MBA Dual Degree

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Ijazah MBA yang digabungkan dengan pengalaman industri membawa nilai dan prestij yang besar dengan majikan di seluruh dunia. The York St John Degree MBA direka untuk membolehkan graduan meningkatkan lagi pengetahuan dan keupayaan pengurusan mereka menerusi pembelajaran menggunakan kajian kes, kerja kelompok, dan contoh perniagaan sebenar. Menggabungkan kepakaran pengurusan Sekolah Perniagaan York dan reputasi BHMS dalam pengurusan perhotelan dan perniagaan, MBA menawarkan peluang untuk belajar dan mengembangkan kepakaran pengurusan pelajar dalam persekitaran yang benar-benar global. Switzerland terkenal di dunia kerana industri perkhidmatan berkualiti tinggi, hospitaliti dan kewangan, dan inovasi dalam beberapa bidang. Di samping kurikulum teras MBA, pelajar boleh memilih pengkhususan BHMS melalui kajian modul tambahan dan memberi tumpuan kepada projek penyelidikan mereka. Pelajar, oleh karenanya, berpeluang mengikuti kurikulum kontemporari untuk mendapatkan pemahaman dan kemahiran berfokuskan dalam amalan perniagaan utama dalam bidang khusus dan meneroka pelbagai perkembangan pelbagai sektor. Kajian kes, pengendalian data, dan projek memastikan pembelajaran diterapkan dan nilai kerjaya sebenar.

Matlamat Program ini

Program ini bertujuan untuk:

  • Membangunkan anda sebagai pengurus dan pemimpin berpotensi.
  • Membantu anda membangunkan pemahaman yang baik tentang kemahiran yang diperlukan untuk melaksanakan peranan dalam mana-mana organisasi.
  • Menggambarkan aspirasi dalam pembangunan pengurus yang bertanggungjawab dan beretika.
  • Menyokong pembangunan kemahiran kepimpinan untuk beroperasi dengan berkesan dan cekap dalam konteks antarabangsa.

Program ini terdiri daripada satu blok kajian intensif selama 6 bulan belajar sepenuh masa, yang diikuti oleh Penyelidikan Penyelidikan yang bebas, yang membolehkan pelajar mengejar kajian mendalam mengenai sesuatu kawasan yang relevan dengan masa depan mereka. Penyelidikan ini dapat diselesaikan bersama dengan tempoh latihan selama 6 bulan di Switzerland atau di luar negara untuk pelajar yang ingin mendapatkan pengalaman kerja lebih jauh sebelum meneruskan kerjaya mereka. Sebagai alternatif, pelajar boleh kembali ke posisi sepenuh masa semasa fasa program ini. Program ini sesuai untuk calon yang memiliki ijazah sarjana muda, telah memperoleh sekurang-kurangnya 2-3 tahun pengalaman kerja dan ingin masuk atau mendapat promosi dalam industri atau sektor tertentu. Calon yang mempunyai pengalaman pengurusan yang luas, yang tidak memiliki ijazah Sarjana Muda, akan dinilai secara individu.

Latihan Industri Berbayar di Switzerland

Latihan industri adalah sebahagian daripada falsafah pengajian di BHMS dan memberikan peluang untuk memperoleh pengalaman bekerja berbayar dalam suasana budaya yang berbeza sebagai sebahagian daripada pembangunan kerjaya. Bergantung pada pengalaman terdahulu pelajar, kemahiran bahasa dan matlamat profesional, pelbagai penempatan dalam bidang fungsional teras industri perhotelan boleh dilaksanakan pada semester 2 program. Ini akan memberi pengalaman industri perkhidmatan yang tidak ternilai dan kemahiran yang boleh dipindah milik, yang penting kepada banyak sektor industri. Gaji latihan industri di Switzerland, yang dirundingkan antara persatuan majikan dan Kesatuan Pekerja, kini ditetapkan pada minimum CHF 2'212 sebulan kasar. Daripada gaji ini, pelajar perlu membayar untuk bilik, lembaga, dan cukai. Purata pendapatan bersih setiap bulan berbeza dari CHF 1'20 hingga 1'400. Pelbagai peluang penempatan juga wujud di peringkat antarabangsa, dengan tempoh kontrak dan gaji tertakluk kepada permit kerja tempatan / kebangsaan dan peraturan lain. Pelajar yang mempunyai pengalaman kerja terdahulu boleh memilih untuk kembali bekerja sepenuh masa sambil menyelesaikan modul Penyelidikan Penyelidikan MBA akhir mereka.

Syarat kemasukan

  • Ijazah Sarjana Muda dalam mana-mana disiplin
  • Tahap IELTS 6.0 atau setaraf
  • Pengalaman kerja selama 2-3 tahun

Kandungan kursus111204_Clipboard03.jpg

Pelajar mesti lulus 180 kredit akademik yang ditetapkan untuk anugerah York St John mereka, termasuk tambahan 15 kredit pengkhususan untuk BHMS MBA dengan sijil pengkhususan. Kawasan pengkhususan yang dipilih juga harus menjadi fokus Penyelidikan Penyelidikan, yang membolehkan pelajar membangunkan pemahaman kritikal yang komprehensif terhadap kawasan pilihan mereka. Pilihan kursus lain mungkin menggantikan atau mengubah kursus di atas. Sila minta program kursus terperinci pada masa permohonan. Kredit dalam warna biru adalah kredit BHMS sahaja.

BHMS Pengkhususan MBA

BHMS menawarkan tiga pengkhususan berbeza bersama program MBA am yang mengikuti kurikulum kontemporari dan progresif.

Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa

Pengkhususan Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa menyediakan program pengajaran yang pelbagai dan merangsang yang membolehkan pelajar menghargai kepelbagaian dan kerumitan perhotelan global. Ia menyediakan pemeriksaan berstruktur industri antarabangsa dan persekitaran utama dan pasaran tuan rumah, di mana perniagaan dibangunkan dan dijalankan. Selain itu, ia meneroka ciri-ciri globalisasi dan hospitaliti global, persekitaran politik, ekonomi, sosio-kultural, teknologi, ekologi dan pengawalseliaan di mana pengurusan hospitaliti global berlaku.

Inovasi dan Keusahawanan

Pengkhususan Inovasi dan Keusahawanan direka untuk mendapatkan pemahaman tentang intipati idea perniagaan baru dan keusahawanan untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran khusus yang diperlukan ketika membuat usaha baru. Ia memberi tumpuan terutamanya kepada bidang-bidang yang menyokong keseluruhan proses permulaan, seperti pembangunan idea, model dan proses perniagaan yang unik dan baru, menyediakan dan mengemukakan pelan perniagaan, mengenal pasti kelebihan daya saing syarikat, dan proses penciptaan nilai inovasi untuk masyarakat.

Pemasaran Global

Dalam pengkhususan Pemasaran Global, pelajar mengkaji peluang yang ditawarkan oleh alat digital dan platform media sosial utama termasuk Facebook, Twitter, LinkenIn untuk meningkatkan kempen pemasaran. Variasi kebudayaan dan geografi dalam penggunaan dan konvensyen SoMe dan implikasi perniagaan juga diterokai dan diamalkan menerusi pembangunan kempen SoMe antarabangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to BHMS, Business and Hotel Management school! BHMS is one of the world's leading hospitality schools, located in the heart of Lucerne, a vibrant and beautiful city in Switzerland.

Welcome to BHMS, Business and Hotel Management school! BHMS is one of the world's leading hospitality schools, located in the heart of Lucerne, a vibrant and beautiful city in Switzerland. Baca Ringkas