MBA Eksekutif

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Adakah anda mempunyai cita-cita untuk mengembangkan karier anda dalam organisasi anda, tetapi apakah penggunaan diri anda juga menjadi agenda anda, dan adakah anda ingin menggunakan bakat anda? Adakah anda ingin membuat perbezaan dalam syarikat atau organisasi anda, tetapi juga dalam konteks global masyarakat?

Kemudian anda pasti bersedia untuk MBA Eksekutif di Antwerp Management School , program yang benar-benar unik dengan fakulti antarabangsa dan peserta yang anda mulakan perjalanan di mana kesedaran diri, kerjasama, pemahaman tentang konteks perniagaan global dan kesedaran masyarakat adalah kunci.

Mengapa mengikuti program ini di Antwerp Management School ?

EMBA dirancang dengan cara yang memaksimumkan perkongsian pengetahuan, dengan pelajaran didorong dialog, yang melibatkan anda dalam perbincangan yang meriah dengan kedua rakan dan fakulti. Kandungan MBA tradisional dan vested sangat bernilai dan berakar dalam program: pengetahuan pengurusan konseptual anda akan diperkuat dan diperluas, membentangkan anda melebihi kepakaran pakar anda yang diberikan ke dalam bidang pemikiran strategik dan bertindak.

Jurulatih eksekutif peribadi anda akan menyokong anda, melalui portfolio pengembangan peribadi yang bersepadu, dalam memahami peta mental anda, mekanisme tingkah laku, dan pilihan kolaborasi, yang membolehkan anda keluar dari zon selesa anda dan ke pusat kemampuan prestasi anda. Selama 2 tahun MBA anda, melalui sesi dalam kelas, tujuh sesi latihan satu-ke-satu, dan projek komuniti, proses ini akan difasilitasi dan akhirnya akan menghasilkan rancangan pengembangan kerjaya.

Program 2019-2021 akan belajar sebahagiannya di AS dan China untuk meningkatkan pandangan global anda. Ini di Massachusetts Institutes of Technology (USA) dan Universiti Sun Yat-Sen (China). Perjalanan belajar ini akan menangani cabaran tempatan daripada ekonomi; perspektif geopolitik, budaya, dan persekitaran. Tempat tinggal merangkumi kuliah, lawatan syarikat, dan perdebatan dengan pemimpin perniagaan yang memberi anda strategi perniagaan antarabangsa dan mengembangkan kecekapan antara budaya anda untuk bekerja dalam organisasi dan pasukan yang mempunyai budaya yang pelbagai.

FT Kedudukan Belgium: 1
Kedudukan FT Worldwide: 67
Baca item berita: Peringkat FT - MBA Eksekutif untuk nombor satu tahun keempat berturut-turut di Belgium

Apa yang anda boleh harapkan?

Tahap kandungan: Membina Kepakaran, Strategik

Selepas menghadiri program ini

 • Anda akan bersedia menangani cabaran dan tanggungjawab pengurusan yang kompleks.
 • Anda akan meningkatkan pemikiran kritikal dan analisis anda dan meningkatkan keputusan anda.
 • Anda akan mempunyai pengetahuan yang kukuh mengenai semua bidang perniagaan global yang berfungsi.
 • Anda akan mendapat gambaran menyeluruh tentang bagaimana organisasi mencipta nilai untuk pelanggan mereka.
 • Anda akan dapat menambah nilai pada kedudukan semasa anda apabila menggunakan amalan terbaik dan kerangka kerja dalam kerja harian anda.
 • Anda akan mempunyai refleksi korporat dan boleh mendekati cabaran perniagaan secara holistik.
 • Anda akan mengembangkan kemahiran perundingan dalaman dan keupayaan agen perubahan.
 • Anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian rakan dan rakan dalam perniagaan.

Deskriptor Dublin dan hasil pembelajaran EMBA

Tarikh

 • Bermula: Oktober 2020
 • Tempoh: 2 tahun, sambilan

Formatnya terdiri daripada:

 • Dua modul kediaman 3-4 hari pada permulaan setiap Tahun Akademik
 • Setiap 3 minggu satu modul tempatan 2 hari di Antwerp Management School
 • Jumaat & Sabtu (8:30 - 18:30)
 • Tiga tempat tinggal global satu minggu di mana anda akan menyertai rakan peserta MBA dari Lingnan College di Universiti Sun Yat-Sen di Guangzhou, China, dan Massachusetts Institute of Technology di Boston, Amerika Syarikat
 • Tujuh sesi latihan eksekutif satu-satu

Bayaran

€ 43.000 (dikecualikan PPN)

Termasuk:
Semua bahan dan buku
Semua kos kediaman dan hotel dan kebanyakan makanan semasa dalam perjalanan

Tidak termasuk:

 • Penginapan untuk modul teras di Antwerp
 • Perbelanjaan perjalanan untuk modul rendaman antarabangsa *
 • Perbelanjaan yang berkaitan dengan mendapatkan visa sekiranya perlu

* Bayaran termasuk perbelanjaan perjalanan untuk modul rendaman antarabangsa dapat diatur, sila hubungi Pengarah Program untuk maklumat lebih lanjut.
** Daftar selewat-lewatnya pada 31 Mac 2020, untuk memanfaatkan diskaun awal burung, 10% daripada yuran program.

Lokasi

Antwerp Management School
Boogkeers 5
BE-2000 Antwerp
Belgium

Keperluan

Tumpuan MBA pada profesional kritikal diri yang berfikiran terbuka dan mempunyai sikap belajar yang positif. Ini melibatkan pelaburan masa yang serius: bergantung pada konteks peribadi anda, anda harus menambah 10 hingga 15 jam belajar seminggu, secara purata. Kami mengalu-alukan sikap menyokong MBA daripada majikan peserta. Sokongan ini boleh dibuat berdasarkan masa, tajaan kewangan, atau masuk ke maklumat korporat, tetapi yang paling penting mestilah merangkumi pandangan positif untuk potensi pertumbuhan.

Melihat bagaimana kami berusaha untuk kelas yang pelbagai, bercita-cita tinggi, dan menyokong, kami mempunyai syarat asas berikut:

 • Anda memiliki ijazah dari institusi akademik yang diiktiraf, yang diiktiraf oleh pihak berkuasa yang berkaitan di negara asal institusi tersebut. Pemohon yang memegang ijazah profesional juga layak jika Ujian Analitikal mereka melebihi prestasi dan mereka mempunyai rekod prestasi perniagaan yang terbukti.
 • Anda mempunyai sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman kerja sepenuh masa selepas tamat pengajian, sebaik-baiknya, tetapi bukan keperluan, dalam persekitaran antarabangsa.
 • Anda mesti cekap berbahasa Inggeris.

Ijazah / pensijilan

Ijazah sarjana "Sarjana Pentadbiran Perniagaan" diiktiraf secara rasmi oleh Komuniti Flemish dan akan diberikan setelah berjaya menyelesaikan program ini.
Program ini mendapat pengiktirafan AACSB, AMBA dan NVAO.
Kedudukan FT Belgium: 1
Kedudukan FT Di Seluruh Dunia: 62
Baca item berita: AMS Executive MBA adalah nombor satu di Belgium

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium ... Baca lebih lanjut

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium, China, Brazil, Italy and the USA. Moreover, we are ranked #37 in the Financial Times for our Master in Management (2019). Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited