MBA Eksekutif

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Kenaikan gaji purata 78% dalam masa kurang dari 3 tahun (Kedudukan FT 2020)

 • Peringkat # 7 di seluruh dunia (10 MBA Eksekutif Teratas)
 • Kedudukan # 1 untuk Kemajuan Kerjaya di seluruh dunia
 • Kedudukan 3 teratas di UK, Perancis, Jerman dan Sepanyol
 • Belajar dalam 18, 22 atau 30 bulan, Blended Learning tersedia!

Tempoh & Lokasi

 • 6 lokasi kajian: perjalanan, Paris, Berlin - London, Turin, Beirut dan campuran.
 • 3 panjang yang berbeza: 18, 22 & 30 bulan.
 • 5 Seminar Antarabangsa: Paris, Brussels, Austin (TX) dan Madrid. Dan satu Seminar Kepemimpinan Wilayah untuk dipilih: Shanghai, Sao Paulo, New Delhi atau Singapura.

Profil Kelas 2021

104 peserta EMBA Eksekutif

 • 36 Warganegara
 • 30% adalah Wanita
 • 38 Umur purata
 • Rata-rata pengalaman bekerja selama 13 tahun

Objektif & Faedah Program

Komitmen kami adalah untuk memastikan bahawa para peserta kami sentiasa berkembang dan bersedia menghadapi teknologi dan cabaran organisasi yang pantas yang dihadapi sekarang. ESCP Business School menyediakan pemimpin masa depan yang menawarkan kemahiran praktikal dan sesuai dengan industri yang akan anda gunakan untuk membimbing perniagaan anda dan memimpin pasukan anda menuju transformasi.

Program ini akan membolehkan anda:

 • Jejaki pengalaman MBA Eksekutif anda dengan pantas dan nikmati masa dan kemudahan kewangan yang fleksibel.
 • Kembangkan falsafah kepemimpinan peribadi yang mencerminkan pengetahuan, keupayaan dan wawasan yang lebih besar dalam persekitaran lintas budaya.
 • Memperkasakan pemimpin peringkat atasan dalam diri anda dan mengembangkan perspektif anda mengenai kehidupan.
 • Kongsi pengalaman anda dengan kumpulan yang sangat pelbagai - aset yang tidak ternilai dalam persekitaran perniagaan global masa kini.
 • Jadilah sebahagian daripada rangkaian dan program MBA Eksekutif, yang dipilih berdasarkan kedudukan Financial Times 2018, MBA Eksekutif kami berada di kedudukan # 11 di seluruh dunia, dan juga # 1 untuk kemajuan kerjaya di seluruh dunia, dan # 3 untuk pengalaman kursus antarabangsa.

Syarat Kemasukan

 • Ijazah universiti: Sarjana, ijazah Sarjana atau setaraf.
 • Pengalaman pengurusan sekurang-kurangnya lima tahun (rata-rata 13 tahun).
 • 2 surat cadangan.
 • Ketekunan dalam bahasa Inggeris.

Testimoni dari Alumni kami

Aris Theophilakis
Futatsu Industries - Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif
Yunani

"Memiliki pengalaman pengurusan dari seluruh dunia, saya ingin pengalaman yayasan dan 'tahap seterusnya' memanfaatkan ini. Terdapat beberapa sekolah yang lebih terkenal, dan pasti banyak sekolah yang lebih besar, tetapi ESCP Business School mengklik saya kerana pendekatan antarabangsa yang unik. Mengambil MBA adalah langkah besar; Saya juga ingin menjadikannya pengalaman yang kaya. "Evelyne Mazallon
CLE International - Pengarah Jualan
Perancis

"Setelah bekerja 10 tahun di sebuah syarikat penerbitan, pertama sebagai Pengurus Eksport, kemudian sebagai Pengarah Jualan, saya ingin membawa karier saya ke tahap seterusnya, memperluas cakrawala saya dan mengurus seluruh fungsi di seluruh dunia. Kerana saya tidak dapat mengambil terlalu banyak banyak masa di luar pejabat, saya memilih formula 30 bulan untuk menyelesaikan MBA Eksekutif saya. Ini membolehkan saya mengekalkan komitmen yang tinggi terhadap tanggungjawab saya semasa memanfaatkan sepenuhnya program ini dan mengembangkan jaringan yang lebih kuat dengan rakan sebaya saya. Saya merasakan bahawa kursus seperti Strategi Korporat dan Penyelesaian Masalah dan Membuat Keputusan telah meningkatkan kemahiran saya dalam menyediakan alat dan kepemimpinan yang sangat berguna. "


Peter Zuber
ERNI Consulting Group - Pengarah Urusan Sevice Delivery Unit
Switzerland

"Ketika memulakan MBA Eksekutif, saya bertanggungjawab untuk domain perniagaan di Switzerland tetapi mencari kerjaya yang lebih antarabangsa. Setahun kemudian, masih dalam program ini, saya bertanggungjawab untuk lima Unit Penyampaian Perkhidmatan antarabangsa dengan tujuan untuk menubuhkan lima tambahan. dalam lima tahun akan datang. Program ini sangat membantu saya dalam menangani cabaran ini. Saya mendapat maklumat langsung dari promo yang benar-benar antarabangsa semasa membuat laman web terbaru di Eropah tengah. Tambahan pula, saya belajar semua kemahiran yang diperlukan untuk menyiapkan anak syarikat antarabangsa. Tetapi yang paling penting, saya berkembang sebagai seseorang dalam banyak cara kerana program ini dan rakan baru yang saya hasilkan dari pelbagai budaya yang berbeza. Itu adalah pengalaman seumur hidup yang tidak akan saya lupakan. "

142886_LondonEMBAaccreditation.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

A pioneer for the past 200 years, ESCP Business School can be proud of a large number of innovations successfully adopted all around the world. It remains the only pan-European school, with six campus ... Baca lebih lanjut

A pioneer for the past 200 years, ESCP Business School can be proud of a large number of innovations successfully adopted all around the world. It remains the only pan-European school, with six campuses in Berlin, London, Madrid, Paris, Turin and Warsaw, and an associated campus in Luxembourg. Baca Ringkas

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited