Baca keterangan rasmi

mba kewangan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Kewangan) yang dianugerahkan oleh Plymouth University, UK

Kedudukan 2% di dunia

MBA dalam Kewangan menyediakan pendidikan yang diperlukan untuk pelajar yang mencari jawatan dalam industri, di institusi kewangan. MBA dalam kewangan mengimbangi kekukuhan matematik dengan kelas pengurusan, dan boleh menjadi cara yang berkesan untuk mengarahkan kerjaya anda ke arah pekerjaan dalam kewangan. Kebanyakan syarikat menuntut penganalisis kewangan yang sangat mahir menentang sektor kewangan mereka untuk persediaan dan kawalan. Jadi, program MBA ini adalah langkah untuk memanjat tangga korporat.

MBA ini adalah program pensijilan dwi yang terdiri daripada Tahap 7 Diploma dalam Pengurusan Perniagaan yang dianugerahkan oleh NCC, UK dan MBA (top-up) yang dianugerahkan oleh Plymouth University, UK yang diiktiraf di seluruh dunia sebagai kelayakan utama dalam bidang pengurusan perniagaan.

Sorotan utama program ini:

 • Pensijilan Dual
 • Mendapatkan MBA berprestij dari Universiti Inggeris terkemuka
 • Penghantaran fleksibel oleh fakulti pakar dari Universiti Plymouth
 • Kajian dari mana-mana lokasi di seluruh dunia
 • Disokong oleh sumber pembelajaran dalam talian
 • Akses ke e-perpustakaan Universiti Plymouth
 • Pilihan tiga tarikh mula: September, Januari atau Mac / April untuk bahagian atas

Bahagian 1 - Peringkat 7 Diploma Pengurusan Perniagaan (L7DBM)

 • Kelayakan Gred 7 Diploma Pengurusan Perniagaan (RQF) (L7DBM) direka untuk pelajar yang merupakan graduan atau pengurus berpengalaman dan ingin mengembangkan lagi kerjaya dalam pengurusan.
 • Pelajar akan didedahkan kepada pelbagai isu kontemporari yang akan membolehkan mereka mengembangkan kemahiran kritikal, analitik dan teknikal yang diperlukan untuk kedudukan pengurusan kanan. Kelayakan ini juga akan membangunkan kemahiran akademik, yang diperlukan untuk melanjutkan pengajian di peringkat pasca siswazah.
 • Pendidikan NCC diiktiraf untuk menganugerahkan Tahap 7 Diploma Pengurusan Perniagaan (RQF) oleh Ofqual (Pejabat Kelayakan dan Peraturan Peperiksaan) di England. Nombor rujukan kelayakan Ofqual ialah 600/0365/0

Modul

Pelajar perlu mengkaji lapan unit teras berikut:

 1. Pengurusan Maklumat dan Pengetahuan - menganggap penggunaan maklumat dan pengetahuan yang berkesan oleh pengurus dalam organisasi dan teknologi yang digunakan untuk mengurus, menangkap dan memperolehi ini.
 2. Strategi Pemasaran Antarabangsa - liputan pelbagai isu kontemporari dalam pemasaran strategik dengan tumpuan utama pada dimensi budaya antarabangsa.
 3. Pengurusan, Kawalan dan Akauntabiliti untuk Sumber Kewangan - mempertimbangkan tanggungjawab pengurus untuk sumber kewangan di bawah kendali mereka dan memperkenalkan teknik kawalan dan pengurusan.
 4. Menguruskan Orang dalam Organisasi - mengkaji beberapa tema kontemporari yang berkaitan dengan pengurusan orang. Pendekatan tematik terhadap subjek ini membangkitkan kesedaran mengenai konsep dan teori yang menyokong kelakuan organisasi dan pengurusan sumber manusia.
 5. Kaedah Penyelidikan - membangunkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan oleh pengurusan kanan dan untuk penyelidikan akademik yang lebih lanjut termasuk: pemikiran kritikal dan kreatif, menyelesaikan masalah kompleks, membuat keputusan dan kemahiran penyelidikan.
 6. Kemahiran Pengajian untuk Pembelajaran Siswazah - menyediakan kemahiran dan pengetahuan penting yang diperlukan untuk belajar di peringkat pasca siswazah. Modul ini direka untuk menyokong kajian dalam unit-unit lain kelayakan dan untuk membangunkan kemahiran yang boleh dipindahmilik berguna pada peringkat pengurusan.
 7. Pengurusan Strategik - memberi tumpuan kepada analisis strategik dengan menggunakan satu set teknik analitik untuk pemahaman yang lebih baik / lebih baik, dengan itu mempengaruhi kedudukan syarikat dalam pasaran sebenar dan potensi.
 8. Pengurusan Operasi Strategik - membangunkan kefahaman dan keupayaan untuk menilai secara kritis membuat keputusan, yang berkaitan dengan pengurusan operasi dalam sektor pembuatan dan perkhidmatan.

