MBA Eksekutif

Umum

Penerangan Program

Anda mahu berkembang dalam kerjaya anda, tetapi anda mempunyai tanggungjawab penuh. Sy Syms School of Business MBA Eksekutif memahami realiti anda. Ia mempersiapkan anda untuk mempercepatkan potensi kerjaya anda, membawa idea-idea yang berubah-ubah ke hadapan, dan bersedia untuk peralihan ekonomi global - semua ketika masih dalam pekerjaan anda sekarang.

Sy Syms Edge

 • Kelas-kelas fleksibel kami disediakan untuk profesional yang bekerja.
 • Kurikulum teras komprehensif kami membina asas bagi kejayaan dalam mana-mana perniagaan.
 • Profesor sepenuh masa kami memberi inspirasi kepada anda melalui kecemerlangan akademik. Menambah teori jambatan yang mengagumkan dengan amalan perniagaan masa nyata.
 • Badan pelajar kami termasuk pelbagai profesional dari setiap sektor perniagaan.
 • Kelas anda akan menjadi kecil dan diperibadikan, membolehkan anda membuat sambungan perniagaan seumur hidup.

Sekali pandang

 • Hadiri kelas pada hari Ahad atau dalam format hibrid.
 • Ketahui cara untuk menjadi pemimpin dalam perniagaan dari kebaikan industri.
 • Meningkatkan ketajaman perniagaan anda melalui residensi musim panas.
 • Buat sambungan sepanjang hayat dengan profesor dan rakan sebaya anda.
 • Dapatkan EMBA anda daripada Syms dalam masa dua tahun sahaja.

Kurikulum

Program EMBA kami menekankan tiga tema yang disepadukan dalam kurikulum.

Keusahawanan

Ekosistem di sekitar bidang keusahawanan di Yeshiva University adalah bersemangat, cemerlang, dan canggih. Di tengah-tengah mandat Yeshiva Keusahawanan adalah mencari cara untuk mengambil kesempatan daripada kuasa besar, daya hidup, dan sumber daya seluruh Universiti sehingga, sememangnya, tenaga kita lebih besar daripada sekadar jumlah bahagian. Kami menggalakkan perkongsian antara sekolah dan institut, pelajar dan alumni, komuniti NYC, dan pegawai kerajaan. Kami mempunyai hubungan yang kuat dengan Israel dan semangat teknologi dan semangat keusahawanan negara. Yeshiva University dalam proses mewujudkan inkubator di NYC untuk syarikat-syarikat berasaskan Israel untuk membangun dan berkembang maju dalam persekitaran NYC.

Kepimpinan

Tema ini memberi tumpuan kepada mewujudkan pemimpin baru masa depan. Sepanjang program ini, terdapat penekanan khusus mengenai bagaimana alat perniagaan dan teori yang berbeza dapat meningkatkan keupayaan untuk memimpin dan melaksanakan dalam persekitaran yang sangat kompetitif dan tertekan. Beberapa kursus yang ditawarkan secara khusus menumpukan pada pembangunan kemahiran kepimpinan termasuk pengurusan dalam persekitaran global dan satu siri penutur yang terdiri daripada beberapa eksekutif dan usahawan yang paling berjaya.

Etika

Lebih penting lagi adalah untuk mengamalkan Etika Perniagaan sambil mengekalkan model perniagaan yang mampan. Di Yeshiva University , program ini menanam nilai YU dengan etika perniagaan dengan mengajar bagaimana model perniagaan yang mampan dapat dicapai sementara juga memberi manfaat kepada masyarakat dan persekitarannya. Model ini bergantung kepada kemampuan pengurus dan pemimpin untuk mengenal pasti nilai-nilai peribadi dan korporat dan menyelaraskan tingkah laku perniagaan dengan harapan sosial, tanggungjawab undang-undang, dan aspirasi moral. Kurikulum kami menekankan peranan utama etika perniagaan dalam kursus Etika dan Alam Sekitar teras kami dan memberi tumpuan kepada isu etika dalam kes-kes yang dikaji sepanjang kurikulum.

Dua Residensi Summer

Inovasi melalui Teknologi dan Kepimpinan

Musim panas 1: kediaman musim panas NYC - belajar apa yang diperlukan untuk menjadi seorang inovator

Dalam bengkel yang sengit tujuh hari ini, pelajar mempelajari model perniagaan yang dapat membantu mereka mengambil produk atau perniagaan ke peringkat seterusnya. Alat kreatif khusus diajar dan diterapkan, diikuti oleh beberapa lawatan ke permulaan yang inovatif dari kawasan New York Metropolitan. Bengkel ini berakhir dengan pelajar-pelajar yang mencipta idea perniagaan mereka sendiri dan menyediakan pelan perniagaan untuk bersama-sama dengannya.

