Baca keterangan rasmi

Nota: Hari terakhir untuk mendaftar untuk program ini ialah 30 Jun 2018. Sila hantar semua dokumentasi pada atau sebelum tarikh ini.

MBA Eksekutif

Objektif Kursus

Setiap profesional yang bekerja perlu kritikal untuk membangunkan satu set pembangunan profesional dan objektif pembelajaran yang khusus untuk diri mereka dalam MBA Eksekutif. Jelaskan dengan jelas mengapa mereka meneruskan MBA Eksekutif MBA Bangalore, bagaimana Program ini akan menyumbang kepada perkembangan kerjaya mereka, dan apakah unsur-unsur utama yang ingin dikembangkan ketika mereka bergerak melalui Program.

Mengapa MBMS MBA Eksekutif

Objektif kami adalah untuk menambah nilai dalam tiga cara yang berbeza: untuk pertumbuhan berterusan anda sebagai pemimpin, impak anda dalam organisasi anda sendiri, dan sumbangan anda ke arah komuniti anda.

Pendekatan Program MBMS Executive MBA Bangalore mengangkat platform anda pada tahap profesional dan profesional dengan menyediakan pengalaman pembangunan profesional yang komprehensif dan ketat. Ia bertujuan untuk memperluaskan keupayaan analisis kritikal anda, pemikiran inovatif anda, dan idea anda, sambil membolehkan anda terus bekerja dalam kedudukan semasa anda.

Program Kepimpinan Perniagaan Global

Kurikulum terintegrasi Program mendedahkan anda kepada pengalaman global bermula dengan mengenal pasti potensi dalam pasaran global. Pengalaman global ini membolehkan anda memahami ekonomi global serta membolehkan anda membuka kunci nilai perniagaan globalisasi untuk anda dan organisasi anda.

Kuliah Perniagaan Signature Series MBA Eksekutif Eksekutif MBA menyediakan anda dengan beberapa peluang tangan untuk yakin menggunakan pengetahuan anda dengan menangani cabaran organisasi sebenar untuk pelanggan dalam pelbagai tetapan industri.

MBMS Executive MBA Bangalore sekilas

Tempoh Program

Program ini berlangsung selama 24 bulan, dengan peperiksaan sistem semester.

Pusat Kepimpinan Eksekutif

MBMS Executive MBA Bangalore terletak di pusat bandar Bangalore. Pusat Kepimpinan Eksekutif boleh diakses oleh calon MBA Eksekutif 24 jam sehari dan tujuh hari seminggu untuk mesyuarat kumpulan serta kajian individu.

Jadual Waktu Akademik

Kohort baru bermula setiap September. Sesi kelas mengikuti ikatan akademik tradisional September hingga April. Tahun pertama sesi akan disimpulkan dengan perjalanan ke Belt Industri di Peenya Bangalore. Calon kemudian menghabiskan bulan-bulan musim panas di antara tahun pertama dan kedua mereka yang bekerja di Projek Perundingan Perniagaan Individu di bawah bimbingan seorang penyelia. Tahun kedua kelas semula pada bulan September. Program ini memuncak dengan perjalanan kedua ke Destinasi Pembuatan yang dipilih dalam tahun pertama oleh kohort sebagai sebahagian daripada kursus Penilaian dan Strategi Pasaran Antarabangsa. Upacara konvokesyen diadakan pada bulan Jun.

Menampung Jadual

Kelas-kelas akan diadakan pada setiap hari Jumaat dan Sabtu secara alternatif yang menghasilkan kira-kira dua hari bekerja setiap bulan.

Struktur

Kelas, aktiviti, dan perjalanan dijadualkan dengan lebih baik untuk memenuhi komitmen kerja, sekolah dan keluarga dalam usaha untuk mengekalkan gaya hidup yang seimbang. Kecuali kedua-dua perjalanan, aktiviti wajib berlaku pada waktu malam atau pada hujung minggu untuk menghadkan gangguan terhadap tanggungjawab profesional.

Sijil Siri Sijil Perniagaan

Satu ciri yang membezakan Program ini adalah Siri Sijil Lekapan Perniagaan yang calon yang lengkap sepanjang Program. Setiap kuliah perniagaan mempunyai pelanggan dengan masalah atau objektif perniagaan yang sebenar. Projek-projek ini membolehkan penerapan pengetahuan baru yang diperolehi untuk projek perundingan perniagaan semasa dengan menghasilkan cadangan yang relevan dan praktikal kepada organisasi pelanggan.

Salah satu komponen utama Program MBA Executive MBMS Bangalore ialah integrasi enam kuliah perniagaan dalam kurikulum. Setiap projek menghendaki anda bekerja sebagai perunding perniagaan dengan organisasi pelanggan yang menangani cabaran dan peluang perniagaan sebenar dalam tempoh masa yang singkat.

Di Program MBA Executive MBMS Bangalore, terdapat penekanan yang kuat terhadap kerja berpasukan dan pembelajaran untuk bekerja dalam persekitaran kumpulan. Lima daripada enam kuliah perniagaan dan kajian kes melibatkan kerja dalam persekitaran pasukan, di mana anda akan belajar bagaimana untuk bekerjasama dengan berkesan untuk berjaya menyelesaikan objektif setiap projek perundingan perniagaan masing-masing. Komponen kerja berpasukan program ini memfokuskan anda pada realiti ekonomi global di mana anda sering tidak dapat memilih ahli pasukan anda. Peluang ini akan membolehkan anda mempelajari bagaimana untuk memanfaatkan kekuatan orang lain, memahami dinamik pasukan dan menghargai proses untuk berkongsi kepimpinan dan tanggungjawab dengan matlamat untuk mencapai kejayaan Program MBA Eksekutif MBMS Bangalore.

Projek-projek Perundingan Perniagaan Signature Bangalore MBA Executive MBA

  • Kuliah Pemasaran Strategik
  • Kuliah Inovasi dan Keusahawanan
  • Kuliah Perundingan Individu
  • Kuliah Perundingan Perniagaan Keusahawanan Teknologi
  • Kuliah Strategi Perniagaan
  • Kajian kes dan perjalanan antarabangsa

Yuran untuk Program: INR 2,75,000 / selama dua tahun. (Akan dibayar dalam 3 ansuran)

Tangkapan anda diambil

  1. MBA
  2. Program Sijil Antarabangsa dalam Program Kepimpinan Perniagaan Global.
Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh ISMS Business School »

Tarikh Akhir Kemaskini June 2, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
24 
Sepenuh masa
Price
275,000 INR
INR 2,75,000 / selama dua tahun. (Akan dibayar dalam 3 ansuran)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date