MBA Eksekutif

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Memperkasakan Kerjaya Anda

Program separuh masa ESCP Eksekutif MBA (EMBA) # 4 di seluruh dunia dalam Progres Kerjaya oleh Financial Times. 6 trek antarabangsa dan 50 elektif.

Program transformasi masa nyata ini adalah batu loncatan yang anda perlukan untuk merapatkan jurang antara potensi yang belum dimanfaatkan dan pemimpin kelas dunia dalam diri anda.

** Sembilan kursus teras MBA Eksekutif juga boleh diselesaikan sebagai sijil tersendiri yang dikenali sebagai Program Pengurusan Umum (GMP).

9 Kursus Teras 10 pilihan
Membina asas komprehensif dalam konsep pengurusan Tentukan EMBA anda dengan pilihan pakar anda
5 Seminar Antarabangsa 1 Projek Perundingan Antarabangsa
Memperluas pengetahuan anda dan pengetahuan kolam dengan rakan-rakan anda Mengatasi kes perniagaan dunia nyata dalam pasukan multikultural


Kedudukan Times Kewangan (2019)

# 3 untuk Tujuan Telah Dicapai Di Seluruh Dunia

# 4 untuk Kemajuan Kerjaya Di Seluruh Dunia *

# 14 menduduki program EMBA secara keseluruhan

* Dengan kenaikan purata gaji sebanyak 78%

Objektif Program

 1. Meningkatkan kemahiran kepimpinan anda
 2. Menguasai amalan pengurusan yang terkini
 3. Merancang dan menggunakan strategi dalam konteks pelbagai budaya
 4. Memandu dan mengembangkan prestasi entiti anda
 5. Melaksanakan model perniagaan yang inovatif
 6. Pedoman perniagaan anda dan arahkan pasukan anda ke transformasi

Faedah

 1. Kembangkan falsafah kepemimpinan peribadi yang mencerminkan pengetahuan, keupayaan, dan wawasan yang lebih besar dalam persekitaran lintas budaya.
 2. Memperkasakan pemimpin peringkat atasan dalam diri anda dan mengembangkan perspektif anda mengenai kehidupan.
 3. Kongsi pengalaman anda dengan kumpulan yang sangat pelbagai - aset yang tidak ternilai dalam persekitaran perniagaan global masa kini.
 4. Manfaatkan kerjaya anda (dengan kenaikan gaji rata-rata 78%).
 5. Sertailah rangkaian global yang berpengaruh sebagai sebahagian daripada komuniti Alumni ESCP yang berjumlah 60,000 orang, hadir di lebih dari 150 negara.

business idea, planning, business plan

Kurikulum

Anda bertekad untuk memanfaatkan masa depan anda dengan MBA Eksekutif kami. Tetapi anda perlu mencari masa untuk belajar dalam minggu kerja anda yang sibuk. Itulah sebabnya kami merancang program MBA Eksekutif sambilan ini dengan teliti agar dapat disesuaikan: anda memilih di mana dan berapa lama anda ingin belajar, dan anda memilih kandungannya. MBA Eksekutif ESCP membantu anda menyeimbangkan pengajian dengan kerja dan kehidupan peribadi anda.

Tidak kira apa kajian lagu yang anda pilih di kalangan trek kami, ia adalah kurikulum yang sama di semua kampus kami di Eropah dan Timur Tengah. Anda mengikuti MBA Eksekutif ESCP yang sama.

Kursus Teras

Kursus teras membekalkan anda dengan semua pengetahuan silang dan kemahiran pengurusan yang diperlukan oleh pemimpin perniagaan seperti yang anda perlukan. Anda akan menyelesaikan 180 jam yang diajar sepanjang tahun dalam sesi hari kerja atau hujung minggu, bergantung kepada trek kajian.

 • Strategi Korporat
 • Perakaunan kewangan
 • Pemasaran
 • Kewangan korporat
 • Ekonomi Pengurusan
 • Menguruskan Orang dan Organisasi
 • Pengurusan rantaian bekalan
 • Perakaunan Kos dan Kawalan Pengurusan
 • Keusahawanan dan Intrapreneurship

Sembilan kursus teras MBA Eksekutif juga boleh diselesaikan sebagai sijil tersendiri yang dikenali sebagai Program Pengurusan Umum (GMP). Lulusan GMP dibenarkan untuk melanjutkan ke gelaran EMBA penuh.

50 Pilihan

Dengan EMBA di ESCP, anda menyesuaikan kemahiran anda kepada cita-cita anda.

Anda akan memilih 10 hingga 12 pilihan dari pelbagai 50 pilihan yang tersedia di seluruh 5 kampus ESCP dan melalui pembelajaran jarak jauh. Sebagai Alumni MBA Eksekutif, anda akan berpeluang untuk menyiapkan dua pilihan tambahan setiap tahun.

Seminar Antarabangsa

Ketahui cara untuk melakukan perniagaan dan dapatkan wawasan ke dalam pasaran membangun di Amerika Syarikat, Brazil, China, Singapura, atau India.

