MBA Eksekutif Global (GEMBA)

Umum

3 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program MBA Global Global Modular INSEAD (GEMBA) berlaku di kampus yang bersepadu sepenuhnya di tiga wilayah: Eropah (Perancis), Asia (Singapura) dan Timur Tengah (Abu Dhabi). The GEMBA menawarkan para eksekutif yang berpengalaman dengan intensif 14 hingga 17 bulan secara intensif ke puncak melalui salah satu sekolah perniagaan paling berprestij dan multikultural di dunia.

Setiap kelas mempunyai kepelbagaian kepelbagaian kebangsaan dan latar belakang perniagaan, yang membolehkan para peserta belajar antara satu sama lain dan membina rangkaian yang tersebar luas dan tersebar secara global. Satu lagi ciri unik ialah Program Pembangunan Kepimpinan (LDP) yang merangkumi satu jadual program latihan bimbingan kumpulan, penilaian 360 darjah, dan aktiviti pasukan, yang direka untuk membangunkan gaya kepimpinan yang otentik kepada anda, sehingga mempercepatkan kemajuan kerjaya anda lebih jauh lagi .

Kelebihan GEMBA

Sangat diiktiraf dan diiktiraf secara global

Kedua-dua INSEAD Global EMBA (GEMBA) dan Tsinghua- INSEAD EMBA (TIEMBA) berada di kedudukan tertinggi di dunia oleh Financial Times (2018).

Fokus Unik Kepimpinan

Program Pembangunan Kepimpinan kami dijalankan sepanjang program ini, berkembang bersama dengan kemahiran kepimpinan anda sendiri.

Belajar Melalui Kepelbagaian

Tidak seperti sekolah lain, INSEAD tidak mempunyai budaya nasional yang dominan. Ini membolehkan kita mengubah kepelbagaian menjadi alat pembelajaran yang kuat.

Global, Intense & Cekap

Dengan hanya 51 hingga 60 hari diperlukan dari kerja dalam jangka masa 14 hingga 17 bulan, bergantung kepada pilihan kampus yang bermula, GEMBA adalah salah satu laluan yang paling efisien untuk ijazah perniagaan teratas.

Tsinghua- INSEAD MBA Eksekutif (TIEMBA)

Ijazah Eksekutif Tsinghua - INSEAD MBA Dwi (TIEMBA) mempunyai pilihan tambahan untuk eksekutif yang berpengalaman - dengan kerjasama salah satu universiti besar dunia di Beijing, Universiti Tsinghua. Program unik ini mengembangkan pemahaman perniagaan yang mendalam di China, dari perspektif antarabangsa dan domestik, yang juga boleh digunakan untuk pasaran baru muncul di seluruh dunia.

Elemen Praktikal

Pendidikan pengurusan adalah mengenai teori dan amalan penyambungan. Ini adalah benar dalam program GEMBA kami di mana para peserta bergantian antara kelas dan dunia nyata. Walaupun kaedah pembelajaran kami berasaskan teori, mereka menekankan pembelajaran praktikal dan pemahaman yang boleh diambil tindakan.

Pelaksanaan Esei

Para peserta dikehendaki memilih 2 kursus utama atau pilihan untuk menulis Essay Pelaksanaan, menerapkan pembelajaran dari kursus hingga masalah praktikal dan masalah yang mereka hadapi di tempat kerja.

Pertukaran Peer

Sebagai sebahagian daripada Program Pembangunan Kepimpinan (LDP), setiap peserta mempunyai peluang untuk meluangkan sedikit masa di premis sesebuah organisasi peserta. Pertukaran berstruktur ini memberikan peluang yang sangat baik untuk belajar dari amalan perniagaan dan konteks orang lain. Peserta memberi maklum balas setiap satunya dan memasukkan komponen ini dalam kertas pantulan mereka dalam LDP.

Simulasi Perniagaan Capstone

Satu simulasi berasaskan komputer yang kuat akan membolehkan para peserta menggunakan kemahiran disiplin mereka dalam permainan perniagaan yang kompetitif dan sangat realistik. Keputusan yang kompetitif dinilai oleh pasaran simulasi.

Projek Akhir

Projek akhir memerlukan peserta untuk memohon kandungan kursus semasa bekerja pada peluang nyata untuk pelaksanaan program pasca. Projek juga boleh ditaja oleh syarikat.