Musim panas 2 - Tempat tinggal musim panas Israel - merenung dalam budaya negara permulaan

Dalam bengkel yang sengit selama sepuluh hari ini, pelajar terlibat dengan pelajar-pelajar EMBA Israel dari salah satu universiti terkemuka Israel. Bersama-sama, mereka bekerja sebagai pasukan untuk menemui rahsia di sebalik kejayaan teknologi negara permulaan ini. Kuliah, dari profesor perniagaan dan teknologi terkemuka Israel, diberikan, diikuti oleh lawatan ke tanah ke syarikat-syarikat yang paling berjaya di Israel. Menjelang akhir bengkel ini, para pelajar diharapkan dapat memahami apa yang diperlukan untuk menjadi pemimpin inovasi, dan cara strategik untuk sampai ke sana. Tempat tinggal dalam bahasa Inggeris.

Snapshot Program EMBA

Terima kasih kerana mempertimbangkan Program MBA Eksekutif Yeshiva University , satu-satunya program yang ditawarkan pada hari Ahad sebagai pertimbangan kepada masyarakat yang pelbagai yang dikendalikannya.

Kami memahami bahawa ini adalah keputusan penting untuk anda. Beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan:

 • Pertimbangkan budaya. Setiap sekolah mempunyai sendiri. Cari program perniagaan yang sesuai untuk anda - secara akademik, sosial, dan profesional. Contohnya, Yeshiva University terkenal dengan masyarakat yang mesra, penyayang, dan ketat. Itu diterjemahkan ke dalam banyak perkara, mulai dari hubungan yang kuat dengan profesor untuk berminat terlibat dalam komuniti dan Alumni.
 • Pertimbangkan matlamat anda. Pilih sekolah perniagaan yang akan membantu anda mencapai matlamat anda. Fikirkan sama ada anda ingin mencipta semula kerjaya anda, memulakan usaha baru, atau tampil lebih besar dalam syarikat anda sekarang. Di Yeshiva, anda akan mengembangkan hubungan yang membentuk masyarakat sepanjang hayat dan boleh didapati melalui setiap peringkat kerjaya.
 • Pertimbangkan untuk menghubungi kami. Jika Yeshiva nampaknya sesuai untuk anda, tempat di mana anda akan dipelihara semasa berkembang, kami sedia untuk dibincangkan.

Berikut adalah beberapa maklumat tambahan untuk membantu anda dengan keputusan anda:

 • Program 2 tahun, 48 kredit MBA program MBA di kampus Manhattan di NYC.
 • Kursus ketat yang diajar oleh fakulti yang berjaya dan berpengalaman.
 • Dua kediaman musim panas.
 • Belajar bersama rakan sekelas yang berpengalaman dan jalin hubungan sepanjang hayat.

Beritahu kami apa yang membezakan anda. Kami benar-benar berminat untuk mempelajari lebih lanjut tentang anda. Sy Syms School of Business menghargai individu-individu menarik yang bersungguh-sungguh dalam aspirasi kerjaya mereka. Pelajar kami pelbagai. Fakulti kami terkenal di dunia. Kurikulumnya adalah ketat. Kami percaya ini adalah MBA untuk eksekutif yang sesuai dengan matlamat kerjaya anda. Inilah yang perlu anda lakukan untuk memohon:

 • IPK 3.0 dan ke atas (transkrip).
 • Temu bual. Apabila permohonan dalam talian anda selesai dan di bawah kajian, anda boleh dihubungi oleh seorang ahli Pejabat Kemasukan untuk menjadualkan wawancara di kampus. Harap diingat: Temu bual hanya dengan jemputan sahaja.
 • Dua cadangan diperlukan.

Pemohon Antarabangsa

Pelajar antarabangsa yang tidak mempunyai ijazah dari institusi di mana semua pengajaran dijalankan dalam Bahasa Inggeris mesti mengambil sama ada TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing), PTE (Ujian Pearson Bahasa Inggeris), atau IELTS (Bahasa Inggeris Antarabangsa Sistem Ujian). Anda boleh dikecualikan daripada TOEFL, PTE, atau IELTS hanya jika anda memperoleh ijazah dari institusi di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran.

Skor TOEFL, PTE, dan IELTS adalah sah selama dua tahun. Markah anda mesti sah apabila anda menghantar permohonan anda.

Kemasukan Deadlines

 • 3/9/2020: Tamat Simpanan Biasiswa
 • 3/31/2020: Tarikh Kemasukkan
 • 5/11/2020: Tamat Pendaftaran Deposit
 • 7/31/2020: Tarikh Akhir Pendaftaran Akhir
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Yeshiva University gives students the opportunity to further their intellectual and professional pursuits and become a part of one of U.S. News and World Report’s top 80 universities in the United Sta ... Baca lebih lanjut

Yeshiva University gives students the opportunity to further their intellectual and professional pursuits and become a part of one of U.S. News and World Report’s top 80 universities in the United States. Baca Ringkas