MBA Eksekutif

Umum

Penerangan Program

Akreditasi

Ijazah ini diiktiraf secara antarabangsa oleh AMBA, IACBE, dan ACBSP. Ia juga tertakluk kepada piawaian yang ditetapkan oleh badan akreditasi antarabangsa ATHEA. Selain itu, MBA Eksekutif di Maastricht diiktiraf oleh NVAO dan oleh itu membawa kepada gelar Belanda dari segi perundangan di Belanda. MBA Eksekutif MSM telah disenaraikan sebagai program MBA Eksekutif ke-6 yang terbaik di dunia dalam kedudukan CEO MBA Eksekutif 2019 Global MBA.

Direka untuk profesional yang bekerja

Terdapat empat modul setiap tahun, selalu pada bulan Januari, April, Julai, dan Oktober. Kebanyakan modul adalah 8 hari panjang (Sabtu - Sabtu). Modul Pengkhususan, yang selalu berlaku pada bulan Jun / Julai tahun kedua pengajian, adalah 13 hari panjang. Kelas-kelas ini dijalankan di MSM di Maastricht dan terdiri daripada kuliah interaktif, tugasan kumpulan, kuliah tamu berkaitan topik, dan lawatan kerja.

Keputusan serta-merta

Pendekatan yang berorientasikan amalan dalam MBA Eksekutif MSM membolehkan anda menerapkan pengetahuan dan kemahiran baru yang diperoleh secara terus ke amalan harian organisasi anda. Sebagai program MBA untuk profesional yang bekerja, MBA Eksekutif MSM kurang mengenai peperiksaan, tetapi lebih lanjut mengenai tugasan individu yang diterapkan. Biasanya, untuk setiap kursus, anda melengkapkan tugasan kumpulan dan individu yang memberi tumpuan kepada masalah sebenar organisasi yang boleh anda gunakan untuk organisasi anda sendiri. Ini bukan sahaja membantu anda untuk mengamalkan pengetahuan anda, tetapi syarikat anda juga mendapat faedah dari pengetahuan anda dari kursus pertama. Projek ExecutiveMBA yang terakhir akan sama ada projek penyelidikan akademik, projek perundingan perniagaan atau pelan perniagaan yang sepenuhnya didedikasikan untuk organisasi anda. Dengan cara ini, anda secara aktif menyumbang untuk meningkatkan prestasi syarikat anda.

Belajar dari kepelbagaian

The MSM Executive MBA Classis ciri-ciri kepelbagaian. Anda berkongsi pengalaman pembelajaran anda dengan rakan peserta dari latar belakang budaya dan profesional yang berbeza. MBA Eksekutif menyediakan peluang yang sangat baik untuk meningkatkan kemahiran komunikasi antara budaya.

Peribadikan MBA anda

Untuk membolehkan anda menyesuaikan MBA anda di sekitar keperluan kajian dan perspektif kerjaya anda, MSM menawarkan beberapa pengkhususan:

Pengkhususan berkaitan perniagaan:

  • Keusahawanan
  • Perniagaan Antarabangsa dan Pembangunan Mapan
  • Perakaunan & Kewangan
  • Ekonomi Digital
  • Pengurusan rantaian bekalan

Pengkhususan khusus industri *:

  • Pengurusan Sukan
  • Pengurusan Kesihatan
  • Pengurusan Sektor Awam

* beberapa pengkhususan khusus industri mungkin tertakluk kepada bayaran tambahan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Maastricht School of Management (MSM) is one of the oldest and most international business schools in the Netherlands with a large worldwide network of students, alumni and partners. MSM is a personal ... Baca lebih lanjut

Maastricht School of Management (MSM) is one of the oldest and most international business schools in the Netherlands with a large worldwide network of students, alumni and partners. MSM is a personally oriented business school offering internationally accredited MBA (full-time MBA, Executive MBA, Online MBA) and Master in Management programs, and short executive courses. Studying in one of MSM’s programs means you will share your study experience with participants from many countries and professional backgrounds. Being part of such a diverse community offers you the opportunity to expand your international network and to learn from fellow participants by exchanging knowledge and experience. Baca Ringkas

Akreditasi