MBA Eksekutif dalam Penghantaran dan Logistik (The Blue MBA)

Umum

3 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

MBA Eksekutif CBS dalam Penghantaran dan Logistik (AKA: The Blue MBA) mempunyai reputasi bertaraf dunia dalam industri maritim dan telah direka khusus untuk eksekutif perkapalan berpotensi tinggi.

Mengenai MBA Eksekutif CBA dalam Penghantaran dan Logistik

MBA Eksekutif CBS dalam Penghantaran dan Logistik akan memberikan anda wawasan yang tiada tandingan ke dalam ekonomi perkapalan dan teori pengurusan moden dan aplikasi mereka dalam sektor maritim.

Pendekatan Holistik yang unik untuk Penghantaran dan Logistik

Sepanjang program ini, anda akan belajar mengamalkan pandangan menyeluruh mengenai perkapalan yang mengintegrasikan aspek komersial, teknologi dan kewangan serta undang-undang maritim, pengurusan rantaian bekalan, dan cabaran kepimpinan. Selepas tamat pengajian, anda akan membangunkan pemahaman yang lengkap tentang cabaran dalam sektor ini dan memahami sepenuhnya keperluan industri di dunia di mana globalisasi, peningkatan persaingan, dan kelajuan perubahan teknologi semakin menuntut kemahiran pengurusan eksekutif. Tema-tema pentadbiran yang berikut adalah jelas sepanjang program:

 • Pemahaman pasaran
 • Kepimpinan
 • Teknologi maklumat
 • Globalisasi
 • Isu-isu alam sekitar
 • Perancangan strategik

Pengajaran berlaku di kemudahan canggih di Denmark, Jerman, dan UK.

Gambaran Keseluruhan Program

MBA Eksekutif CBS dalam Penghantaran dan Logistik (AKA: Blue MBA) menyediakan anda dengan wawasan yang tiada tandingan dalam ekonomi perkapalan serta teori pengurusan moden dan aplikasi mereka dalam sektor maritim.

Tahap Antarabangsa Teratas

Melalui MBA Eksekutif CBS dalam Perkapalan dan Logistik, anda akan belajar untuk mengamalkan pandangan menyeluruh tentang perkapalan, mengintegrasikan aspek komersial, teknologi dan kewangan serta undang-undang maritim, pengurusan rantaian bekalan, dan cabaran kepimpinan. Anda akan dibawa ke peringkat antarabangsa yang terkemuka dalam pentadbiran perniagaan, yang mencerminkan keperluan industri di dunia, di mana globalisasi, peningkatan persaingan dan kelajuan perubahan teknologi semakin menuntut kemahiran pengurusan eksekutif.

Kandungan dan Struktur

Memahami industri

Modul 1 akan memberi anda pemahaman asas mengenai industri perkapalan. Tumpuan akan diberikan kepada peranan penghantaran dalam ekonomi global dan pengantar ekonomi perkapalan.

Memahami persekitaran global

Modul 2 dan 3 akan memberi anda latar belakang untuk memahami, bagaimana ekonomi dunia berfungsi. Ini termasuk pemacu untuk globalisasi, corak perdagangan, pengurusan rantaian bekalan dan implikasi logistik perkembangan ini.

Tumpukan isu maritim

Modul 4 dan 5 ditumpukan kepada isu-isu khusus industri, mencerminkan pandangan holistik terhadap perniagaan; mereka meliputi undang-undang maritim, reka bentuk kapal, dan pengurusan operasi teknikal, termasuk aspek penting dalam pembangunan teknologi maklumat dan komunikasi.

Isu pengurusan utama

Modul 6, 7 dan 8 akan memberi tumpuan kepada topik utama pengurusan perniagaan, berurusan dengan analisis pelaburan, kewangan dan pengurusan risiko, teori organisasi dan strategi syarikat.

