MBA Finance

California Miramar University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MBA Finance

California Miramar University

"Amerika Syarikat adalah tempat kelahiran kajian Pengurusan dan tempat terbaik untuk mempelajari kualiti pengurusan. Saya dibesarkan di India dan kemudian berpindah ke Amerika Syarikat. Matlamat saya bukan sahaja untuk mendapatkan ijazah MBA tetapi untuk mempelajari mata pelajaran dari inti. Saya sedang mencari universiti, sesuai untuk profesional yang bekerja dan menemui ulasan yang sangat baik untuk California Miramar University . Pengalaman saya di sini dari hari pertama hingga sekarang adalah hebat, semua orang sangat membantu dan memahami. Profesor cemerlang. dalam Matematik Gunaan dari University of Calcutta (salah satu daripada 500 universiti teratas di seluruh dunia), penasihat akademik saya telah mencadangkan saya untuk memilih Kewangan sebagai penekanan saya, yang saya dapati nasihat terbaik yang boleh diperolehi.

Saya ingin menyebut bahawa saya tergolong dalam keluarga profesor, ibu bapa saya adalah profesor dan datuk ibu saya juga. Ayah saya dalam penyelidikan matematik, membimbing pelajar dalam PhD, jadi dia telah melawat banyak negara untuk persidangan dan bertemu pakar dari kawasan tersebut. Setiap kali profesor melawat India saya bertemu dengan mereka dan mengumpulkan pengetahuan. Saya akan mengatakan CALMU telah menambah beberapa lagi profesor bertaraf dunia kepada senarai profesor yang cemerlang. Saya peminat CALMU dan saya tidak sabar untuk meneruskan perjalanan saya dengan California Miramar University untuk program DBA mereka. "- Krishnarpita Bera, Pelajar MBA Kewangan, Kelas 2012

Kurikulum MBA terdiri daripada 13 kursus:

  • 9 Kelas Teras Yang Diperlukan, termasuk Capstone Strategi Perniagaan
  • 4 Bidang Kursus Penekanan

Kewangan MBA pelajar di California Miramar University memilih 4 kursus kewangan dari senarai berikut:

  • FIN 6001 Pasaran dan Pelaburan Keselamatan
  • FIN 6002 Institusi Kewangan dan Pasaran
  • FIN 6003 Analisis dan Penilaian Penyata Kewangan
  • FIN 6651 Kewangan Antarabangsa
  • FIN 6005 Kewangan Korporat Lanjutan

FIN 6001 Pasaran dan Pelaburan Keselamatan
Kursus ini memberi tumpuan kepada pasaran sekuriti, ciri-ciri risiko pulangan pelaburan, konsep analisis keselamatan, pelbagai instrumen kewangan, dan strategi pelaburan dan portfolio pelabur individu dan institusi. (3 jam kredit)

FIN 6002 Institusi Kewangan dan Pasaran
Memberi tumpuan kepada pengurusan institusi kewangan, dan fungsi wang dalam pasaran modal. Topik termasuk pengurusan risiko, deposit dan insurans deposit, kecairan, keperluan rizab, kecukupan modal, pengurusan liabiliti, risiko kadar faedah pelaburan dan isu semasa yang berkaitan dengan institusi kewangan. (3 jam kredit)

FIN 6003 Analisis dan Penilaian Penyata Kewangan
Mengkaji topik-topik lanjutan dalam kewangan korporat dengan penekanan terhadap penilaian sebagai konsep pusat. Kursus ini memperkenalkan teknik penilaian dan keputusan korporat yang mempengaruhi nilai. Keputusan ini termasuk bidang analisis kewangan, struktur pemilikan, pengambilalihan, dividen, pampasan, dan teori agensi. (3 jam kredit)

FIN 6651 Kewangan Antarabangsa
Menyatakan sistem kewangan antarabangsa, imbangan pembayaran, mekanisme penyelarasan, saling ketergantungan antarabangsa, dan hubungan antara dasar monetari dan kadar pertukaran dalam negeri. Kursus ini juga memberikan arbitraj dan arbitraj seperti urus niaga memainkan peranan penting dalam kontrak kewangan, serta kaedah kewangan syarikat multinasional, pertukaran asing, dan penerimaan jurubank. (3 jam kredit)

FIN 6005 Kewangan Korporat Lanjutan
Kursus ini menggunakan analisis intensif pelbagai kajian kes untuk membangunkan keupayaan pelajar untuk membuat keputusan kewangan. Perbincangan termasuk penilaian prestasi, pengurusan modal kerja, dasar dividen, dasar struktur modal, penggunaan dan penilaian derivatif, belanjawan modal dan penggabungan dan pengambilalihan. (3 jam kredit)

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini February 17, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
22,815 USD
Locations
Amerika Syarikat - San Diego, California
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - San Diego, California
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat