MBA Eksekutif di Dubai

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Bradford telah menjadi jenama terkemuka di Dubai sejak tahun 1998; kami adalah salah satu program MBA yang pertama untuk mewujudkan kehadiran di negara ini. Kami adalah Sekolah Berasaskan Triple Crown, sebahagian daripada kumpulan elit universiti yang mempunyai akreditasi dari AMBA, AACSB dan EQUIS - ini bermakna kelayakan anda akan diiktiraf di seluruh dunia. Kami juga mempunyai akreditasi dari KHDA (Lembaga Pengetahuan dan Pembangunan Manusia) di Dubai.

Program ini akan memberi anda kemahiran strategik, kewangan dan orang yang anda perlukan untuk maju dan melaksanakan dengan berkesan di peringkat senior. Program ini menggabungkan teori pengurusan dengan aplikasi perniagaan sebenar. Dari hari pertama anda akan dapat menggunakan pengetahuan dan kemahiran baru di tempat kerja anda. Anda akan membangunkan asas pengetahuan yang luas dalam modul teras, dan menumpukan pengajian di sekitar sektor atau disiplin tertentu dalam modul elektif.

Kemudahan canggih kami terletak di Dubai Knowledge Park. Fleksibiliti MBA kami memberi anda pilihan untuk belajar di Bradford, Toulouse (satu modul) dan dalam talian melalui Pembelajaran Jarak Jauh. Semua mod menggunakan platform yang sama tetapi menyampaikannya dengan cara yang berbeza untuk memaksimumkan kesannya. Ini memberikan anda peluang rangkaian yang sangat baik dan berkekalan baik semasa dan selepas MBA anda.

Format pengajaran hujung minggu Eksekutif kami menyediakan anda dengan tempoh kajian tertumpu yang mempunyai kesan minimum terhadap kerjaya anda. Jika anda tidak dapat membuat hujung minggu anda boleh belajar modul ini dalam talian, di mana sahaja di dunia. MBA yang dipertingkatkan kami telah dirancang dengan kebolehpasaran masa depan anda dan kami terus bekerjasama dengan majikan utama di Lembaga Penasihat MBA dan Lembaga Penasihat Antarabangsa kami untuk memastikan sukatan pelajaran kami menangani isu kontemporari.

Akreditasi profesional

Kami bangga menjadi ahli kumpulan perniagaan elit untuk memegang pentauliahan tiga Equis, AMBA dan AACSB, yang sering disebut sebagai "Triple Crown".

Kursus MBA Pengurusan Sekolah kami telah disahkan oleh Akademi Kepimpinan NHS untuk menyampaikan program NHS Master dalam Program Pentadbiran Perniagaan (MBA), seperti yang diumumkan dalam ucapan oleh Setiausaha Negara pada tahun 2016.

107954_logos4.png

Kedudukan

University of Bradford menduduki ranking 301-400 di dunia untuk Perniagaan dan Ekonomi di Peringkat Universiti Peringkat Tinggi Tahun 2019.

107941_the-business-ranking.jpg

Syarat kemasukan

Sekiranya anda ingin melihat dengan cepat mengenai kesesuaian dan kelayakan anda untuk The Bradford MBA sebelum anda melengkapkan permohonan penuh, semak hantar CV anda dan kami akan kembali kepada anda secepat mungkin. Sila e-mel kepada mba@bradford.ac.uk

Semua permohonan dipertimbangkan berdasarkan merit masing-masing dan akan dinilai menggunakan pendekatan kolektif, yang mengambil kira status profesional dan pengalaman kerja serta pencapaian akademik.

Pengalaman kerja

Calon mestilah mempunyai pengalaman kerja pasca siswazah sekurang-kurangnya tiga tahun, yang boleh dari mana-mana industri, termasuk sektor swasta dan awam, dan organisasi amal.

Pencapaian akademik dan profesional

Anda harus mempunyai ijazah pertama yang baik yang dianugerahkan oleh universiti Inggeris atau bersamaan di luar negara, atau kelayakan profesional yang relevan. Sekiranya anda tidak mempunyai ijazah pertama atau kelayakan profesional anda perlu menunjukkan pengurusan kepimpinan atau pengalaman kepimpinan perniagaan (biasanya lapan tahun). Kami juga akan mempertimbangkan cadangan akademik berdasarkan wawancara.