128284_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpgHelloquence / Unsplash

Kemasukan

Kami mencari eksekutif yang berpengalaman dengan rasa ingin tahu intelektual dan keinginan untuk belajar dan mencabar diri mereka dalam program akademik yang ketat. Kami mengalu-alukan aplikasi dari seluruh dunia tanpa mengira kaum, agama, jantina atau status kewangan dan matlamat kami adalah untuk membina kelas yang berkualiti tinggi, menarik, dinamik dan pelbagai.

Terdapat satu pengambilan GEMBA setiap tahun, dibahagikan kepada tiga bahagian serantau, yang terdiri daripada sekitar 210 peserta dan mewakili lebih daripada 50 kebangsaan. Proses Pengambilan EMBA adalah sama untuk semua pemohon GEMBA, sama ada mereka memohon bahagian Asia, Timur Tengah atau Eropah. Walau bagaimanapun, tarikh akhir aplikasi berbeza apabila bahagian bermula pada tarikh yang berlainan.

Adakah anda bersedia menghadapi cabaran ini?

GEMBA bukan semata-mata kursus perniagaan yang intensif. Ia adalah satu pengalaman yang sengit sepanjang masa: komitmen utama yang mesti dikekalkan selama berbulan-bulan. Sebelum memulakan proses Pengambilan EMBA, sila pertimbangkan bahawa anda mesti menghadiri - dan mempersiapkan untuk - semua modul tanpa pengecualian, serta melengkapkan jumlah kerja yang besar antara modul.

Kriteria Kemasukan

Kami mempunyai empat kriteria Kemasukan EMBA yang semuanya sama pentingnya:

Kepimpinan Terbukti

INSEAD mencari pemohon yang dapat menunjukkan potensi mereka sebagai pemimpin. Kami akan mempertimbangkan pengalaman profesional anda dan prestasi lalu ketika menilai permohonan anda. Peserta dalam kelas semasa kami mempunyai purata 13 tahun pengalaman kerja dan sekurang-kurangnya tiga tahun dalam peranan pengurusan yang bertanggungjawab terhadap pasukan dan / atau projek.

Kapasiti Akademik

The INSEAD GEMBA adalah intensif, ketat dan mencabar. Anda mesti mempunyai asas akademik yang kukuh: ijazah sarjana muda atau setaraf dari kolej atau universiti yang diiktiraf (walaupun dalam keadaan luar biasa, kami mungkin mengetepikan keperluan ini).

Tinjauan Antarabangsa

Kami menarik pemohon dengan kepekaan silang budaya dan pandangan antarabangsa. Kami menganggap pemohon yang telah tinggal, bekerja, atau belajar di luar negara atau yang bekerja untuk syarikat antarabangsa atau di peringkat antarabangsa dengan pelanggan, pembekal atau pemegang kepentingan yang lain.

Keupayaan untuk Menyumbang

Kami mencari calon yang menunjukkan keinginan yang jelas untuk pertumbuhan intelektual, baik di dalam bilik darjah dan melalui kerja-kerja projek kumpulan. Peserta dijangka menyumbang secara proaktif dan berkongsi pandangan yang mereka dapati sepanjang pengalaman profesional dan peribadi mereka.

Tarikh & tarikh akhir

Walaupun kami mempunyai tarikh akhir, kami menerima permohonan secara bergulir, yang bermakna sebaik sahaja anda menyerahkan, kami akan mula memproses permohonan anda. Bagaimanapun, kami mengesyorkan untuk memohon sedini mungkin, terutamanya jika anda berhasrat untuk memohon biasiswa.

Bahagian Asia Bahagian Timur Tengah Bahagian Eropah
Pusingan 1 17 Januari 2020 15 Februari 2020 01 Mac 2020
Pusingan 2 06 Mac 2020 11 April 2020 10 Mei 2020
Pusingan 3 24 April 2020 13 Jun 2020 12 Julai 2020
Pusingan 4 05 Jun 2020 08 Ogos 2020 06 September 2020

Yuran & Kos MBA Eksekutif (GEMBA)

Program ini berlangsung dalam format modular di Kampus Eropah, Kampus Asia dan Kampus Timur Tengah bergantung pada bahagian yang anda sertai. Walau apa pun laluan yang anda pilih, anda akan mengkaji ketiga-tiga kampus dan berkumpul sebagai satu kelas untuk separuh kedua program. Graduan kelas bersama di Singapura.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society.

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society. Baca Ringkas
Fontainebleau , Singapura , Abu Dhabi , San Francisco + 3 Lagi Kurang