Projek Strategi Bersepadu (ISP)

Bahagian terakhir program ini adalah penulisan tesis, berikutan proses tiga langkah, di mana setiap langkah disimpulkan oleh persembahan lisan, dan persembahan akhir berfungsi sebagai pertahanan mulut ISP / tesis. Matlamatnya adalah untuk menunjukkan keupayaan untuk menganalisis masalah praktikal dengan terperinci, melukiskan semua pengetahuan dari program ini. Pengenalan kepada setiap tiga langkah akan diberikan semasa modul terakhir.

Format

MBA Eksekutif CBS dalam Penghantaran dan Logistik adalah program modular dengan modul lapan minggu yang dijadualkan dalam tempoh 22 bulan. Pembelajaran disokong oleh platform maya, di mana tugasan individu / kumpulan dan perbincangan kumpulan meningkatkan proses pembelajaran. Pengajaran berlaku di Denmark, Jerman, dan Inggeris. (Tempat tertakluk kepada perubahan.)

Dimana dan bila

Permintaan untuk pendidikan lanjutan dalam bidang pengajian profesional telah berkembang pada tahun-tahun kebelakangan ini. Permintaan ini menggesa peralihan ke arah program yang didorong oleh industri di mana pengurus kanan dan pertengahan kerjaya mencari kompetensi yang lebih tinggi.

Lapan Modul

Program ini terdiri daripada lapan modul, setiap satu diikuti oleh tugasan individu, ditambah projek strategi bersepadu akhir (ISP); yang merupakan tesis tuan akhir.

Apabila anda lulus dari program ini, anda akan memperoleh yang berikut:

Pengetahuan

Anda akan berdaya saing untuk pasaran kerja antarabangsa kerana anda akan menerima pengetahuan dan pengetahuan yang berasaskan penyelidikan dan pengetahuan (yang berasaskan penyelidikan) yang disediakan oleh fakulti akademik dengan bekerjasama dengan eksekutif peringkat tinggi. Dalam program ini, ilmu pengetahuan disiplin dipindahkan melalui bengkel, seminar dan projek interdisipliner - menggabungkan perkapalan, undang-undang, ekonomi, operasi / pengurusan rantaian bekalan, pemasaran, organisasi, dan kewangan. Anda akan memperoleh pengetahuan kandungan serta pengetahuan sosial melalui kepelbagaian dalam fakulti dan komposisi kelas.

Kemahiran

Anda akan mempunyai teori, kaedah, alat yang diperlukan untuk memahami keseluruhan kerumitan industri. Anda juga akan meneruskan kemahiran sosial anda dengan teknik pembinaan, kemahiran perundingan, penyelesaian konflik, dan latihan komunikasi interpersonal.

Kompetensi

Anda akan dapat menerapkan set teori, kaedah, dan alat dan anda akan dapat menyelesaikan masalah strategik, taktikal dan pengendalian yang merangkumi pelbagai isu berkaitan perkapalan. Anda juga akan dapat menggunakan kemahiran sosial untuk menunjukkan kepimpinan.

Kredit

60 mata ECT

Peperiksaan dan Pembelajaran

MBA Eksekutif dalam Program Perkapalan dan Logistik terdiri daripada lapan modul satu minggu ditambah Projek Strategi Bersepadu muktamad (tesis). Semua modul akan menangani isu kepimpinan dan pembangunan peribadi.

Mengenai modul

Setiap modul memberikan pengenalan menyeluruh untuk bahan bacaan dan memotivasi anda untuk kajian bebas anda. Anda akan mengkaji bahan di antara modul dan menulis tugasan individu atau kumpulan untuk semua tetapi modul terakhir. Tugasan kumpulan sangat digalakkan untuk dua modul pertama. Tugasan ini, sejauh mungkin, akan memberi tumpuan kepada masalah yang berkaitan dengan syarikat anda sendiri.

Mengenai Projek Strategi Bersepadu

Untuk Projek Strategi Bersepadu muktamad (ISP), topik harus dipilih untuk tujuan strategik mereka dan mengintegrasikan alam semula jadi, memberikan syarikat-syarikat yang mengambil bahagian analisis yang berharga dan praktikal. Dalam proses bekerja dengan ISP, anda akan memberikan tiga pembentangan, yang ketiga dan terakhir berfungsi sebagai pertahanan mulut ISP / tesis.

