MBA Eksekutif (semester 1 - bersedia dalam talian)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Bangun "antifragility" anda

Saya mempunyai peluang unik untuk melihat perkembangan dan evolusi program MBA kami selama 40 tahun terakhir.

Program MBA pertama dikandung 100 tahun yang lalu, dan menjadi kekuatan pendorong perkembangan amalan pengurusan dalam dunia perniagaan atau di dalam pelbagai organisasi.

Ketepuan dengan pengurus yang memiliki diploma MBA pastinya merupakan yang tertinggi di Amerika Syarikat dan pastinya merupakan salah satu faktor terpenting, yang menjadikan ekonomi negara paling berkuasa di dunia.

Program MBA mempunyai falsafah dan logik tersendiri. Ini adalah program yang sangat komprehensif yang membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam pelbagai bidang yang digunakan dalam pengurusan yang difahami secara meluas. Keserbagunaan ini membolehkan peserta program MBA membina "antifragility" mereka (menurut Nassim Nicholas Taleb), iaitu kemampuan untuk meninggalkan "pertemuan" dengan "angsa hitam" dengan kerugian yang relatif rendah.

Program MBA adalah peluang unik untuk bertukar pengalaman antara pelajar, yang dinyatakan dengan menguasai sejenis bahasa lingua franca atau istilah pengurusan tertentu. Ini seterusnya, membolehkan pemahaman kendiri antara pengurus dari pelbagai jabatan di syarikat itu sangat baik, yang mempengaruhi kecekapan diri dan keseluruhan organisasi.

Ini hanyalah sebahagian kecil daripada faedah yang anda akan dapat dari pengembaraan MBA Eksekutif kami.

Prof Witold T. Bielecki
Rektor Kozminski University
Pengarah Program MBA Eksekutif

Triple Crown Pentauliahan

Kozminski University mengadakan tiga pentauliahan antarabangsa paling berprestij yang dikenali sebagai 'Triple Crown' (AASCB, EQUIS, AMBA). Hanya 99 sekolah perniagaan di seluruh dunia (kurang dari 1% daripada semua sekolah perniagaan) yang mendapat pengiktirafan yang luar biasa. Akreditasi ini membuktikan kualiti program pendidikan yang diperakui antarabangsa yang tertinggi yang dikendalikan oleh universiti dan memberikan jaminan bahawa graduan akan memperoleh kemahiran terkini yang diperlukan untuk menangani cabaran perniagaan kontemporari dan akan diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam pelbagai industri.

Matlamat Program MBA Eksekutif

Matlamat program ini adalah untuk memberi anda perspektif holistik mengenai masalah pengurusan yang paling penting. Mengendalikan keputusan taktikal dan strategik yang dibuat di peringkat eksekutif, memantau prestasi dan mengambil tindakan pemulihan, menangani perubahan dalam persekitaran perniagaan, merundingkan perjanjian penting, merancang sistem komunikasi yang fleksibel dan efisien - semua tanggungjawab ini memerlukan ketekunan, kesediaan teknikal, dan kecerdasan emosi. MBA Eksekutif kami, khususnya, menumpukan perhatian untuk membantu anda berkembang sebagai pemimpin dan mengubah pemikiran anda. Kami memberi penekanan tinggi dalam mengembangkan potensi kepemimpinan anda.

Program ini menetapkan matlamat untuk membantu anda untuk mencabar diri anda dalam pelbagai dimensi, dan sebagai hasilnya, membantu anda untuk merancang penyelesaian yang lebih bijak untuk penciptaan nilai yang mampan.

Penonton sasaran

Setiap peserta MBA kami luar biasa. Dari kepelbagaian itu muncul lingkaran pembelajaran yang sangat membuahkan hasil. Pelajar kami berasal dari pelbagai industri dengan pelbagai bidang kepakaran dan pengalaman perniagaan, dan mereka semua berkongsi keinginan anda untuk berkembang. Kami percaya, bahawa apabila semua orang berkongsi pengetahuan dan pengalaman mereka, semua orang mendapat manfaat. Anda akan melihat dunia perniagaan dalam dimensi yang berbeza dan menemui peluang baru.

Program ini direka bentuk untuk:

 • pengurus berpotensi tinggi
 • orang yang berpengalaman bekerja di jawatan pengurusan kanan
 • pemilik perniagaan swasta sederhana dan besar
 • orang yang bercita-cita untuk menjadi eksekutif tertinggi

Syaratnya adalah mempunyai sekurang-kurangnya 8 tahun pengalaman profesional, termasuk 5 tahun bekerja sebagai pengurus.

135117_pexels-photo-618613.jpeg

Program dan Jadual

Selama 18 bulan kelas intensif berdasarkan bengkel, perbincangan langsung, dan nasihat, peserta program akan menyelidiki semua dimensi tanggungjawab eksekutif moden.

Projek praktikal, simulasi perniagaan yang bergantung pada penyelesaian canggih (perisian dan pangkalan data), persembahan, peperiksaan, dan yang paling penting ialah projek perundingan yang komprehensif harus melengkapkan para peserta dengan kit alat canggih yang mampu memajukan kerjaya mereka atau mewujudkan projek perniagaan yang belum selesai.

Mata Pelajaran dan Jadual

 • Sesi Integrasi-Maklumat
 • Pengurusan Diri dan Pasukan, dan Mengambil Tanggungjawab atas Keputusan yang Diambil

Blok I: Pengetahuan Pengurusan Asas

Terokai trend membentuk ekonomi moden. Rujuk akibatnya untuk perniagaan anda di seluruh domain kewangan dan pengurusan. Dapatkan pemahaman yang kuat mengenai kewangan korporat, pelaporan strategik, pemasaran, teknik kuantitatif dan analisis. Tingkatkan kemahiran rundingan anda.

 • Ekonomi Pengurusan
 • Pengurusan Perakaunan
 • Kewangan korporat
 • Statistik Perniagaan
 • Pengurusan
 • Undang-undang Sivil dan Komersial
 • Pemasaran
 • Rundingan

Blok II: Pengurusan Strategik dan Taktikal

Rangka rancangan untuk menguruskan semua sumber syarikat. Fahami dan ubah semula sumber kelebihan daya saing. Terokai pemacu nilai utama dan lakukan analisis komprehensif mengenai rekod prestasi perniagaan. Buat garis masa untuk keputusan strategik penting dan lengkapkan diri anda dengan alat yang mencukupi untuk melaksanakannya.

 • Pengurusan strategik
 • Strategi e-perniagaan
 • Strategi HRM
 • Sistem Sokongan Keputusan
 • Rundingan Strategik
 • Permainan Perniagaan Simulasi

Blok III: Kepimpinan yang Boleh Bertindak

Belajar untuk menavigasi transformasi yang mengganggu. Huraikan strategi pendigitan untuk syarikat anda. Mengasah kemahiran pengurusan pasukan anda. Ketahui cara menukar modal kepemimpinan peribadi menjadi kelebihan daya saing syarikat. Menghargai peranan kepercayaan dan etika dalam struktur pengurusan tangkas moden. Ikuti penambahbaikan sistem komunikasi dalaman.

 • Kepimpinan
 • Pengurusan perubahan
 • Komunikasi Interpersonal
 • Kecerdasan Emosi - Aset Kepimpinan Peribadi
 • Transformasi Digital
 • Membina Kelebihan Strategik Melalui Tingkah Laku dan Kepercayaan Beretika
 • Rangkaian
 • Pembentangan Awam Profesional

Blok IV: Perspektif Antarabangsa

Dapatkan perspektif antarabangsa mengenai isu pengurusan kontemporari. Belajar untuk memanfaatkan perbezaan antara budaya. Biasakan diri anda dengan amalan perniagaan dari pemimpin industri antarabangsa.

