MBA Eksekutif Modular

Umum

Penerangan Program

Pengenalan

Dengan MBA Modular Eksekutif , anda boleh membuat MBA anda sendiri. Belajar sambil bekerja dan bekerja pada cita-cita anda. Pilih gelaran MBA dengan MBA penuh atau ikut satu atau beberapa modul untuk peningkatan pengetahuan anda.

Apa sahaja trek yang anda pilih, dengan MBA Modular Eksekutif di Nyenrode anda akan bekerja pada pertumbuhan peribadi dan profesional anda dan kekal dalam kawalan.

Buat MBA sendiri

Anda boleh mengikuti satu atau lebih modul, memberikan anda fleksibiliti untuk memilih daripada tiga pakar khusus. Bergantung pada minat anda, pelaburan masa dan cita-cita anda, anda boleh memilih:

 • MBA penuh (terdiri daripada minimum 2 modul pengkhususan, 6 modul teras, lawatan belajar antarabangsa, dan tesis MBA)
 • satu atau beberapa modul berasingan keinginan anda
 • MBA peribadi dan fleksibel
 • Konfigurasikan MBA anda sendiri yang mengandungi 10 modul
 • Perhatian khusus terhadap pertumbuhan peribadi dan profesional

Trek

MBA modular kami bermakna anda berada di kerusi pemandu. Anda boleh memilih dari modul-modul di bawah untuk mencipta program MBA anda sendiri, sesuai dengan keperluan dan tujuan khusus anda.

Semak modul mana yang sesuai dengan keadaan anda untuk membuat sebahagian besar kajian MBA anda dengan kami.

Kami menyediakan anda dengan banyak pilihan: anda boleh mengikuti modul tunggal, menyusun pelbagai modul, atau menyiapkan sepuluh daripadanya untuk membentuk MBA lengkap *. Jangan ragu untuk menghubungi penasihat program kami untuk membincangkan bagaimana kami dapat memenuhi keperluan anda.

* Keperluan tertentu dikenakan

Mengapa MBA dalam Perniagaan

Kepimpinan Digital

Adakah anda beroperasi setiap hari dalam persekitaran yang sibuk dengan tarikh akhir yang ketat, kepentingan jabatan yang berbeza, dan anggaran yang terhad? Anda bukan satu-satunya. Impak IT terhadap organisasi adalah besar, dan semakin meningkat. Ia mengumpulkan banyak pelaburan, tetapi ini tidak selalu menghasilkan hasil yang diinginkan, dan proses pembangunan organisasi sering panjang dan rumit. Walau bagaimanapun, IT juga membolehkan struktur organisasi dan model perniagaan baru; membangunkan rangkaian dengan rakan-rakan, sambungan yang lebih rapat, interaktif dengan pelanggan, dan lapisan hierarki yang kurang dalam perniagaan.

TI bukan lagi jabatan yang berasingan, tetapi merupakan sebahagian daripada strategi organisasi, dan oleh itu menuntut kepimpinan dan keusahawanan untuk tetap berada di hadapan persaingan. Adakah anda merapatkan jurang antara IT dan Perniagaan, menjamin masa depan yang berjaya?

MBA Eksekutif Modular dalam Perniagaan

MBA Eksekutif Modular dalam Perniagaan

 • 6 modul teras
 • 2 mod pengkhususan
 • 1 lawatan belajar antarabangsa
 • tesis

Ia juga boleh mengikuti satu atau beberapa modul secara berasingan.

Mengapa MBA dalam Makanan

Terdapat banyak cabaran yang dihadapi sektor makanan. Dalam 80 tahun, planet kita akan menempatkan 11 bilion orang. Angka-angka semasa menunjukkan bahawa lebih separuh daripada mereka akan berjuang untuk makanan yang cukup. Dunia memerlukan jawapan yang mampan untuk masalah mengandung ini, dan syarikat-syarikat dalam sektor makanan perlu memimpin. Terdapat trend yang berterusan dalam rantaian makanan di mana pelanggan menentukan lebih banyak dan lebih daripada apa yang berlaku. Pada masa yang sama, kemajuan teknologi bergerak pada kelajuan yang meledingkan. Perubahan ini menawarkan peluang, tetapi mungkin juga menghilangkan sistem pemerintahan.

Dalam MBNA Eksekutif Modular Nyenrode dalam Makanan

Untuk mencapai matlamat ini, kita tidak hanya mengumpul pengurus, usahawan dan ahli lembaga dari sektor makanan dan horti (agri) - kami menjemput keseluruhan rantaian: dari agro ke pemprosesan / pengeluaran ke runcit, termasuk rakan rantai yang tidak boleh diterima seperti sektor utiliti, peminjam wang / pelabur dan pengangkutan.

MBA Eksekutif Modular dalam Makanan

 • 6 modul teras
 • 2 mod pengkhususan
 • 1 lawatan belajar antarabangsa
 • tesis

Ia juga boleh mengikuti satu atau beberapa modul secara berasingan.

Mengapa MBA di Awam

Dalam iklim yang semakin banyak tugas bergerak dari kerajaan ke pihak swasta, keupayaan anda untuk bekerjasama adalah salah satu faktor utama kejayaan. Anda beroperasi dalam persekitaran di mana pihak awam dan swasta bersatu, seperti hospital, bangunan, dan syarikat utiliti atau NGO. Ini memerlukan anda mempunyai kepimpinan yang kuat dan kemahiran keusahawanan. Kami mencabar anda untuk terus mewujudkan situasi yang merangsang anda untuk terus berkembang.