Kecekapan angka dan celik huruf

Kami akan memerlukan bukti kecekapan numerasi dan celik huruf, dan anda mungkin dikehendaki melengkapkan ujian kebolehan dalam talian yang sah seperti Ujian Pengambilan Pengurusan Siswazah (GMAT) atau setara Sekolah: Ujian Bradford.

Keperluan bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kami mungkin memerlukan bukti kemahiran anda dalam bahasa Inggeris melalui ujian yang diiktiraf (IELTS, TOEFL atau PTE-A). Anda akan dikehendaki mencapai skor minima:

 • IELTS: 6.5 secara keseluruhan, tanpa ujian sub-kurang daripada 5.5; atau
 • TOEFL berasaskan Internet: untuk EU, pemohon bukan Inggeris: 94 secara keseluruhan, dengan skor minimum Mendengar - 17, Membaca - 18, Bercakap 20, Menulis - 17
 • Untuk Antarabangsa, bukan UK / EU, pemohon (keperluan UKBA): 94 keseluruhan, dengan skor minimum Mendengar - 21, Membaca - 22, Bercakap - 23, Penulisan - 21; atau
 • PTE-A (Ujian Pearson Bahasa Inggeris Akademik): 60 secara keseluruhan, tanpa sub ujian kurang daripada 51

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat IELTS, anda boleh mengambil kursus Bahasa Inggeris di University of Bradford .

Apa yang anda akan belajar

Fleksibiliti MBA kami memberikan anda pilihan untuk belajar di Dubai, Bradford, Toulouse (satu modul) dan dalam talian melalui Pembelajaran Jarak Jauh.

Sila ambil perhatian bahawa untuk masuk 2020, maklumat modul boleh berubah.

Modul

Teras (20 kredit)

 • Daya Saing melalui Teknologi dan Inovasi
 • Kepimpinan untuk Perubahan Transformasi
 • Pemasaran Digital, Penjenamaan dan Strategi
 • Perakaunan dan Ekonomi untuk Membuat Keputusan
 • Pilihan (yang boleh dipelajari di Dubai, Bradford, Toulouse atau dalam talian)
 • Kewangan Korporat dan Crowdfunding (Eksekutif) (AFE7038-A) (terdapat di Bradford dan dalam talian)
 • Keusahawanan & Kreativiti (Eksekutif) (EAE7010-A) (boleh didapati di Bradford, Dubai dan dalam talian)
 • Pengurusan Kewangan Antarabangsa (Eksekutif) (AFE7034-A) (boleh didapati dalam talian)
 • Penggabungan dan Pengambilalihan (AFE7010-A)
 • Pengurusan Risiko Kewangan di Perbankan Eropah (AFE7001-A) (tersedia di Toulouse)
 • Perniagaan Antarabangsa dalam Ekonomi Berkembang (Pembelajaran Jarak Jauh) (SIB7013-A) (terdapat dalam talian)
 • Strategi Perniagaan Antarabangsa (Eksekutif) (SIB7016-A) (boleh didapati di Bradford, Dubai dan dalam talian)
 • Pengurusan Perubahan (Eksekutif) (HRM7021-A) (terdapat di Bradford, Dubai dan dalam talian)
 • Pemasaran Korporat (Exec) (MAR7003-A) (boleh didapati di Bradford dan dalam talian)
 • Pengurusan Perniagaan Eropah (SIB7007-A) (terdapat di Bradford dan dalam talian)
 • Pengurusan Rantaian Bekalan Global (OIM7007-A) (terdapat di Bradford)
 • Perundingan Pengurusan (OIM7012-A) (boleh didapati di Bradford)
 • Kesihatan Digital dan Informatik (LEM7030-B) (boleh didapati dalam talian)
 • Bahan, Sumber Daya, Tenaga dan Daya Saing (OIM7019-A) (boleh didapati dalam talian)
 • Model Perniagaan untuk Ekonomi Pekeliling (Pembelajaran Jarak Jauh) (OIM7020-A)
 • Kepelbagaian, Skala dan Pembangunan (OIM7021-A)
 • Perusahaan dan Inovasi (Distance Learning) (EAE7005-A) (tersedia dalam talian)
 • Ujian Jaminan Kesediaan Projek Pengurusan (MAL7039-R)
 • Projek Pengurusan MBA (MAL7037-E)

Pembelajaran dan penilaian

Pengajaran untuk inti boleh didapati sebagai pengajaran blok pada Khamis, Jumaat dan Sabtu, 9:00 - 18:00. Blok pengajaran dijangkau sekurang-kurangnya lima minggu, sehingga sembilan minggu dalam beberapa keadaan. Ini untuk menampung cuti umum.