 • Strategi Antarabangsa
 • Inovasi dan Keusahawanan
 • Kepimpinan Antara Budaya
 • Lawatan Syarikat

Blok V: Projek Perundingan

Masa untuk merenungkan peluang perniagaan yang akan datang, sebuah projek penting, yang akan membawa kerjaya anda ke tahap seterusnya. Rancangan untuk usaha baru, pembelian, penstrukturan operasi penting, M&A. Rancangan dan andaian anda akan dihadapi dan dikaji oleh panel pakar industri (menjamin tidak dapat didedahkan)

Jumlah jam mengajar: 580 * (termasuk 92 jam kelas dalam talian)

* satu jam mengajar = 45 minit

Keperluan untuk Pengijazahan

Kajian diselesaikan dengan projek akhir bertulis yang merangkumi penyelesaian untuk masalah pengurusan tertentu. Projek diploma dibangunkan dalam kumpulan 3-4, dan harus dipertahankan di hadapan jawatankuasa peperiksaan. Syarat tambahan untuk menamatkan pengajian adalah dengan lulus semua kursus yang diajar selama empat semester program.

Minggu Kediaman

Semasa minggu kediaman di Berlin, para peserta menghadiri pelbagai kursus yang diajar oleh fakulti terkemuka ESCP Business School. Tujuannya adalah untuk mempersembahkan para peserta dengan perspektif antarabangsa mengenai keusahawanan, strategi, dan inovasi, yang membentuk juara industri.

Selama minggu kediaman, para peserta mengunjungi dua syarikat untuk meneroka amalan pengurusan terbaik, menganalisis kelebihan daya saing mereka, dan memahami cabaran yang mereka hadapi.

Syarikat yang dikunjungi dalam edisi MBA Eksekutif sebelumnya:

 • 2017 - BMW Motorcycles and Hub: raum
 • 2018 - APX Axel Springer Porsche, Talentwunder, KORSCH AG
 • 2019 - Bridgemaker dan IC! Berlin.

Kursus yang akan diambil:

 • Strategi Antarabangsa
 • Inovasi dan Keusahawanan
 • Kepimpinan antara budaya

Peserta mendapat tauliah yang diiktiraf dari ESCP Business School: sijil penyempurnaan program "Pengurusan dan Keusahawanan Antarabangsa".

Projek Perundingan

Program ini berakhir dengan penyediaan projek perundingan. Projek disiapkan dalam kumpulan 3-4 peserta, yang mendorong jaringan dan penciptaan pasukan pengurusan antara industri disiplin yang mampu memberikan penyelesaian perniagaan yang kompleks.

Projek disiapkan di bawah pengawasan ahli fakulti yang berpengalaman. Sepanjang perjalanan, para peserta berpeluang menerima beberapa pendapat mengenai pelbagai aspek projek mereka. Pada akhir program, projek dipertahankan di hadapan panel pakar.

Sebarang keputusan perniagaan taktik atau strategik penting yang diambil pada peringkat kanan memerlukan analisis dan perbincangan menyeluruh. Walaupun ada yang memupuk idea untuk menyelesaikan beberapa usaha perniagaan baru, yang lain menguruskan struktur korporat hierarki yang kompleks yang memerlukan prosedur pelaksanaan pelbagai peringkat dan membangun konsensus untuk membawa setiap projek perniagaan berskala besar membuahkan hasil. Struktur Modul Projek Perundingan memungkinkan untuk menampung spesifikasi persekitaran perniagaan tertentu.

Pilihan Lebih Lanjut: Ijazah Sarjana

Mereka yang ingin memperluas latar belakang akademik mereka dan untuk mendapatkan tauliah yang diiktiraf dari Kozminski University boleh memilih untuk melanjutkan pengajian dengan satu semester tambahan yang merangkumi kurikulum Program Sarjana dalam Pengurusan.

Sarjana dalam Pengurusan adalah program akademik yang ketat yang dikendalikan oleh Kozminski University . Ia ditadbir sebagai program ijazah. Biasanya pengajian 4 semester terakhir, bagaimanapun, pelajar MBA Eksekutif hanya perlu menyelesaikan satu semester pengajian tambahan untuk memenuhi syarat untuk memperoleh ijazah.