Gambaran Kandungan Program

Empat tema pentadbir jelas sepanjang program:

 • Cabaran Kepimpinan
 • Globalisasi ekonomi dunia
 • Implikasi perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi
 • Perubahan dalam keperluan logistik.

Projek Strategi Bersepadu muktamad menyediakan dua tujuan:

 • Bagi calon, matlamatnya adalah untuk mengintegrasikan semua topik yang diliputi dalam program dengan menggunakan data dunia nyata mengenai masalah yang berkaitan dengan syarikat kandidat sendiri.
 • Bagi syarikat calon itu, matlamatnya adalah untuk mempunyai isu strategik yang teliti dianalisis dengan cadangan penyelesaian dan pelan pelaksanaan.

MBA Eksekutif CBS dalam Penghantaran dan Logistik adalah program modular dengan modul lapan minggu sepanjang tempoh 22 bulan, disokong oleh platform maya. Tugasan individu / kumpulan dan perbincangan kumpulan meningkatkan proses pembelajaran.

Fakulti yang terkenal di dunia

Kuliah disampaikan oleh sekumpulan pakar terkemuka dunia dari pelbagai bidang industri maritim di seluruh dunia.

Kedua-dua fakulti pemastautin CBS dan fakulti luaran adalah antara kumpulan pakar yang sangat memerlukan sebagai penasihat dan perunding kepada institusi, syarikat, dan kerajaan maritim. Sebagai tambahan kepada kemahiran dan kaedah pengajaran mereka yang cemerlang, mereka membantu pelajar kita membina rangkaian hubungan antarabangsa.

Kemudahan

Bangunan Eksekutif di CBS telah direka oleh Henning Larsen Architects dan dicirikan oleh ruang terbuka, pemandangan panorama taman dan banyak cahaya semulajadi. Mewujudkan persekitaran pembelajaran yang inspiratif di mana pelajar-pelajar kami boleh berkembang maju di bahagian atas senarai kami.

Kemudahan Cemerlang di Jantung Copenhagen

CBS adalah universiti moden dengan kampus utamanya terletak di bangunan moden di Frederiksberg, dekat dengan pusat bandar Copenhagen. Program MBA Eksekutif ditempatkan di Råvarebygningen sebelumnya bangunan penyimpanan bahan baku di Porcelænshaven (Porcelain Garden), sebuah kawasan yang dulu ditempati oleh Royal Copenhagen Porcelain. Bangunan ini kini telah dibayangkan secara imajinatif menjadi reka bentuk pemenang pertandingan oleh Henning Larsen Architects.

Perpustakaan CBS

Perpustakaan CBS, yang juga merupakan Perpustakaan Negara untuk Perniagaan Ekonomi Denmark dan mengandungi buku katalog yang paling menyeluruh mengenai semua aspek kehidupan organisasi dan perniagaan di Denmark. Dengan lebih daripada 300,000 jilid dan akses kepada lebih 5,000 jurnal dan penerbitan elektronik, ia adalah satu-satunya tempat di Denmark di mana peserta MBA Eksekutif dapat menikmati tahap akses ke pengetahuan terkini dan penyelidikan perniagaan. Perpustakaan Online CBS terus diperbaiki untuk menyatukan e-sumber dengan koleksi perpustakaan tradisional, supaya kakitangan dan pelajar mempunyai akses mudah ke semua e-sumber baik di dalam dan di luar kampus.

E-Kampus

Platform E-kampus adalah kampus virtual CBS. Di sini anda akan dapati maklumat tentang acara, kuliah tetamu, dan maklumat umum mengenai apa yang sedang berlaku di universiti. Ia juga memberi anda akses kepada semua sumber dalam talian yang boleh diakses dari lokasi kampus.

