MBA EGADE

Umum

5 lokasi tersedia

Penerangan Program

MBA untuk pemimpin berwawasan dan pengubah permainan

Dalam konteks global kami yang pantas, ia amat penting untuk memahami secara menyeluruh tentang bagaimana bertanggungjawab memimpin dan mengubah organisasi menjadi usaha yang menguntungkan dan berjaya.

The EGADE MBA adalah program yang inovatif dengan pengiktirafan global, yang direka oleh sekolah perniagaan terkemuka di Amerika Latin dan diakreditasi oleh Persatuan MBA untuk piawaian yang berkualiti tinggi dan pengalaman yang sukar ditandingi para pelajar dan alumni. Kurikulum ini bertujuan para pemimpin yang bersedia mengambil peranan mereka di peringkat pengurusan pertengahan dan ke atas ke peringkat seterusnya.

Format

Lockstep dengan dua pilihan jadual:

 • Mingguan: Dua kelas sepanjang minggu (biasanya antara Isnin dan Khamis)
 • Hujung Minggu: Kelas setiap minggu (Khamis hingga Sabtu atau Jumaat hingga Sabtu)
Tempoh 2 tahun
Lokasi Mexico City, Monterrey, Guadalajara Queretaro dan Lima (EGADE-Centrum MBA)
Pengambilan program April dan September
Bahasa Bahasa Inggeris dan Sepanyol

Berdiri dari orang ramai

MBA EGADE direka untuk membantu memenuhi aspirasi pemimpin korporat dan usahawan yang mendesak untuk mengikuti trend perniagaan terkini untuk mengembangkan perniagaan mereka. Program ini menyumbang kepada cabaran yang paling mendesak yang dihadapi oleh masyarakat kita dalam era digital dengan mendidik para pemimpin beretika, inovatif dan keusahawanan, dengan visi mampan dan global.

Pengalaman pembelajaran eksponen dengan:

 • Format yang direka dengan baik yang membolehkan anda mengimbangi usaha profesional dan peribadi anda.
 • Kaedah mengajar terkini seperti gamification, simulator perniagaan, pemikiran reka bentuk, pembelajaran berasaskan projek dan kajian kes yang menggalakkan persekitaran pembelajaran yang pengalaman.
 • Kurikulum yang menggabungkan penggunaan alat teknologi yang membantu anda bekerjasama dan berkomunikasi dengan pelajar di lokasi yang tersebar secara geografi, memperkuat keupayaan anda untuk memimpin pasukan berprestasi tinggi pelbagai disiplin.
 • Satu ekosistem keusahawanan yang membantu pelajar membangunkan inisiatif perniagaan mereka sendiri dengan akses kepada semua sumber yang mereka perlukan untuk menaikkan idea perniagaan mereka yang seterusnya.
 • Fakulti yang terkenal di peringkat antarabangsa dengan ijazah akademik dari universiti berprestij di seluruh dunia dan pengalaman yang relevan dalam bidang kepakaran mereka.
 • Peluang antarabangsa dengan menawarkan 50 program dengan universiti terkemuka di seluruh dunia.
 • 22 program berganda dengan universiti antarabangsa teratas seperti Yale School of Business.
 • Rangkaian antarabangsa dengan pelajar dan alumni dari 30 sekolah perniagaan terkemuka yang merupakan sebahagian daripada Rangkaian Global untuk Pengurusan Lanjutan.

Pelajar juga mengambil bahagian dalam projek perundingan dan keusahawanan, bimbingan dari pakar terkemuka, peluang latihan, dan pameran kerja yang ditaja oleh firma multinasional yang terkenal.

Ketahui lebih lanjut mengenai proses kemasukan

Kemasukan MBA ini sangat berdaya saing. Jawatankuasa kemasukan dengan teliti mengkaji setiap permohonan, melihat setiap aspek kuantitatif dan kualitatif latar belakang profesional dan akademik pemohon, dan akan menilai potensi kejayaan akademik dan pertumbuhan profesional.

Keperluan kemasukan

Pengalaman profesional 3 tahun
Julat umur 25-52
Pendidikan Graduan kolej
Minimum / Purata GMAT 550/595
Bahasa Peperiksaan Bahasa Inggeris (TOEFL, IBT atau setaraf)
Keperluan tambahan
 • Borang permohonan
 • Skor ujian kemasukan (PAEP atau setaraf)
 • Dua surat cadangan profesional
 • Dokumentasi rasmi CV yang dikemas kini
 • Sijil kecekapan bahasa Inggeris (TOEFL atau setaraf)
 • Penyataan tujuan
 • Temu bual dengan pengarah program atau ahli fakulti
Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

EGADE Business School at Tecnológico de Monterrey has built a globally recognized reputation as the leading Latin American business education institution, committed to empowering omnipreneurial leader ... Baca lebih lanjut

EGADE Business School at Tecnológico de Monterrey has built a globally recognized reputation as the leading Latin American business education institution, committed to empowering omnipreneurial leaders who create shared value and transform society. Baca Ringkas
Bandar Mexico , Monterrey , Guadalajara , Santiago de Querétaro , Lima + 4 Lagi Kurang