Pelajar yang telah menamatkan Diploma Pengurusan Perniagaan NCC Level 7 mereka dalam Pengurusan Perniagaan (L7DBM) boleh maju ke MBA (top-up) yang dianugerahkan oleh Universiti PlymouthPendidikan NCC telah mendapat persetujuan dengan Universiti Plymouth yang membolehkan pemegang NCC Edu L7DBM ke peringkat disertasi akhir yang membolehkan pilihan pantas untuk melengkapkan MBA. Tujuan keseluruhan program ini adalah untuk membina pembelajaran untuk membangunkan pengurus dan pengurus berpotensi untuk menggunakan pengetahuan dan pemahaman mereka tentang perniagaan dan pengurusan dalam persekitaran yang kompleks dan berubah untuk membangunkan kajian berasaskan penyelidikan untuk menyiasat perniagaan yang hidup, kompleks atau Isu pengurusan atau menjalankan kajian teoritis kritikal mengenai masalah perniagaan atau pengurusan semasa.

Bahagian 2 -MBA (Top-up)

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Kewangan)

 • MBA ini merupakan program 'top-up' yang direka khusus untuk pemegang Diploma Pascasarjana dalam bidang perniagaan atau pengurusan, yang membolehkan anda 'melacak' pengajian anda untuk mendapatkan anugerah MBA penuh. Penilaian program adalah berasaskan projek dan disokong melalui pengawasan pakar dan pembelajaran dalam talian - dapat dipelajari dari mana pun lokasi dunia. MBA Projek (STO712) 60 kredit

Program Khas Hasil Pembelajaran

1. Pengetahuan dan pemahaman

Pada graduan yang berjaya telah berjaya membangunkan:

 • Kedalaman pengetahuan dan pemahaman bagaimana kekuatan kontekstual memberi kesan terhadap organisasi dan pengurusan
 • Pengetahuan dan pemahaman pendekatan metodologi penyelidikan yang sesuai, teknik pengumpulan data dan kaedah analisis

2. Kemahiran kognitif dan intelektual

Pada graduan yang berjaya telah berjaya membangunkan:

 • Kemahiran pemikiran kritikal, analisis dan analisis kritikal terhadap kesusasteraan yang relevan disokong melalui bukti
 • Keupayaan untuk menunjukkan tumpuan strategik dalam menilai bukti penyelidikan

3.Ke dan kemahiran yang boleh dipindahkan

Pada graduan yang berjaya telah berjaya membangunkan keupayaan untuk:

 • Mengendalikan penyelidikan mengikut keperluan etika amalan terbaik
 • Berkomunikasi maklumat yang kompleks dengan jelas dan membangunkan kesimpulan dan cadangan yang sepatutnya

4. Kemahiran berkaitan pekerjaan

Pada graduan yang berjaya telah berjaya membangunkan:

 • Keupayaan untuk menilai penyelesaian alternatif kepada masalah dan membangunkan hujah, cadangan dan penyelesaian persuasif
 • Keupayaan untuk mencerminkan amalan perniagaan dan pengurusan

5. Kemahiran praktikal

Pada graduan yang berjaya telah berjaya membangunkan:

 • Keupayaan untuk bekerja secara bebas untuk merekabentuk dan mengurus projek dan memenuhi objektif dalam jangka masa yang ditetapkan;
 • Keupayaan untuk menerapkan proses penyelidikan dan penemuan dalam konteks praktikal dan membangunkan kemahiran menyelesaikan masalah asal

Program ini tidak mempunyai pengajaran kelas yang mengapa tidak perlu pelajar melawat Plymouth. Walau bagaimanapun, penyelia dan pelajar mungkin ingin mengadakan mesyuarat penyeliaan secara bersemuka di Plymouth jika sesuai. Pelajar juga boleh mengakses kemudahan / sumber Universiti semasa lawatan untuk menyokong pengajian mereka. Walau bagaimanapun, sebarang lawatan ke Plymouth akan tertakluk kepada status imigresen / visa. Sistem buku log digunakan untuk memantau kemajuan pelajar dan memastikan tahap hubungan yang sesuai antara pelajar dan penyelia dikekalkan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Westford University College »

This course is Online, Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date