CBSLearn

Ini adalah platform perkongsian pengetahuan berasaskan web yang selamat, yang bermaksud bahawa anda akan dapat berkongsi pemikiran dan memberikan masukan untuk berbincang dengan peserta MBA Eksekutif anda tanpa pengetahuan umum. Profesor menggunakan platform CBSlearn untuk memuat naik bahan yang digunakan di dalam kelas dan / atau berkongsi beberapa peluang yang disediakan rangkaian profesional mereka yang luas.

Hidup di CBS

Kampus CBS merangkumi sebahagian besar Frederiksberg dengan kemudahan penyelidikan dan pengajaran di Solbjerg Plads, Dalgas Have, Kilen (The Wedge), Howitzvej dan Porcelænshaven. Setiap kemudahan mempunyai gaya dan suasana seni bina yang unik yang menyumbang kepada menjadikan CBS sebagai tempat yang istimewa. Sebagai peserta MBA Eksekutif yang berpusat di Porcelænshaven, anda akan mempunyai peluang untuk melawat kebanyakan laman web di kampus. Di setiap bangunan, anda akan menemui kemudahan komputer, bilik untuk kerja kumpulan dan kafe. Halaman Kemudahan Kampus menyediakan lebih banyak maklumat mengenai kemudahan dan kemudahan yang ada. Sebagai peserta MBA dan alumni Eksekutif, anda akan mendapat akses ke acara MBA eksklusif, di mana anda akan diberi peluang untuk mendengar beberapa pensyarah terkemuka mengenai pelbagai subjek perniagaan. Tema-tema peristiwa ini berbeza-beza dan kami cuba menjadikan mereka sebagai kepelbagaian mungkin untuk memenuhi keperluan anda dan membuat anda terinspirasi.

CBS Maritime

CBS Maritim dilancarkan pada awal tahun 2013 dan bertujuan untuk menyelaraskan aktiviti maritim dan kecekapan di CBS dan membangunkan penyelidikan dan pengajaran maritim dalam hubungan rapat dengan komuniti perniagaan. Dengan CBS Maritime, Blue MBA dan penyelidikan maritim CBS telah berkait rapat. Kepekatan kepakaran maritim merentas program dan kursus pengajian maritim CBS serta persekitaran penyelidikan akan memberi manfaat kepada semua pihak.

Testimoni

Ketahui apa yang dikatakan oleh para pelajar semasa dan alumni mengenai program ini dan pelajari bagaimana MBA Eksekutif CBS dalam Penghantaran dan Logistik telah meningkatkan kerjaya mereka.

The Journey Ends: Meet Two CBA Blue MBA Graduates Just Before Graduation

Dalam video ini, berjumpa dengan Kapten Prashant S. Widge dan Peggy Hoeegh Grays, kerana mereka akan lulus dari CBS Blue MBA. Sertai mereka ketika mereka melihat kembali pada dua tahun yang lalu dan berkongsi pengambilalihan mereka dari MBA.

The Blue MBA Explained

Dalam video ini, Pengarah Program CBS Blue MBA, Irene Rosberg dan peserta Adam Kobren dan Monika Lemajic menjelaskan mengapa MBA Biru sangat sesuai untuk eksekutif perkapalan senior di seluruh dunia yang ingin maju.

Testimonial Bertulis

"Peserta dalam MBA Biru mempunyai platform yang ideal untuk menyerap teori strategik antarabangsa terbaik dan pendekatan praktikal ke pasaran yang sukar di mana kita semua beroperasi."

Anne H. Steffensen, Ketua Pengarah, Persatuan Pemilik Kapal Denmark

Pentauliahan

MBA Eksekutif CBS dalam Perkapalan dan Logistik milik kumpulan eksklusif sekolah perniagaan global untuk memegang akreditasi tiga (AMBA, EQUIS, AACSB), menetapkan program selain daripada yang lain dan memastikan bahawa ijazah MBA dari CBS diiktiraf, dihormati dan diberi ganjaran secara global .

