MBA Eksekutif global

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

Anda Mahu Ubah

Anda mahu mengubah secara profesional dan peribadi. Memperluaskan pengetahuan anda kepimpinan global dan memperdalam pemahaman anda tentang diri anda. Meluaskan perspektif anda. Dan mencabar semua yang anda tahu.

MBA Eksekutif Global (GEMBA) menyediakan anda alat, keyakinan dan visi dunia yang diperluas untuk meningkatkan dan menjadi pemimpin yang benar-benar global.

Anda mahu perubahan. Adakah anda bersedia untuk membuatnya berlaku?

Pengalaman GEMBA

Pengalaman yang mencabar, ketat, bersikap terbuka dan benar-benar global, pengalaman Global Executive MBA akan meningkatkan keupayaan anda untuk memimpin dan mengubah visi pengurusan anda.

Global ke teras

Program yang sangat mendalam ini mengumpulkan para ahli fakulti, pemikir pemimpin dan pemimpin perniagaan dari 30 negara yang garis depannya pengalaman mengelilingi dunia.

Kohort berkaliber tinggi

Belajar bersama dengan kader cemerlang para pemimpin kanan dari kepelbagaian perniagaan dan latar belakang budaya yang kaya. Keluasan dan kedalaman pengetahuan mereka menjana dinamik bilik darjah.

Ketat dan relevan

Dipandu oleh pakar fakulti IESE, program ini menggabungkan analisis kes dan metodologi pembelajaran yang berorientasikan tindakan menjadi sifar dalam isu-isu dan trend yang paling kritikal yang membentuk ekonomi global.

Kedudukan

Testimoni

"Walaupun saya mempunyai kerjaya yang berjaya, saya merasakan saya perlu memperbaharui diri saya untuk peringkat seterusnya dalam kerjaya saya. Profesor bertaraf dunia dan akademik program GEMBA mendedahkan saya kepada idea dan persekitaran perniagaan baru, memperkenalkan saya kepada kumpulan yang luar biasa rakan sekelas, dan mencabar saya untuk menjadi orang yang lebih baik. "

Richard Orazietti, GEMBA 18
Naib Presiden Kanan, Bendahari, Goldcorp, Kanada

Struktur Program

MBA Eksekutif Global berlaku di empat hab perniagaan: Barcelona, New York, Shanghai dan Silicon Valley. Program ini akan membawa anda ke pasaran utama dan komuniti perniagaan di seluruh dunia untuk memberi anda perspektif yang benar-benar global.

Anda boleh menyesuaikan pengalaman pembelajaran anda dengan lebih lanjut dari satu portfolio modul elektif yang ditawarkan di lima benua.

Kurikulum Mencabar

Kurikulum MBA Eksekutif Global dicampur untuk fleksibiliti yang dipertingkatkan . Melalui gabungan lancar modul tatap muka dan kerja dalam talian, anda akan mempercepatkan potensi kepimpinan global anda.

Setiap modul inti merangkumi satu siri kursus teras mengenai keperluan perniagaan global, termasuk prinsip kepimpinan, perakaunan kewangan, keusahawanan dan transformasi digital. Dalam Modul 4, anda akan menjalankan pelan perniagaan di luar kampus.

 • Modul 1 - Meletakkan Yayasan
 • Modul 2 - Memperluaskan Perniagaan
 • Modul 3 - Meningkatkan Perniagaan
 • Modul 4 - Mengurus Penciptaan Nilai
 • Modul 5 - Memimpin Melintang
 • Modul 6 - Inovasi Pemanduan
 • Modul 7 - Membawa Semua Bersama

Setiap modul terdiri daripada tiga fasa yang berbeza:

 1. Pra-kediaman
  Sediakan apa yang akan berlaku. Menggalakkan pengetahuan dan pemahaman anda tentang konsep perniagaan teras.
 2. Kediaman
  Terokai konsep dalam konteks dinamik kerja berpasukan, perdebatan berasaskan kes, kuliah dan bengkel di kampus. Ambil lebih lanjut dengan lawatan syarikat, acara dan ceramah tetamu.
 3. Post-residential
  Memohon konsep baru, maklumbalas dan analisis saham, dan bekerjasama dalam projek.

Kemasukan

Proses pengambilan MBA Eksekutif Global direka untuk menentukan sama ada program ini sesuai untuk anda dan matlamat profesional anda. Kami menggesa anda untuk menghubungi kami sebelum memohon untuk bertemu dengan seorang mentor kemasukan, yang akan menyemak semula resume anda dan memberikan maklumat mendalam mengenai pengalaman pembelajaran.

Pembelajaran sepanjang hayat

Anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti alumni dinamik yang terdiri daripada lebih daripada 45,000 profesional yang tinggal dan bekerja di lebih 100 negara. Di mana sahaja anda berada, apa jua kerja anda, anda akan mudah dicapai oleh seorang siswazah IESE.

 • 45,000 alumni
 • 108 kewarganegaraan
 • 68 tahunan e-persidangan
 • 230 sesi pembelajaran berterusan setiap tahun
 • 33 bab wilayah

Sokongan Sepanjang Kerjaya Anda

Memperolehi ijazah MBA Eksekutif Global anda hanyalah permulaan. Selepas menamatkan pengajian, anda akan mendapat manfaat daripada banyak inisiatif untuk meneruskan jalan pembelajaran anda, seperti:

 • Jurulatih yang terakreditasi
 • Wawancara penilaian individu
 • Platform SUCCEED, yang membolehkan anda membuat rancangan pembangunan profesional dan peribadi anda sendiri
 • Peluang kerjaya
Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

At IESE Business School we want to educate leaders to whom we can entrust the future of business and society.

At IESE Business School we want to educate leaders to whom we can entrust the future of business and society. Baca Ringkas
Barcelona , Madrid , Munich , New York , Sao Paulo , Shanghai , San Francisco + 6 Lagi Kurang