MBA Eksekutif global

Umum

3 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Adakah Executive MBA Global direka untuk anda?

Ya. Sekiranya anda seorang pengurus berpengalaman dan anda mahu:

 • Mempercepat kerjaya anda dan menjadi pemain utama dalam syarikat anda.
 • Membangunkan di luar kepakaran teknikal anda ke dalam kedudukan pengurusan umum dengan perspektif rentak berfungsi.
 • Mengendalikan cabaran baru dalam industri, fungsi atau negara lain.
 • Temui orang baru, berkongsi dan memperkayakan penglihatan anda dengan eksekutif lain dan mewujudkan rangkaian global yang mantap.

Anda yakin anda perlu:

 • Menjadi lebih berkesan, dan membangunkan visi strategik untuk mewujudkan penyelesaian inovatif.
 • Memperoleh pengetahuan dan kecekapan dalam perniagaan global, perakaunan & kewangan.
 • Meningkatkan keyakinan diri anda dan mengembangkan kemahiran kepimpinan anda.

Sekarang adalah masa untuk anda mempengaruhi masa depan: masukkan pengambilan seterusnya KEDGE EMBA (November & Mac setiap tahun).

The Global Executive MBA menawarkan para eksekutif berpotensi tinggi sebagai ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan yang berprestij dari institusi akademik peringkat tinggi, yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, dalam sinergi yang sempurna dengan dunia perniagaan.

Objektif kami: melengkapkan para eksekutif dengan kecekapan, sensitiviti budaya dan visi strategik yang mereka perlukan untuk mengatasi cabaran dalam ekonomi global hari ini dengan berkesan.

Peringkat # 39 di antara 100 MBA Eksekutif Terbaik di seluruh dunia oleh 2019 Financial Times, dengan 3 kampus, 12 kursus teras, 7 bengkel, sehingga 18 orang persekongkolan percikan dan 3 seminar antarabangsa, program kami dicirikan oleh laluan belajar yang sangat individu , komponen kepimpinan yang kuat, dan tumpuan untuk memperoleh visi global.

Visi kami adalah untuk membina komuniti pembelajaran unik yang merangkumi benua di mana anda akan mendapat akses kepada fakulti kami yang terkenal di peringkat antarabangsa dan rangkaian unik 70,000 Alumni global (di mana 1,800 alumni alumni di seluruh dunia).


Kenapa pilih program ini?

Fleksibiliti

Direka untuk profesional yang sibuk, program kami menawarkan kelonggaran yang unik yang membolehkan anda memenuhi komitmen kerjaya, mengekalkan kehidupan seimbang, dan menjadikan EMBA sebagai pengalaman yang benar-benar transformasi.

Pilih yang paling mudah:

 • Kampus: Paris, Marseille atau Shanghai
 • Tempoh kursus: 18 bulan hingga 4 tahun
 • Seminar pengkhususan: pilih 3
 • Seminar Antarabangsa: 12 destinasi

Menyesuaikan di sepanjang laluan, kampus, seminar utama dan antarabangsa anda (misalnya: menangguhkan kursus jika perlu).


Pulangan Pelaburan

Terdapat banyak cara untuk mengukur ROI:

Peringkat antarabangsa seperti Peringkat Kewangan EMBA misalnya, meletakkan Kedge Global MBA di:

# 1 di seluruh dunia untuk kenaikan gaji dan # 5 di seluruh dunia untuk Kemajuan Kerjaya (3 tahun selepas tamat pengajian) Malah, 46% daripada kelas mengalami peningkatan pampasan, tanggungjawab pengurusan atau promosi yang lebih tinggi sebelum tamat pengajian.

Walau bagaimanapun, dalam bidang ini terdapat banyak nilai utama lain yang Kedge MBA anda akan membantu anda untuk berkembang.

 • Kemahiran dan pengetahuan berkembang dengan pesat dan anda akan dapat menerapkan apa yang telah anda pelajari kepada aktiviti profesional harian anda. Oleh itu, anda dapat menambahkan nilai yang lebih besar kepada syarikat atau perniagaan peribadi anda dengan serta-merta.
 • Keupayaan kepimpinan yang lebih kuat, peningkatan keyakinan, penanda aras peribadi dan profesional adalah semua objektif pengalaman EMBA.
 • Nilai juga berasal dari peningkatan kapasiti anda untuk mencari penyelesaian inovatif dan mengurus perubahan yang kompleks. Memperoleh kepintaran perniagaan, meningkatkan hubungan global, mempunyai keupayaan untuk refleksi diri serta mengambil "langkah mundur"; meletakkan anda pada tahap yang benar-benar Eksekutif.

Kedge Global MBA berkomitmen sepenuhnya untuk membantu anda mencapai semua bidang ini untuk memaksimumkan pelaburan EMBA anda.


Pilihan kampus

Setelah memilih kampus utama, anda boleh belajar dan menyertai rakan-rakan EMBA di 3 kampus yang berbeza:

Paris, Marseille, Bordeaux * atau Shanghai.

* Bordeaux: untuk seminar Wain & Spirits


Anda bertemu rakan sekelas anda banyak kali: semasa seminar antarabangsa, teras dan bengkel modul, simulasi perniagaan, dan 'berkumpul bersama minggu'.

Acara kolaboratif ini menawarkan peserta peluang untuk mewujudkan komuniti yang sebenar.


Dimensi antarabangsa

Bertemu dan bekerjasama dengan peserta antarabangsa, berinteraksi dengan Fakulti global, mendapat manfaat daripada perkongsian EMBA utama antarabangsa.

