MBA Eksekutif

Umum

Penerangan Program

Emory menawarkan dua program MBA Eksekutif: EMBA Hujung Minggu dan Modular EMBA.

MBA Hujung Minggu kami untuk Eksekutif menawarkan kemahiran berfikir strategik dan kursus pendek yang mendalam dan membantu anda menubuhkan kepakaran anda melalui satu atau lebih bidang fokus. Menyediakan jadual mesra perniagaan, perkhidmatan kerjaya yang berdedikasi, dan fleksibiliti untuk memilih tumpuan anda, kami direka untuk setiap profesional berpotensi tinggi bersedia untuk mengambil kerjaya mereka ke peringkat seterusnya.

MBA Modular kami untuk Eksekutif memberi tumpuan kepada membangunkan kemahiran pemikiran strategik anda dan mengembangkan kecekapan anda sebagai pemimpin. Anda akan mengukuhkan ketajaman perniagaan anda dan melengkapkan bidang kepakaran anda melalui kurikulum pengurusan am yang disampaikan melalui kursus dalam talian dan pengalaman bilik darjah kelas seminggu yang diadakan di kampus setiap suku tahun.

Weekend eksekutif MBA vs Modularexecutive MBA

Ciri utama

Kurikulum Pengurusan Am dengan 8 pilihan untuk menyesuaikan ahli akademik anda untuk kepentingan anda Kurikulum Pengurusan Am dengan 2 pilihan yang direka untuk memperluaskan perspektif dan kepintaran perniagaan anda Format Format di kampus dengan kelas diadakan setiap hari Jumaat yang lain


Emory eksklusif

Salah satu institusi penyelidikan yang paling tinggi di dunia, Emory University mempunyai reputasi untuk pencapaian akademik, pelajar yang berjaya, dan lebih daripada 70 pusat penyelidikan canggih. Nama kami diiktiraf di seluruh dunia dan sekitar sudut, jadi gelaran anda membuka pintu tidak kira lokasi anda. Sepasang nama Emory dengan perbezaan yang tidak dapat dipisahkan dari Goizueta's MBA untuk Eksekutif, dan anda mendapat satu-dua punch yang hebat untuk berjaya.

Format mesra perniagaan, keputusan garisan bawah

Mulakan MBA Akhir Pekan untuk pengalaman Eksekutif dengan kurikulum teras komprehensif yang menggariskan bagaimana organisasi beroperasi di seluruh bidang dan fungsi. Kemudian, peribadikan pengalaman akademik anda dengan memilih pilihan yang selaras dengan minat khusus anda. Anda akan membawa teori kehidupan melalui pembelajaran secara langsung dan melibatkan diri dalam pengalaman yang memaksimumkan keupayaan anda untuk mencipta nilai organisasi.

MBA Modular untuk Eksekutif menawarkan format hibrid yang unik yang fleksibel dan komprehensif. Dengan menggunakan campuran pembelajaran dalam talian dan kerja kelas dalam diri, anda akan menikmati pengalaman akademik yang kaya yang disesuaikan untuk eksekutif sibuk seperti anda. Anda akan meningkatkan ketajaman perniagaan anda, mengasah naluri pengurusan anda, dan meningkatkan kemampuan kepimpinan anda dalam persekitaran pembelajaran yang ideal. Bersama-sama, kemahiran ini membolehkan anda untuk menerjemahkan pembelajaran secara serentak ke dalam wawasan yang boleh diambil untuk meningkatkan prestasi perniagaan.

Kepimpinan tulen

Sering kali, kemahiran kepemimpinan adalah pautan yang hilang menjaga profesional yang baik daripada menjadi hebat. Itulah sebabnya di Goizueta, latihan kepemimpinan diselitkan ke dalam semua yang kita lakukan. Melalui penilaian peribadi dan maklum balas yang bermakna, anda bukan sahaja akan mencapai matlamat kepimpinan anda, tetapi anda juga akan mencari dan mengasah gaya kepimpinan anda yang tulen. Ini bermakna menguruskan diri sendiri, pasukan anda, dan organisasi anda-semuanya semasa menjadi pemimpin yang lain yang bercita-cita menjadi.

Kerjaya

Rakan sekerja tinggi.