Majoriti modul boleh didapati secara dalam talian. Ini bermakna jika anda tidak dapat membuat hujung minggu, anda boleh mengkaji modul dalam talian sebaliknya memberi anda kelonggaran yang lebih besar.

Penilaian adalah terutamanya oleh tugasan 4,000 perkataan untuk inti dan tugasan 2,000 perkataan untuk pilihan-pilihan. Projek Pengurusan adalah 15,000 perkataan. Di samping itu, terdapat tugasan formatif dan Soal Selidik Berbilang Pilihan yang membantu membangunkan keyakinan dan kebiasaan anda dengan hal perkara, tanpa menyumbang tanda ke markah akhir anda

Yuran, kewangan dan biasiswa

Yuran kelas tambahan

 • Laman Utama / EU / Antarabangsa: £ 21,525

Sokongan kewangan

Anda akan dinilai secara automatik untuk mendapatkan biasiswa sebagai sebahagian daripada proses permohonan. Untuk dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa sila pastikan permohonan anda dikemukakan pada 31 Ogos. Permohonan kursus mestilah dibuka selepas tarikh ini tetapi tidak akan dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa.

Pelancongan bursari

Bendahari perjalanan disediakan untuk pelajar memohon untuk mempelajari pilihan elektif di kampus Bradford. Bendahari adalah antara £ 250-750 dan akan dibayar kepada pelajar apabila bukti resit yang meliputi perbelanjaan perjalanan dan penginapan berkaitan yang berlaku semasa menghadiri modul blok. Permohonan ditaksir oleh Pengarah Pengajian MBA dan dianugerahkan berdasarkan kes berdasarkan kes, borang permohonan akan disediakan apabila pelajar memulakan pengajian mereka.

Beasiswa

Setiap tahun kami menganugerahkan biasiswa yang tidak boleh dibayar kepada UK, EU dan pelajar antarabangsa atas dasar kecemerlangan akademik, keadaan peribadi atau kesusahan ekonomi. Untuk butiran lengkap, layari laman web biasiswa kami.

Sokongan kerjaya

Program pembangunan kerjaya dalam talian tersedia untuk anda yang meliputi:

 • Memahami dan mengenal pasti kemahiran anda
 • Memanfaatkan MBA anda
 • Menjual diri anda dalam CV
 • Cara menggunakan LinkedIn untuk mendapatkan pekerjaan
 • Bagaimana untuk mendapatkan pekerjaan yang anda suka
 • Rangkaian kejayaan kerjaya
 • Membentangkan imej profesional
 • Kejayaan pada temu bual

Di samping itu, jika anda tidak dapat datang ke kampus kami menjalankan sesi latihan dalam talian individu.

Prospek kerjaya

MBA adalah peluang untuk sama ada menukar arah kerjaya atau menyatukan pengalaman kemudian kembali dan kemajuan dalam industri atau pekerjaan terdahulu. Peringkat MBA Global Financial Times menunjukkan bahawa, secara purata, 20% alumni mencapai jawatan peringkat lembaga dalam tempoh tiga tahun kelulusan.

Apabila program selesai, para peserta akan memasuki pelbagai fungsi dan sektor, dengan IT / Telecoms, Kewangan & Perbankan dan Industri menjadi antara yang paling popular.

Belajar di luar negara

Pelajar boleh mengkaji modul blok di Bradford atau Toulouse.

Sokongan belajar

Semua bahan boleh didapati dalam talian. Ini termasuk buku belajar, slaid kuliah, audio dan video.

Sebagai tambahan kepada pengajaran tatap muka, empat tutorial dalam talian boleh didapati selepas modul hujung minggu. Ini biasanya akan dipimpin oleh pensyarah yang menjalankan modul ini.

Di samping itu, kami mempunyai Perkhidmatan Pembelajaran Berkesan yang akan membantu anda dalam bidang seperti pemikiran kritikal dan rujukan.

Penyelidikan

Bahan ini adalah penyelidikan yang diketuai dengan bahan kontemporari untuk isu pengurusan dan perniagaan semasa. Rasional untuk MBA yang direka bentuk semula adalah ia memetakan ke empat pusat penyelidikan di Sekolah Pengurusan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Baca lebih lanjut

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Baca Ringkas

Akreditasi