Kursus yang akan diambil:

 • Kaedah Penyelidikan: Kualitatif dan Kuantitatif
 • Seminar Disertasi
 • Proses Pembangunan Produk Baru
 • Reka Bentuk Pemikiran dalam Proses Inovasi & teknik penyelidikan Inovatif

Disertasi Induk

Kerja kursus program Master dalam Pengurusan diakhiri dengan pembelaan dari Disertasi Master - projek akademik yang disiapkan di bawah pengawasan ahli fakulti KU yang berpengalaman. Ketepatan metodologi dan ketelitian akademik adalah ciri utama tesis master.

Setelah berjaya mempertahankan disertasi dan menyelesaikan semua kursus wajib, graduan akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Pengurusan.

Jadual Kelas pada semester pertama

Kelas berlangsung sekali atau dua kali sebulan, pada:

 • Khamis, 13:45 - 20:30
 • Jumaat, 12:00 - 20:30
 • Sabtu, 8:45 - 15:45
 • 15-17.10.2020
 • 19-21.11.2020
 • 10-12.12.2020
 • 14-16.01.2021
 • 11-13.02.2021
 • 04-06.03.2021
 • 18-20.03.2021

Syarat Kemasukan

Semester pertama program siap ONLINE sekiranya diperlukan kelas boleh dijalankan dalam persekitaran maya.

Penerimaan dibuka sehingga 15.09.2020, dan program dijadualkan bermula pada September 2020.

Proses kemasukan adalah kompetitif dan terdiri daripada dua peringkat:

 1. ujian jenis GMAT kemasukan yang diambil di premis universiti;
 2. temu ramah kemasukan dengan ahli fakulti dan penasihat pendidikan.

Jawatankuasa kemasukan melabur banyak usaha untuk memastikan bahawa badan pelajar itu pelbagai, mewakili industri yang berbeza, jalan kehidupan, jawatan eksekutif, dan latar belakang pendidikan. Menggabungkan pelbagai perspektif adalah sumber keunikan program.

Syaratnya adalah mempunyai sekurang-kurangnya 8 tahun pengalaman profesional, termasuk 5 tahun bekerja sebagai pengurus dan pendidikan tinggi yang telah diselesaikan sebelumnya . Pengetahuan Bahasa Inggeris diperiksa semasa ujian kemasukan.

Dokumen yang diperlukan

 • Salinan diploma pengajian tinggi seseorang
 • CV
 • Surat motivasi
 • Foto dalam format digital (JPG)
 • ID atau pasport negara
 • Bukti pembayaran yuran prosedur kemasukan

Ini untuk memaklumkan kepada anda bahawa jika jumlah calon terlalu sedikit, program ini mungkin tidak akan bermula.

Tuisyen dan Yuran

 • Bayaran prosedur kemasukan: PLN 950
 • Harga: PLN 79 500 - pilihan untuk membayar dalam tiga ansuran, PLN 26 500 setiap satu
 • Harga termasuk diskaun untuk graduan KU: PLN 71 550 - pilihan untuk membayar dalam tiga ansuran, masing-masing 23850 PLN
 • Harga termasuk diskaun untuk pembayaran sekali sahaja: 73 400 PLN
 • Potongan harga yang ditawarkan (diskaun untuk graduan, potongan untuk pembayaran sekali sahaja, sebarang potongan tambahan) tidak terkumpul.

Yuran pengajian merangkumi kedua-dua kelas yang diajar di Kozminski University dan kelas yang diajar di luar negara - di ESCP di Berlin (termasuk kos perjalanan, perjalanan, dan penginapan).

Pilihan lebih lanjut: Kos ijazah Sarjana
 • Harga: PLN 15 000 - pilihan untuk membayar dalam tiga ansuran, masing-masing 5 PLN
 • Harga termasuk diskaun untuk graduan KU: PLN 13 500 * - pilihan untuk membayar dalam tiga ansuran, masing-masing 440 PLN
 • Harga termasuk diskaun untuk pembayaran sekali: PLN 13 850
 • Potongan harga yang ditawarkan (diskaun untuk graduan, potongan untuk pembayaran sekali sahaja, sebarang potongan tambahan) tidak terkumpul.
Maklumat akaun bank

Kozminski University
03-301 Warsaw, ul. Jagiellońska 57/59
BANK PEKAO SA di Warsaw 20 1240 1024 1111 0010 1646 0637

Invois

Sesiapa yang berminat untuk menerima invois, sila hubungi Cik Agnieszka Fabiańska.

