MBA, Dubai

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sama ada anda mengimbangi komitmen peribadi atau profesional dan ingin belajar sepenuh masa atau separuh masa di Dubai, kami bersedia untuk membantu anda mencapai MBA anda dengan syarat anda.

Di sini, ini adalah pembelajaran sepanjang hayat mengenai syarat-syarat anda: konsep yang telah kami cuba untuk dapat diakses dengan seberapa banyak individu yang mungkin melalui program MBA , Sarjana , Pra Doktor Falsafah , DBA dan PhD .

Kita tahu bahawa setiap pelajar mempunyai satu set persepsi peribadi dan profesional yang unik yang perlu dipelajari oleh mereka. Kami telah menjalankan program MBA kami di Dubai selama lebih satu dekad sekarang dan sentiasa berusaha menawarkan pendidikan yang menyerang keseimbangan tersebut.

Mengapa Edinburgh Business School , Dubai?

Kami adalah institusi yang diiktiraf di peringkat global dengan perspektif antarabangsa - dan itu tercermin di seluruh Sekolah. Ditunjuk oleh fakulti Inggeris dan tempatan yang berkelayakan dan berpengalaman, MBA kami dilesenkan sepenuhnya oleh Lembaga Pengetahuan dan Pembangunan Manusia (KHDA). Anda juga akan berkongsi bilik darjah dengan individu yang suka berfikir dan menyertai rangkaian profesional perniagaan global yang semakin berkembang. Belum lagi peluang untuk menghabiskan seminggu di kampus Edinburgh kami.

Struktur program

Anda boleh memulakan MBA sepenuh masa atau separuh masa anda pada bulan Januari atau September. Program sepenuh masa dijalankan lebih dari satu tahun dengan kira-kira dua kursus setiap istilah. Program separuh masa berlangsung lebih dari dua tahun dengan kira-kira satu kursus setiap istilah. Setiap tahun dibahagikan kepada empat istilah akademik.

Untuk melengkapkan program separuh masa atau sepenuh masa, anda mesti lulus sembilan kursus secara keseluruhan; tujuh kursus teras dan dua pilihan . Kursus teras adalah:

  • Perakaunan
  • Ekonomi
  • Kewangan
  • Pemasaran
  • Kelakuan Organisasi
  • Pengurusan projek
  • Perancangan strategik.

Berminat?

Kemasukan ke MBA sepenuh masa dan sepenuh masa adalah melalui permohonan dan penerimaan, dengan tempoh pengambilan pada bulan September dan Januari setiap tahun. Anda biasanya dijangka mempunyai:

  • gelaran kepujian kelas pertama atau kedua yang diiktiraf (atau kelayakan yang dianggap bersamaan dengan Universiti Heriot-Watt)
  • pengalaman kerja profesional sepenuh masa pasca kualifikasi minimum dua tahun
  • bukti penguasaan bahasa Inggeris dalam bentuk IELTS Academic 6.5 atau kelayakan HWU lain yang diiktiraf.

Sapukan sekarang

Penilaian

Semua kursus dinilai oleh peperiksaan Semua kursus diperiksa dalam sesi peperiksaan utama kami ( diet ) pada bulan Jun dan Disember setiap tahun. Sesi peperiksaan minor diadakan pada bulan Mac dan Ogos; hubungi kami untuk maklumat lanjut.

54790_Grads_and_Scroll_1.jpg

Bayaran

Kalkulator yuran kami akan memberikan gambaran keseluruhan mengenai kos program ini.

Perlu maklumat lanjut?

Hubungi Kami. Kami ingin mendengar daripada anda.

Kampus Dubai
Edinburgh Business School
Universiti Heriot-Watt
PO Box 294345
Bandar Akademik Antarabangsa Dubai
Emiriah Arab Bersatu
Bahagian dan MBA sepenuh masa
971 (4) 435 8770
DubaiMBA@ebs.hw.ac.uk

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Edinburgh Business School has been helping working professionals become business leaders for over 25 years, offering high quality and accessible postgraduate programmes in business. Our popular online ... Baca lebih lanjut

Edinburgh Business School has been helping working professionals become business leaders for over 25 years, offering high quality and accessible postgraduate programmes in business. Our popular online MBA, Masters, DBA and PhD programmes have accelerated the careers of over 20,000 graduates, with many experiencing an increase in their salaries, promotions within their companies and others starting their own businesses. Baca Ringkas
Edinburgh , Dubai , Putrajaya + 2 Lagi Kurang