"Komponen lawatan antarabangsa MBE Eksekutif KEDGE adalah salah satu unsur yang paling kuat dan paling besar dalam jenis ini yang telah diperhatikan oleh akreditor semasa menilai program sambilan." Laporan penilaian terakhir MBA Global MBA.

Bukan sahaja KEDGE telah menubuhkan kampus utama di China (Shanghai), dengan kerjasama Universiti Jiao Tong Shanghai, dan merupakan satu-satunya MBA Perancis yang akan diiktiraf secara rasmi oleh Kerajaan China, tetapi kami juga menikmati perkongsian jangka panjang dengan beberapa perniagaan antarabangsa terkemuka Sekolah.

Graduan boleh bergantung pada rangkaian yang kuat di atas 1,800 Alumni di seluruh dunia, termasuk lebih daripada seribu di China.


Jenama antarabangsa yang kuat

KEDGE tahu bahawa MBA anda benar-benar mengenai apa yang anda mahu capai. Dan kita tahu bahawa jenama antarabangsa yang kuat adalah penting bagi anda.

 • Fakulti, alumni dan peserta MBA kami, yang berjaya Eksekutif dan pemimpin pemikiran, terus bergerak ke bahagian baru di dunia. Mereka adalah unik, inovatif dan selaras dengan amalan serantau dan kepelbagaian dan mewakili duta besar yang paling kuat bagi jenama kami.
 • KEDGE adalah sebahagian daripada rangkaian rakan kongsi korporat dan akademik antarabangsa. Kesemua mereka bereputasi, terkenal di peringkat antarabangsa, dan semua berkongsi standard kecemerlangan yang sama.
 • Setelah mendapat akreditasi triple-crown, KEDGE juga telah mendapat pengiktirafan penuh oleh Kementerian Pendidikan Perancis dan China. Jenama kami diiktiraf di seluruh dunia.


Jurulatih Eksekutif Peribadi

Dalam Program Pembangunan MBA, sehingga 18 jam sesi bimbingan rahsia individu dengan jurulatih Eksekutif memberikan sokongan tetap dan iringan, membolehkan anda mewujudkan syarat-syarat untuk berjaya dalam MBA anda dan memastikan bahawa program itu berfungsi untuk pembangunan objektif kerjaya anda.

Komen terbaru dari graduan MBA mengenai transformasi kepimpinan:

- "Kami kini digunakan untuk mengendalikan isu-isu yang kompleks dan tidak dikenali, yang memerlukan kami untuk mengintegrasikan pengetahuan lintas disiplin, orang yang memimpin dan idea."

- "Saya mendapat kesedaran diri dan keyakinan dan meningkatkan kebolehan saya untuk memberikan yang terbaik kepada orang lain dengan kemahiran kepimpinan yang lebih kuat."

Sesi latihan, penilaian tetap, buku jalan peribadi, projek pembangunan, bengkel ...


Rangkaian Perniagaan Global

Berkongsi pengalaman MBA anda dengan orang lain dari komuniti MBA (alumni, peserta), yang datang dari pelbagai sektor, membolehkan syarikat anda memperluaskan rangkaiannya dan mencari rakan perniagaan baru.

Fakulti dan pensyarah semua aktif dalam dunia korporat dan membawa bersama hubungan dan pengalaman mereka.

Rakan-rakan MBA anda adalah antarabangsa dalam skop dan mewakili peluang besar untuk meneroka dan berhubung dengan persekitaran perniagaan yang lain.

Seminar Antarabangsa membawa anda keluar ke dunia perniagaan baru.

Di KEDGE, semua orang menginspirasi menjadi lebih global.


Pembelajaran sepanjang hayat

Program Keupayaan "Segarkan Semula Kemahiran Anda": Kelebihan unik dalam program MBA, KEDGE BS menawarkan akses alumni MBA kepada satu kursus MBA setahun untuk kehidupan!

Pastikan kecerdasan perniagaan anda terkini dan selesaikan rangkaian profesional anda selepas tamat pengajian.


Manfaat bagi syarikat

Semua orang mendapat manfaat. EMBA Global adalah pelaburan tulen untuk:

Meningkatkan kemahiran & keupayaan: Program ini memberikan manfaat segera apabila para peserta menerapkan apa yang telah mereka pelajari dari saat-saat awal program.

Membangunkan potensi: Peserta memperoleh pendekatan yang lebih holistik dan global untuk perniagaan, serta sikap keusahawanan dan peningkatan umum dalam output dan prestasi.

Menguatkan kesetiaan & motivasi: Menyokong pengurus anda adalah cara yang jelas untuk memberi ganjaran, membangun dan mengekalkan bakat utama.

Mendapatkan objektif korporat dan membangunkan peluang antarabangsa.

Kedge Global EMBA biasiswa

Beasiswa Emge Global EMBA dianugerahkan untuk mempromosikan kepelbagaian dalam kelas, dan berdasarkan gabungan keperluan dan kecemerlangan yang ditunjukkan, dalam 4 kategori yang berlainan:

 • Kepelbagaian,
 • Kepimpinan wanita,
 • Projek keusahawanan individu,
 • Projek penyesuaian profesional individu.
 • Projek ekonomi yang baru muncul

Sila hubungi wakil program untuk maklumat lanjut dan borang permohonan biasiswa.


Kelayakan

Untuk layak mendapat biasiswa ini, calon mestilah:

 • Pemohon yang diterima masuk ke program Global Executive MBA,
 • Tidak boleh menerima sebarang sumber pembiayaan untuk program ini.
 • Permohonan diperiksa oleh juri.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bas ... Baca lebih lanjut

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bastia, and Bayonne). Baca Ringkas
Bordeaux , Marseille , Paris , Toulon , Shanghai , Dakar + 5 Lagi Kurang