Siapa yang mengelilingi diri anda dengan perkara-perkara. EMBA Emory membawa bersama kumpulan yang berbakat, berjaya, pertengahan peringkat kepada eksekutif dan profesional kanan supaya anda belajar bersama-sama secara bersemuka dalam persekitaran pembelajaran bersama.

Ini bermakna anda dikelilingi oleh individu yang berpengalaman yang bertumbuh atas akauntabiliti peribadi dan keputusan cemerlang. Rakan sekelas anda telah mencapai kejayaan merangkumi pelbagai industri, perniagaan, dan fungsi di seluruh dunia, memberikan pemikiran yang luas yang meningkatkan pembelajaran dalam diri anda, belum lagi perkembangan profesional dan kepimpinan anda.

Pengalaman anda terus dipertingkatkan oleh ahli fakulti yang mahir dalam menyusun perspektif yang terbaik dan paling pelbagai di dalam bilik. Melalui dialog yang teguh dalam persekitaran kerjasama dan sokongan, anda akan dapati rumah yang hebat untuk pembelajaran anda - dan idea unik anda - akan diperkuatkan.

Lihat dunia dengan cara yang berbeza. Kelas EMBA anda termasuk pelajar yang tinggal dan bekerja di luar negara atau pada masa ini berbuat demikian. Pengetahuan kebudayaan dan perniagaan global yang pelajar-pelajar ini menambah pengalaman rakan sekelas mereka tidak dapat dilebih-lebihkan.

Melalui perintisan Praktik Perniagaan Global, para pelajar akan mempelajari budaya perniagaan di berbagai belahan dunia dan bagaimana perniagaan berinteraksi dengan Amerika Syarikat untuk menilai cabaran dan peluang yang akan berlaku.

Dalam dunia yang saling berkaitan ini, pemimpin yang berjaya memahami perniagaan antarabangsa. Pelajar kita memahami realiti itu, bukan hanya dengan belajar dari solek pelajar dan pengajian kursus yang pelbagai, tetapi juga melalui kajian kes dan perbincangan kelas. Di Goizueta Business School , anda mendapat pengalaman antarabangsa yang nyata di dalam dan di luar kelas melalui modul antarabangsa yang meneroka topik semasa dalam konteks tetapan antarabangsa seperti Brazil, Argentina, China, Hong Kong, Jepun, Afrika Selatan, dan Vietnam.

Tidak kira di mana anda berasal dari atau di mana anda mahu pergi, tumpuan global ini memberikan pengalaman mengalu-alukan, pelbagai, dan antarabangsa yang menunjukkan cara untuk belajar, hidup dan memimpin di dunia global.

Kejurulatihan

Goizueta menawarkan akses sepanjang tahun ke latihan kerjaya satu-satu. Pasukan kami direka dan dikendalikan untuk menyokong keperluan kerjaya individu pelajar MBA yang bekerja. Anda boleh mengharapkan jurulatih kerjaya Goizueta anda tersedia apabila anda, membantu anda menilai pilihan kerjaya anda, membimbing anda tentang sumber maklumat dan sokongan, dan membantu anda mempertahankan pelan tindakan anda.

Bengkel

Bagi pelajar yang melakukan carian kerjaya semasa atau selepas selesai MBA, Transisi Kerjaya Lanjutan kami menyediakan pembangunan kemahiran, bengkel penyediaan, dan acara sambungan termasuk:

 • Perancangan tindakan kerjaya
 • Penjenamaan peribadi
 • Resume dan LinkedIn refresh
 • Rundingan gaji
 • Temubual dengan berkesan
 • Penyediaan wawancara kes
 • Strategi rangkaian

Acara rangkaian

Anda mendapat akses kepada rangkaian elit ini dari hari pertama anda, menjadikan faedah dengan serta-merta dan sebahagian daripada pengalaman dan seterusnya. Alumni kami bersedia untuk pergi ke atas dan di luar untuk membantu satu sama lain berjaya.

