MBA Eksekutif

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

The Executive MBA Edhec adalah program tiga kali terakreditasi dari salah satu sekolah perniagaan terkemuka di Eropah. Ia direka untuk pengurus berpengalaman, usahawan dan eksekutif kanan yang ingin mengalami perubahan profesional. Program separuh masa selama 16 bulan, yang berpusat di Opera Paris atau Lille, akan membolehkan anda menyatukan kemahiran peringkat eksekutif anda, meningkatkan kemakmuran diri dan kemahiran kepimpinan anda dan mempertajam prospek global anda untuk memacu prestasi organisasi anda dalam hari yang mencabar dan sentiasa mengubah persekitaran perniagaan.

Membina Orang untuk Membina Perniagaan

MBA Eksekutif EDHEC adalah program yang seimbang yang direka oleh perniagaan untuk perniagaan anda yang menggabungkan masukan akademik yang serius dari pakar-pakar perniagaan yang berpengalaman dengan pendekatan secara langsung kepada cabaran kehidupan perniagaan yang sebenar.Ini sebabnya kami telah merancang program ini untuk menawarkan gabungan keperluan perniagaan dan pembelajaran peribadi untuk membolehkan anda memaksimumkan nilai dan pengalaman mengikut matlamat anda.

 • Asas perniagaan untuk mengukuhkan strategi anda
 • Pelbagai pilihan pilihan yang canggih untuk menyatukan kemahiran anda dan memberikan anda perspektif baru mengenai isu pengurusan yang penting kepada anda dan kerjaya anda - anda boleh memilih sehingga 6 pilihan yang berbeza yang disesuaikan dengan keperluan anda
 • 2 perjalanan perniagaan global yang merangsang untuk memberikan anda gambaran utama kepada beberapa ekonomi dunia yang paling berkembang dan pasaran baru muncul
 • 1 projek perundingan individu untuk memberikan anda pengalaman pembelajaran secara langsung, menggunakan apa yang telah anda pelajari untuk projek tindakan kehidupan sebenar pilihan anda
 • Pembangunan bimbingan peribadi dan kepimpinan - 20% daripada program ini didedikasikan untuk kepimpinan berprinsip dan pembangunan profesional anda

Bekerjasama, Belajar, Kongsi

Apabila anda menyertai MBA Eksekutif EDHEC, anda menyertai komuniti pembelajaran subur profesional dan organisasi perniagaan yang berpengalaman dari seluruh dunia. Kami mengehadkan saiz kelas kami untuk memastikan anda mendapat manfaat daripada berhubung dengan orang dari pelbagai latar belakang kebangsaan, profesi dan industri tetapi mendapat peluang belajar yang berkualiti dan berkualiti tinggi.

Setiap pengambilan adalah unik dan berbeza tetapi sentiasa bersemangat, komited dan pelbagai. Sebagai contoh, kelas 2016/2018 kelihatan seperti ini:

 • Purata umur: 39
 • 18 kewarganegaraan
 • Pengalaman purata 14.5 tahun
 • Kemahiran dalam bahasa Inggeris

Jika anda mempunyai pengalaman profesional selama 8 tahun, ijazah sarjana muda atau setaraf tetapi lebih penting lagi keinginan tulen untuk mengembangkan kemahiran dan pandangan yang diperlukan untuk membentuk masa depan perniagaan dan kerjaya anda maka MBA Eksekutif EDHEC boleh menjadi pilihan yang tepat untuk anda.

2 Lokasi, 2 Intake, 2 Format

Pengambilan: Anda boleh memilih untuk memulakan MBA Eksekutif anda di EDHEC pada bulan September atau Februari

Lokasi: Pilih dari Kampus Lille atau pusat Kampus Paris yang masing-masing menawarkan format yang berbeza sesuai dengan gaya hidup dan rutin kerja dan rumah / kerja asas anda (Paris

 • Format Lille Weekend: Dua kali sebulan Jumaat hingga Sabtu
 • Format Hari Minggu Paris: Sekali sebulan Rabu hingga Sabtu

Tempoh: 16 bulan

Permohonan, Bayaran

Bayaran

Yuran untuk program 16-bulan adalah 43000 € kecuali. VAT. Kos ini termasuk 4500 € kecuali. VAT untuk 2 Perjalanan Perniagaan Global.

Program ini layak untuk skim akaun latihan peribadi Perancis (CPF) - Kod 245001

Beasiswa

Diskaun Awal Burung: pengurangan sebanyak 3800 € dari yuran pengajian untuk semua permohonan yang dikemukakan sebelum 31/05 untuk program bermula pada bulan September dan sebelum 15/10 untuk sesi Februari.

Kami juga menawarkan 3 jenis biasiswa yang menawarkan pengurangan sehingga 8500 €

 • Antarabangsa
 • Keusahawanan
 • Merit

NB: hanya satu beasiswa yang boleh digunakan untuk program. Sekiranya dua atau beberapa kriteria dipenuhi, pengurangan tertinggi akan dikenakan.

Proses permohonan

Jika anda berminat dengan program ini, kami sentiasa memulakan proses dengan mesyuarat atau panggilan dengan Penasihat Program kami supaya kami dapat memahami lebih lanjut mengenai anda dan matlamat anda dan bagaimana MBA Eksekutif kami sesuai dengan keperluan anda.

Seterusnya, kami akan menghubungi anda dengan para peserta dan alumni semasa supaya anda dapat memahami bagaimana program membantu mengubah perjalanan profesional dan bagaimana kursus dapat membantu anda. Selepas ini, kami akan bekerjasama dalam borang permohonan dan kemudian menganjurkan temu bual secara bersemuka dengan Pengarah Program. Apabila ini selesai, fail permohonan anda akan dihantar kepada jawatankuasa kemasukan untuk diterima masuk ke dalam program.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Created by and for entrepreneurs, EDHEC has embodied the fundamental values of business for over a century.

Created by and for entrepreneurs, EDHEC has embodied the fundamental values of business for over a century. Baca Ringkas
Nice , Paris , Roubaix + 2 Lagi Kurang