MBA Eksekutif (EMBA)

Umum

Penerangan Program

MBA Eksekutif memberi tumpuan kepada keusahawanan

Flanders Business School melihat keusahawanan dan inovasi sebagai salah satu kunci yang paling penting untuk kemajuan sosial, walaupun kami memberikan tafsiran luas kepada perkataan "keusahawanan". Bagi kami, keusahawanan memerlukan lebih daripada sekadar memulakan sebuah syarikat baru. Sebagai contoh, ia juga melibatkan mewujudkan aktiviti baru dalam organisasi sedia ada (keusahawanan korporat atau intrapreneurship).

Kami ingin melihat kampus kami sebagai tempat perbincangan terbuka mengenai model (inovasi perniagaan) inovasi, strategi dan pengurusan: matlamat kami adalah untuk memberikan sokongan maksimum kepada inisiatif peribadi para pelajar kami. Kami melakukan ini dengan minda terbuka, dalam budaya kebebasan dan perpaduan. Itulah sebabnya kami sangat bersifat interdisipliner dan pelbagai disiplin dan bekerjasama dengan rakan-rakan di rumah dan di luar negara.

Tumpu kepada keusahawanan dan inovasi: MBA Eksekutif adalah pusat

Program MBA Eksekutif kami adalah contoh terbaik dari cita-cita kami. Kursus dua tahun ini menawarkan gabungan latihan teoretikal dan momen bimbingan individu yang dibina di sepanjang jalan keusahawanan kehidupan sebenar para peserta.

Adalah menjadi pengalaman kami bahawa, dalam proses ini pelajar mendapat pandangan yang lebih baik tentang diri mereka: cita-cita mereka, kekuatan mereka dan mata mereka untuk penambahbaikan. Di sana mereka meraih ganjaran, baik dalam bidang profesional dan persekitaran peribadi mereka. Oleh itu, kami yakin bahawa latihan MBA Eksekutif kami akan menyediakan anda untuk langkah seterusnya dalam kerjaya profesional anda.

"Ijazah MBA Eksekutif di Flanders Business School meningkatkan keusahawanan dengan membangunkan perniagaan dan pandangan peribadi di luar zon selesa yang biasa, memberikan pandangan baru dan alternatif kepada cabaran perniagaan."

Van Gerven, Pengarah Perniagaan Unit Vaksin, Pfizer

Pengaruh yang kuat terhadap kemajuan kerjaya

Lebih daripada 70% graduan kami mengesahkan bahawa ijazah MBA mereka di Flanders Business School mempunyai pengaruh yang kuat atau sangat kuat dalam perjalanan karier mereka. Alumni kami lebih menyedari peranan mereka dalam syarikat mereka - dan prospek masa depan mereka, atau kekurangannya. Bersama-sama dengan hakikat bahawa mereka mengembangkan kompetensi mereka melalui latihan, ini membuat mereka sering membuat keputusan yang tegas. Kira-kira separuh daripada alumni kami memilih untuk merealisasikan cita-cita keusahawanan dengan memulakan perniagaan sendiri atau aktiviti bebas. Memperolehi diploma MBA juga membawa kepada lebih banyak kredibiliti dan kredit dalam syarikat dan sering kali menjadi langkah pertama ke arah promosi dan / atau kedudukan di peringkat lembaga.

Diploma dan pelan perniagaan yang nyata dan nyata

Di Flanders Business School kita mendekati keusahawanan sebagai satu proses yang setiap pelajar kita mengalami secara peribadi. Kami memilih untuk memberi tumpuan kepada proses ini dalam latihan kami, yang juga jelas dari struktur program kami.

Untuk yang lain, anda akan mendapati semua kursus dalam kurikulum kami yang anda juga akan dapati dalam program "standard" MBA. Oleh itu, adalah gabungan latihan pengurusan yang baik dengan proses keusahawanan peribadi yang menjadikan MBA Flanders Business School unik: latihan kami menawarkan bakat yang berani peluang untuk mengembangkan diri secara optimum dan benar-benar menyumbang kepada masa depan syarikat mereka. Itulah sebabnya mengapa kita terus memberi perhatian kepada kes konkrit dan membuat masa untuk perbincangan tentang amalan terbaik. Jika mungkin, kami juga bermula dengan kes-kes yang disediakan oleh para peserta sendiri.