Sepanjang kursus MBA Eksekutif, 5 seminar khusus lokasi menjelajahi isu pembakaran dalam perniagaan global. 5 seminar yang berlainan seminggu adalah peluang untuk mengumpulkan pengetahuan dan pengalaman anda sendiri dengan rakan-rakan anda.

Projek Perundingan Antarabangsa (ICP)

Meletakkan pembelajaran anda dari EMBA ke dalam praktik dengan mengambil kes perniagaan dunia nyata dengan Projek Perundingan Antarabangsa (ICP).

Anda akan bekerja pada projek kolaboratif bersama ini sebagai sebahagian daripada pasukan interkultural selama 12 hingga 14 bulan. Anda dan pasukan anda akan menyelesaikan analisa mendalam tentang suatu situasi atau masalah yang dihadapi oleh syarikat dan membuat cadangan untuk tindakan yang secara realistik dapat dilaksanakan oleh firma.

Hasil ICP anda adalah satu siri cadangan yang boleh dilaksanakan oleh syarikat untuk memenuhi cabaran strategik di tangan.

Latihan Individu

Pada setiap kampus, anda akan menerima bimbingan kerjaya yang berorientasikan dan matlamat di seluruh MBA Eksekutif, serta 4 jam sesi kerohanian, satu-satu latihan.

Anda boleh menggunakan masa ini untuk meneroka tema yang berkaitan dengan perkembangan kerjaya anda. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada membuat keputusan peribadi dan mengenal pasti tindakan yang akan memindahkan anda ke matlamat anda.

128633_pexels-photo-618613.jpeg

Snapwire / Peksel

Syarat Kemasukan

 • Ijazah universiti terdahulu: Sarjana Muda, ijazah Sarjana atau setaraf dalam mana-mana disiplin
 • Pengalaman pengurusan minimum lima tahun, berdasarkan demonstrasi kemahiran pengurusan dan potensi kejayaan dalam syarikat anda (surat cadangan)
 • Ketekunan dalam bahasa Inggeris: kursus diajar dalam bahasa Inggeris, dan semua kursus harus dikemukakan dalam bahasa Inggeris.
 • Untuk penutur Bahasa Inggeris bukan asli, kami memerlukan skor minimum berikut pada ujian (TOEFL 100 / IELTS Band 7 / Ujian Bahasa Inggeris dalam bilik (percuma) yang disediakan oleh British Council: CEFR c1 *)

* CEFR bermaksud Kerangka Rujukan Eropah Common untuk Bahasa

Beasiswa

Pada ESCP kita menghargai kepelbagaian dan ingin menggalakkan pertukaran sebenar daripada individu dari pelbagai latar belakang yang berbeza. Untuk memudahkan ini, kami menawarkan skim biasiswa berikut untuk calon yang diterima:

 • Wanita dalam Kepimpinan
 • Usahawan
 • Individu yang berpangkalan di Pasaran Muncul
 • Mereka yang bekerja untuk NGO / Bukan keuntungan
 • Mereka yang bekerja di Perusahaan Kecil atau Sederhana (PKS: kurang daripada 250 pekerja)

Biasiswa ini mengurangkan yuran pengajian antara 5 dan 20% (maksimum) dan diberikan kepada calon yang dapat menunjukkan bahawa mereka akan memberikan sumbangan yang luar biasa untuk program ini dan kepada organisasi atau komuniti mereka.

Jika anda berminat untuk dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa, sila hubungi kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Kewangan

70% peserta MBA Eksekutif kami menerima sokongan kewangan daripada majikan mereka. Pembiayaan juga boleh didapati dalam bentuk beasiswa atau pinjaman kerajaan di negara anda. Pegawai Kemasukan kami akan dengan senang hati menasihatkan anda tentang peluang pembiayaan.

Institusi kewangan boleh memberi anda pinjaman pelajar. Pasukan di kampus kami juga tersedia untuk memudahkan proses dengan kemudahan kredit yang direka khas seperti pinjaman faedah rendah, jadual ansuran yang disesuaikan, dan bayaran yang fleksibel.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

As a state-recognised university, ESCP counts among the most prestigious and leading business schools in Germany. ESCP regularly occupy top spots in both national and international rankings (#1 Europe ... Baca lebih lanjut

As a state-recognised university, ESCP counts among the most prestigious and leading business schools in Germany. ESCP regularly occupy top spots in both national and international rankings (#1 European business school in Germany, #1 Master in Management, #1 Executive MBA and #1 in Custom Executive Education in Germany). In Berlin, ESCP has particular expertise in 3 academic Key areas, namely sustainability, entrepreneurship and digitalization with a foundation of international management. Companies such as Accenture, Bain, Bayer, Coca-Cola, and P&G closely collaborate with us and stay in continuous contact due to the quality of our faculty, their research as well as the top quality of our students and alumni. Baca Ringkas
Berlin , Shanghai , London , Paris , San Francisco + 4 Lagi Kurang