Jaminan kualiti

Untuk memastikan kualiti hidup dan pengiktirafan global terhadap MBA anda, penting untuk mempertimbangkan akreditasi. CBS adalah antara satu peratus daripada sekolah perniagaan di dunia yang memegang akreditasi tiga kali ganda: AACSB, AMBA, dan EQUIS. Melalui pengiktirafan antarabangsa dan meluas mengenai kualiti sekolah dan MBA Eksekutif CBS dalam program Penghantaran dan Logistik, anda boleh yakin bahawa mereka mendapat pendidikan perniagaan yang terbaik. Di samping itu, program ini juga diakreditasi oleh ACE dan PIMS di Denmark.

Kemasukan

Keperluan

 • Ijazah sarjana muda dari institusi akademik yang diiktiraf atau setaraf;
 • Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT) atau kelayakan yang didokumenkan yang serupa;
 • Minimum lima tahun pengalaman kerja dalam bidang yang berkaitan;
 • Dua cadangan peribadi.

Sebelum kemasukan, pemohon diwawancara dan penilaian individu kesesuaian pemohon dibuat berdasarkan keperluan di atas dan hasil temubual. Untuk pemohon jarak jauh, temuduga boleh dilakukan melalui telefon.

Pengambilan seterusnya dan tarikh akhir

Pengambilan seterusnya untuk MBA Eksekutif dalam program Penghantaran dan Logistik adalah September 2021. Semua borang permohonan bersama-sama dengan dokumen berkaitan serta pertanyaan untuk maklumat lanjut harus diarahkan kepada Pengarah Program Irene Rosberg di ir.mba@cbs.dk.

Borang Diperlukan

 • Borang permohonan
 • Borang cadangan
 • Borang penajaan
 • Sila hubungi Pengarah Program Irene Rosberg di ir.mba@cbs.dk untuk menerima borang tersebut.

Lembaga Kemasukan bermesyuarat setiap minggu, dan permohonan disemak secara berterusan, jadi kami menggalakkan anda memohon sebaik sahaja anda membuat keputusan anda.

Bayaran

Pembiayaan MBA anda dalam Penghantaran dan Logistik

Sekitar 60% daripada semua peserta dalam Program Perkapalan dan Logistik Eksekutif MBA ditaja oleh majikan mereka.

Butiran Fee:

Yuran pengajian bagi program ini adalah DKK 320,000 (Danish Kroner) - atau lebih kurang EUR 43,000 - dibayar dalam empat ansuran yang sama sebanyak DKK 80,000 pada awal setiap semester.

 1. DKK 80,000 - September 2021 (DKK 25,000 yuran pendaftaran tidak dapat dikembalikan dan 55,000 berdasarkan perjanjian selepas penerimaan surat penerimaan)
 2. DKK 80,000 - Mac 2022
 3. DKK 80,000 - September 2022
 4. DKK 80,000 - Mac 2023

Peserta bukan EU perlu membayar yuran kemasukan tambahan kira-kira DKK 15,000.

Yuran ini tidak termasuk kos bahan kursus, perjalanan dan penginapan.

Dana Maritim Denmark

Dana Maritim Denmark menyokong inisiatif yang berkhidmat untuk membangunkan industri maritim Denmark, dan sebagai peserta MBA Eksekutif yang bekerja di industri, anda mungkin layak mendapat pembiayaan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Copenhagen Business School (CBS) is a century-old institution and one of the largest business schools in Northern Europe with over 22,000 students in total. As one of just a handful of business school ... Baca lebih lanjut

Copenhagen Business School (CBS) is a century-old institution and one of the largest business schools in Northern Europe with over 22,000 students in total. As one of just a handful of business schools to be accredited by AMBA, EQUIS and AACSB, an MBA from Copenhagen Business School is a globally-respected qualification. Designed to offer a challenging combination of theory and practice, you will benefit from an unrivaled business focus that draws heavily from real-life scenarios. You will also develop a strategic understanding of the theories, concepts, and methods that drive managerial decision making in the 21st Century. Baca Ringkas
Frederiksberg , London , Hamburg + 2 Lagi Kurang