Alumni

"Sekiranya saya memilih sekali lagi sama ada mahu memulakan MBA Eksekutif, saya pasti akan membuat keputusan yang sama dengan segera. Saya masih mendapat manfaat daripada apa yang saya pelajari dan yang paling saya temui. Ini adalah dua kekuatan MBA Eksekutif - yang tahap program dan komunitinya - memberi graduan peluang yang luas untuk berkembang bukan sahaja syarikat penerbangan dan perniagaan mereka tetapi juga kehidupan. Kita semua berada dalam tahap perkembangan yang berbeza dan berasal dari latar belakang yang berbeza, dan campuran individu yang sangat bermotivasi ini menjadikan Pengalaman MBA eksekutif begitu unik. "Dariusz Dolczewski
Pengurus Penghantaran untuk Web & Mudah Alih + Penyelesaian Awan Enterprise LINGARO

"Program MBA Eksekutif adalah masa yang mencabar dan sangat memberi inspirasi bagi saya. Mencabar - kerana selama dua tahun saya harus menggabungkan kehidupan profesional dan swasta dengan belajar - intensitasnya sangat besar. Menginspirasi - kerana ia adalah kajian praktikal - pertukaran pengalaman berterusan antara pengurus kelas tinggi dan juga pengusaha. Kakitangan kuliah yang tinggi terbuka untuk perbincangan - dalam banyak kes pengamal pasaran, membolehkan kita melihat masa depan melalui persekitaran yang berubah dengan cepat. Suasana ini memihak kepada keusahawanan.

Program ini juga merupakan peluang untuk saya bertemu dengan orang-orang yang sangat menarik dan mengembangkan rangkaian profesional saya dengan ketara. Kozminski University menjamin pengetahuan, amalan, hubungan perniagaan, dan juga persahabatan. Menggunakan peluang ini sepenuhnya bergantung pada diri kita sendiri. "Sławomir Żurawski
Pengarah Komersial - PKP Antarabangsa dan Intermodal CARGO SA

MBA Eksekutif memberi peluang unik untuk mengembangkan rangkaian kenalan di dalam dan di luar bidang kepakaran seseorang. Dalam masa dua tahun, saya berjaya membina pasukan pakar yang boleh dipercayai dengan pelbagai latar belakang.

Setelah menuntut usaha dan dedikasi yang besar, keputusan untuk melanjutkan pelajaran itu membuahkan hasil dengan keterampilan baru, pengetahuan, peningkatan keyakinan diri, dan landasan untuk langkah-langkah karier selanjutnya. "Agnieszka Durlej
Pengarah, Pejabat Jualan Pasaran Kewangan Bank Pekao

Rangkaian

Dipercayai bahawa rangkaian, dan juga membina hubungan, adalah inti setiap perniagaan, dan kami melakukan yang terbaik untuk memberi anda ruang untuk aktiviti tersebut - semasa anda belajar dan juga setelahnya. Kami berharap bahawa walaupun anda lulus dari Kozminski University dan mempunyai diploma MBA, kami masih dapat menghubungi anda. Kami sentiasa gembira melihat anda di Reuni MBA Alumni, Perhimpunan Alumni MBA Krismas, pelbagai acara rangkaian, Pertandingan Kozminski Lions , dan banyak lagi aktiviti lain yang kami aturkan hanya untuk anda!

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kozminski University, founded in 1993, is a private institution of higher education with full academic rights. The university has obtained Polish and international accreditations, as well as excellent ... Baca lebih lanjut

Kozminski University, founded in 1993, is a private institution of higher education with full academic rights. The university has obtained Polish and international accreditations, as well as excellent results in global and national educational rankings which shows the high quality of its programs and services. Due to these qualities, KU diplomas themselves have become coveted. The university’s offer includes various bachelor, master’s, MBA’s as well as Ph.D. programs. All of these are also offered in English. Baca Ringkas

Akreditasi