lane Markets dan banyak lagi.

Kampus ini menawarkan pelbagai jenis kursus MBA dan MSc, pengajaran dan hubungan berkualiti tinggi dengan perniagaan antarabangsa.

GCU London menyediakan pelajar dengan pengalaman belajar yang kaya dan beragam yang disokong oleh kehidupan antarabangsa, intelektual dan budaya yang bersemangat. Kami menarik pelajar dari lebih dari 56 buah negara, dari pelbagai latar belakang dari semua penjuru dunia.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda.

Yuran pengajian termasuk kos penginapan semasa lawatan budaya pilihan kursus. Baca terma dan syarat penuh.

Yuran pengajian 2020/21

 • Rumah (termasuk Scotland dan Eropah): £ 12,500
 • International (di luar Eropah): £ 14,500

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Terma dan syarat

Terma dan syarat ini menetapkan kewajipan GCU dan pelajar berdaftar yang mengikuti pengajian di Global Master of Business Administration (MBA) sebagai tambahan kepada terma dan syarat pelajar standard Universiti, dan jika berkenaan, Terma dan Syarat Antarabangsa Universiti, yang menyatakan anda hak dan kewajipan, serta kewajipan Universiti kepada anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Baca lebih lanjut

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Baca Ringkas