Ijazah MBA Eksekutif kami paling terkenal dari program MBA tradisional dengan syarat bahawa anda mesti memberikan bukti keupayaan untuk memenuhi syarat untuk gelar MBA. Sebagai tambahan kepada pemeriksaan pengetahuan teori secara teori, anda juga dinilai atas keupayaan anda untuk mengamalkan pengetahuan ini. Pada tahun kedua program MBA, ruang dan bimbingan disediakan untuk meletakkan amalan keusahawanan anda. Anda belajar untuk mencari peluang perniagaan yang berharga, mempertahankannya dalam satu kumpulan, dan mengembangkan idea anda menjadi alasan berdasarkan penyelidikan, menghasilkan rencana perniagaan yang baik.

Oleh itu, di Flanders Business School anda tidak hanya lulus dengan diploma yang dianggap sebagai bukti pengetahuan dan kemahiran anda, tetapi juga dengan sikap keusahawanan dan dengan rancangan perniagaan yang konkrit. Oleh itu, kami yakin bahawa MBA kami juga akan menyediakan anda untuk langkah seterusnya dalam kerjaya anda!

Datang dan jumpa kami semasa sesi maklumat MBA atau hubungi kami

Flanders Business School menjemput profesional yang bercita-cita untuk petang perbincangan. Calon-calon MBA boleh mengenali visi FBS mengenai keusahawanan dan inovasi, program dan pendekatan, tanpa kewajiban dan suasana tidak rasmi. Ia juga merupakan peluang terbaik untuk bertemu guru, kakitangan dan alumni kami.

Kursus bahasa Belanda dengan perspektif antarabangsa

Perhatian kepada interaksi

Di mana beberapa sekolah perniagaan memilih untuk menawarkan program penuh mereka dalam bahasa Inggeris, yang juga membolehkan mereka untuk merekrut di peringkat antarabangsa, kami di FBS memilih untuk menawarkan program MBA kami terutamanya dalam bahasa Belanda. Ini adalah pilihan yang sedar, yang sejajar dengan pelaksanaan MBA kami. Kami mengendalikan kes berdasarkan perkembangan dan penerapan model perniagaan konkrit, baru untuk pelaku tempatan. Lebih-lebih lagi, kami dapati bahawa penggunaan bahasa Belanda sebagai bahasa kerja membolehkan lebih banyak perbincangan dan interaksi yang lebih mudah dalam pelbagai seminar.

Secara semulajadi, pilihan ini untuk Belanda bermaksud bahawa semua pelajar MBA kami datang dari Flanders. Walau bagaimanapun, kami juga mengekalkan perspektif antarabangsa dan bahkan global yang perlu. Wawasan ke dalam konteks antarabangsa di mana syarikat berfungsi hari ini sangat diperlukan. Pengantarabangsaan membuka prospek pertumbuhan baru, walaupun bagi syarikat yang mula kecil.

Kami membawa komponen antarabangsa ke dalam kurikulum program MBA kami melalui, antara lain, lagu antarabangsa, yang dianjurkan setiap dua tahun untuk tahun pertama MBA pertama dan kedua, dan menjadi sebahagian daripada program ijazah kami. Anda juga akan menemui komponen ini dalam taklimat eksekutif dengan pendekatan antarabangsa, projek pertukaran tetap dan lawatan ke institusi rakan kongsi kami. Ini terbuka kepada pelajar dan alumni MBA kami. Kami berusaha untuk menganjurkan dua program antarabangsa setiap tahun.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Flanders Business School, opgericht in 1977, is tot op heden een onafhankelijke onderwijsinstelling. Dit laat ons toe, in alle vrijheid, eigen en eigenzinnige opleidings concepten uit te werken op maa ... Baca lebih lanjut

Flanders Business School, opgericht in 1977, is tot op heden een onafhankelijke onderwijsinstelling. Dit laat ons toe, in alle vrijheid, eigen en eigenzinnige opleidings concepten uit te werken op maat van onze studenten. We zijn er trots op, dat we dicht bij onze bedrijfspartners staan en soepel kunnen inspelen op hun noden, ook wanneer die veranderen. Baca Ringkas