MBA dalam Pengurusan Am

Umum

Penerangan Program

Struktur Sarjana Pentadbiran Perniagaan mencerminkan hasil kajian penyelidikan yang dijalankan oleh Pusat Pengajian Pengurusan Perniagaan memberi tumpuan kepada keperluan semasa dan akan datang keratan rentas organisasi di seluruh UAE.

Oleh itu, program ini adalah relevan strategik besar dan menawarkan penyelesaian yang praktikal dan analisis untuk masalah dan cabaran industri dan organisasi lain yang dihadapi di rantau Teluk. program MBA kami kekuatan utama kami, yang ditawarkan oleh Pusat Pengajian Pengurusan Perniagaan, memberi tumpuan kepada memenuhi keperluan semasa dan masa depan pemimpin perniagaan dan kerajaan di rantau Teluk. Persekitaran perniagaan yang dinamik dan berdaya saing abad ke-21 memerlukan kemahiran pengurusan dan kepimpinan baru - MBA kami akan menyediakan anda hari ini, untuk menghadapi cabaran hari esok.

akreditasi - Program kami diiktiraf oleh Kementerian UAE Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik (MOHESR). Kami bekerja rapat dengan MOHESR untuk mengekalkan tahap akademik tertinggi.

Highly Qualified Fakulti - Semua ahli fakulti MBA layak di peringkat antarabangsa dan telah bekerja di Kanada, Amerika Syarikat atau Eropah.

Kepekatan Double - Pelajar boleh melengkapkan kumpulan tambahan empat kursus tumpuan untuk menamatkan pengajian dengan kepekatan berganda.

Fleksibel Penawaran Kursus - MBA kami direka untuk memenuhi keperluan pelajar yang bekerja sepenuh masa, oleh itu, kami menawarkan pilihan untuk mengambil kelas sama ada dalam aliran waktu petang (Ahad-Rabu 6: 00-9: 12:00) atau dalam aliran hujung minggu (Jumaat & Sabtu 09:00 -3:00 petang).

Tempoh Program - program MBA kami terdiri daripada 12 kursus, pelajar boleh mengambil masa sehingga 4 kursus di Fall & Spring, dan 1 dalam Summer.

Mudah Downtown Lokasi - Universiti ini terletak berhampiran Pusat Dubai International Financial (DIFC) berhampiran dengan Burj Khalifa.

Five Kepekatan Great - Semua pelajar melengkapkan teras lapan kursus, dan kemudian pilih empat kursus yang lebih khusus untuk melengkapkan kepekatan MBA pilihan mereka dalam Pengurusan Am, Pengurusan Sumber Manusia, Perbankan Islam, Kewangan, atau Marketing.

Cara Memohon

MENGISI BORANG PERMOHONAN AN:

  • Online: Memohon secara dalam talian untuk mana-mana program kami di:
    http://www.cud.ac.ae/ApplyOnline
  • Sendiri: Lawati kampus kami untuk lawatan peribadi dan salah seorang pegawai kami akan gembira untuk membantu anda melengkapkan permohonan.

MBA Pengurusan Am

Pengurusan Am kepekatan akan membantu anda untuk membangunkan kemahiran teras dan kecekapan profesional untuk mengambil mengenai pengurusan atau kepimpinan jawatan kanan di sektor awam atau swasta. Program ini memberi tumpuan kepada teori-teori, fungsi dan implikasi teknik pengurusan, serta prinsip-prinsip dan etika pengurusan yang baik. Difikirkannya pelbagai pendekatan saintifik untuk membuat keputusan berdasarkan pertimbangan kuantitatif, ekonomi dan operasi, dan menyediakan anda dengan alat-alat untuk membangunkan, menilai dan melaksanakan inisiatif strategik untuk meningkatkan kelebihan daya saing.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Canadian University Dubai offers a Canadian based curriculum in the heart of Dubai, within the culture and values of United Arab Emirates (UAE). Canadian University Dubai (CUD) is centrally located ju ... Baca lebih lanjut

Canadian University Dubai offers a Canadian based curriculum in the heart of Dubai, within the culture and values of United Arab Emirates (UAE). Canadian University Dubai (CUD) is centrally located just off Sheikh Zayed Road in easy walking distance from the, Dubai Metro (Financial Centre Station). Founded in 2006, the Canadian University Dubai currently consists of the School of Architecture and Interior Design, the School of Business, the School of Engineering, Applied Science and Technology and the School of Environment and Health. Baca Ringkas