Dalam MBA ini kita menumpukan pada merapatkan perbezaan budaya antara sektor awam dan swasta. Kami memastikan anda mempunyai pengetahuan terkini tentang perkembangan dalam bidang anda dan membolehkan anda berkembang menjadi penyambung yang lebih kuat dari banyak pihak berkepentingan dalam domain awam-swasta.

Sila ambil perhatian bahawa trek Awam

MBA Eksekutif Modular di Awam

 • 6 modul teras
 • 2 mod pengkhususan
 • 1 lawatan belajar antarabangsa
 • tesis

Ia juga boleh mengikuti satu atau beberapa modul secara berasingan.

Kandungan

Bagaimanakah ia berfungsi?

 • Program MBA Eksekutif Modular Nyenrode terdiri daripada 10 modul, anda boleh mengikuti setiap modul secara berasingan
 • Pilih modul yang berkaitan dengan garis kerja anda
 • Pilih trek yang terbaik untuk anda: Perniagaan
 • Selepas berjaya melengkapkan modul, anda menerima sijil
 • Untuk menerima ijazah MBA Eksekutif anda, anda perlu melengkapkan sekurang-kurangnya 2 modul pengkhususan, 6 modul teras, perjalanan antarabangsa, dan tesis MBA

Enam modul teras

 • Perubahan Pengurusan dan Pembangunan Organisasi
 • Proses dan Teknologi Perniagaan
 • Risiko dan Kewangan
 • Pasaran, Undang-undang, dan Etika
 • Kepimpinan dan Kerjasama
 • Strategi Digital dan Transformasi

Modul pengkhususan

Dalam setiap trek, kami menawarkan modul pengkhususan tambahan. Pilih modul-modul yang sesuai dengan anda untuk memberi fokus kepada MBA anda.

Perjalanan kajian antarabangsa

Perjalanan antarabangsa adalah modul yang khusus menangani globalisasi dan cabaran yang dihadapi. Kami sangat percaya bahawa program MBA yang memberi tumpuan kepada pengukuhan kemahiran kepimpinan para peserta memerlukan komponen antarabangsa untuk menjadi sebahagian daripada kurikulum.

Oleh itu, mengambil modul ini adalah mandatori jika anda belajar untuk MBA penuh.

Tesis

Anda menamatkan program Ijazah MBA Eksekutif dengan menulis tesis. Anda memilih masalah pengurusan praktikal anda sendiri, yang akan diterjemahkan menjadi cadangan penyelidikan. Anda akan menterjemahkan keputusan penyelidikan anda kepada nasihat praktikal untuk organisasi anda.

Kemasukan

Untuk siapa?

Untuk memenuhi syarat untuk program MBA Eksekutif Modular yang anda perlukan:

 • pengalaman kerja sekurang-kurangnya 5 tahun sebagai pengurus (umum) atau dalam kedudukan yang berpengaruh / strategik
 • tahap kerja dan / atau pendidikan bujang minimum yang terbukti
 • pertalian dengan bidang kerja salah satu trek (Perniagaan
 • pengetahuan bahasa Inggeris yang mencukupi

Permohonan

Adakah anda memenuhi keperluan dan anda sudah bersedia untuk memulakan program MBA dengan kami? Mohon sekarang. Selepas permohonan anda diterima, kami akan menghantar e-mel yang menjelaskan apa yang kami perlukan untuk melengkapkan pendaftaran anda.

Prosedur kemasukan

Untuk memulakan memproses permohonan anda, kami memerlukan dokumen berikut:

 • Curriculum vitae
 • Surat motivasi
 • Borang permohonan
 • Salinan diploma tertinggi yang dicapai

Temu bual

Berdasarkan dokumen anda, anda akan dijemput untuk temuduga. Ini boleh berlaku di Nyenrode atau melalui Skype. Semasa mesyuarat ini, kami membincangkan motivasi anda dan jangkaan bersama. Selepas mesyuarat ini, kami akan memutuskan sama ada anda memenuhi keperluan.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai proses permohonan, sila hubungi kami.

Nasihat peribadi

Semasa perundingan peribadi, kami melihat situasi anda dan laluan mana yang paling sesuai dengan keperluan anda. Dengan mendapat gambaran tentang pengalaman kerja, keperibadian, motivasi dan keupayaan untuk memikirkan diri anda, penasihat kami lebih dapat membantu anda merancang pembelajaran anda.

Apakah kosnya?

Pelaburan anda untuk modul ialah € 6,395. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pengecualian. Modul Kepimpinan dan Kerjasama kos € 7,595, Pelajaran Pelajaran Antarabangsa berharga € 4,595 *, dan modul Thesis biaya € 7,995. Semua modul MBA dikecualikan daripada VAT dan harga termasuk akses kepada semua kemudahan pelajar fizikal dan maya Nyenrode serta makanan dan minuman pada hari-hari kursus. Penginapan hotel tidak termasuk dalam harga dan boleh ditempah secara berasingan.

* Jumlah ini mungkin berbeza-beza bergantung pada destinasi dan tempoh perjalanan.

Semua jumlah dan terma adalah petunjuk (tidak termasuk kos tambahan, melainkan dinyatakan sebaliknya) dan tertakluk kepada perubahan berkala.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Nyenrode Business Universiteit works on a sustainable future by stimulating our students and participants to grow into responsible leaders. We do so by offering them a combination of academic theory, ... Baca lebih lanjut

Nyenrode Business Universiteit works on a sustainable future by stimulating our students and participants to grow into responsible leaders. We do so by offering them a combination of academic theory, practical relevance, and personal development. At Nyenrode, you learn to debate, convince and translate theory into practice. Nyenrode is the only private university in the Netherlands, founded in 1946 by business and for business. We have always been internationally oriented. Nyenrode is located in two iconic locations: Amsterdam and Breukelen. Baca Ringkas