 • Semua Acara Rangkaian MBA
 • Goizueta's Spring Career Fair
 • Perbualan Kerjaya - Insights Alumni
 • Malam Rangkaian Korporat Musim Panas
 • Sambungan Perekrut Eksekutif
 • Perundingan Alumni Rangkaian Alumni
 • Penceramah kepimpinan
 • 42% PERUNTUKAN PELARASAN GAJI POST-EMBA
 • 100% PELAJAR DENGAN PELAJAR KERJAYA DEDIKASI
 • 19,000 GOIZUETA ALUMNI

Jurulatih kerjaya

Pusat Pengurusan Karir Kami untuk Profesional Kerja menyediakan setiap pelajar MEMBA dengan jurulatih kerjaya untuk memudahkan sokongan kerjaya satu-satu, seperti yang ditakrifkan oleh keperluan pelajar. Jurulatih kerjaya kami bekerja dengan anda berdasarkan keperluan dan kepentingan khusus anda.

Rangkaian emory

Sejarah kecemerlangan akademik yang dipadankan dengan reputasi untuk menghasilkan graduan yang berpendapatan tinggi menjadikan Emory sebagai pilihan bijak. Mengira lebih daripada 130,000 Rangkaian Emory adalah berpengaruh, berkuasa, dinamik dan meluas. Berkongsi lebih daripada ijazah.

Berkongsi pengalaman. Alumni Emory membentuk rangkaian yang pelbagai kerana ia berjaya, bersaing dengan mana-mana pesaing.

Kemasukan

Mendaki ke puncak bermula dengan satu langkah.

Kami sedang mencari calon dengan rekod trek terbukti dan pemacu untuk memenuhi potensi mereka. Adakah anda menghadapi cabaran?

Kelayakan EMBA

 • Profesional bersedia untuk masuk atau sudah berada dalam kedudukan kepimpinan
 • Melihat untuk meningkatkan kemahiran kepimpinan eksekutif
 • Bersedia untuk pengalaman akademik yang ketat yang dibentuk untuk memenuhi jadual anda
 • Ijazah Sarjana Muda dan rekod akademik siswazah yang kukuh
 • Memahami nilai bilik yang penuh dengan perspektif yang berbeza
 • Disediakan untuk membuat sumbangan berharga di dalam bilik darjah

2019 MBA untuk tarikh akhir permohonan eksekutif

106374_Skjermbilde2018-12-09kl.19.13.16.png

Berikutan Pusingan 4, permohonan akan diterima berdasarkan asas tempat duduk sehingga kelas penuh.

Memohon dalam pusingan terdahulu membolehkan lebih banyak masa selepas kemasukan untuk bersedia untuk permulaan kelas, tetapi tidak ada kelebihan atau kelemahan antara pusingan dari segi kemasukan. Pemohon harus memilih pusingan di mana mereka merasakan mereka boleh mengemukakan permohonan yang paling kuat.

Kedudukan untuk kejayaan

Michael Gootman 15 EMBA terus memanfaatkan latar belakangnya dalam bidang kejuruteraan dan memposisikan diri untuk kejayaan lebih lanjut ketika bekerja dalam produktiviti modal untuk McKinsey

Usahawan yang sedang berkembang

Antoinette Gaston 18 EMBA menggabungkan kemahiran perniagaan yang dia pelajari di Emory dengan latar belakang profesionalnya dalam bidang sains untuk melancarkan syarikat penjagaan kulit dan kecantikannya sendiri.

Mewujudkan peluang baru

Raghav Balasubramanian 19EMBA mengalami manfaat program EMBA Emory dalam tempoh yang pertama, memanfaatkan kemahiran yang dia belajar untuk mencari peluang kerjaya baru.

Mengubah kemahiran kepimpinan

Richard van Dam 18 EMBA memanfaatkan program pembangunan kepimpinan Emory untuk meningkatkan keyakinannya dan mengubah cara dia menguruskan orang lain dan berinteraksi dengan CEOnya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Business is a vehicle capable of delivering meaningful, lasting impact on society. Embracing this view unlocks our collective ability to innovate in the most important ways on the most pressing topics ... Baca lebih lanjut

Business is a vehicle capable of delivering meaningful, lasting impact on society. Embracing this view unlocks our collective ability to innovate in the most important ways on the most pressing topics. For nearly 100 years, Goizueta Business School has been a training ground for principled leaders and a laboratory for powerful insights. Our history includes an ethos of ethical business, and empowers us all to strive for lifelong progress. By navigating the complex interdependency of business and society, we seek to convene the brightest minds to solve the biggest problems with integrity, ingenuity and grit. This is Goizueta Beyond. Baca Ringkas