MBA Boleh Dibaharui

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

The Beuth University of Applied Sciences Berlin dan the Renewables Academy (RENAC) bersama-sama menawarkan program pembelajaran jarak jauh pertama dengan peluang mendapatkan ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan yang memberi tumpuan kepada tenaga boleh diperbaharui dan kecekapan tenaga - MBA yang Boleh Diperbaharui.

Program ini menggabungkan pengetahuan ekonomi, teknikal, undang-undang, politik dan organisasi yang disesuaikan dengan industri tenaga dan tenaga yang boleh diperbaharui. Terima kasih kepada pendekatan holistik, pelajar mendapat gambaran keseluruhan dan memahami:

 • pelbagai teknologi RE dan aplikasi dan kelebihannya
 • dasar tenaga antarabangsa
 • mekanisme sokongan untuk teknologi tenaga hijau
 • bagaimana menggunakan teknologi ini dengan menguntungkan dalam industri

MBA Renewables direka untuk 2.5 tahun pengajian separuh masa , termasuk tesis Master. Apabila dimuktamadkan, pelajar akan membangunkan kemahiran interdisipliner yang diperlukan untuk memegang jawatan eksekutif dalam pasaran global yang sangat global yang boleh diperbaharui dan teknologi kecekapan tenaga .

Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.mba-renewables.de

Ini untuk siapa?

MBA Renewables telah dibangunkan untuk profesional yang mengejar kedudukan pengurusan dalam industri tenaga dan tenaga yang boleh diperbaharui. Kedua-dua peserta dengan latar belakang teknikal serta bukan juruteknik akan meningkatkan prospek kerjaya mereka.

Struktur dan kandungan program

 • Teknologi - sistem dan aplikasi (tenaga boleh diperbaharui, kecekapan tenaga
 • Dasar undang-undang dan tenaga
 • Kemahiran pengurusan dan kepimpinan
 • Pengurusan pemasaran dan projek
 • Perakaunan dan pembiayaan

Programme description and contents

Prospek kerjaya yang cemerlang

Laluan kerjaya yang mungkin di sepanjang rantaian nilai keseluruhan:

 • Pengeluaran komponen
 • Pembangunan projek, pelaksanaan, operasi dan penyelenggaraan
 • Pembiayaan projek
 • Perundingan
 • Pertubuhan kerajaan / bukan kerajaan
 • Utiliti, pengendali grid, pengawal selia

Pengiktirafan

Pembaharuan MBA telah dianugerahkan Majlis Meterai Kualiti Majlis Akreditasi Jerman dan Meterai Kualiti Yayasan untuk Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa (FIBAA).

Keperluan kemasukan

ijazah universiti

Pelajar dengan ijazah pertama Universiti (210 kredit ECTS) berhak untuk mendaftar untuk MBA yang Boleh Diperbaharui.

Kemahiran bahasa

Satu lagi prasyarat untuk mempelajari program Sarjana adalah arahan bahasa Inggeris yang sangat baik.

Pengalaman profesional

Selepas menamatkan pengajian universiti pertama anda, sebagai peraturan, sekurang-kurangnya 1-2 tahun pengalaman profesional praktikal dalam bidang mana pun diperlukan.

Untuk maklumat lanjut mengenai proses permohonan lawatan: http://www.mba-renewables.de/application.html

Bayaran dan pembayaran

€ 16,000 (yuran peperiksaan setiap semester dimasukkan), dibayar dalam 5 ansuran sebanyak € 3,200 setiap satu pada awal setiap semester ditambah kos perjalanan untuk masa kampus dan ujian lisan di Berlin.

Siapakah di belakang MBA Boleh Dibeli?

Beuth University of Applied Sciences di Berlin adalah sebuah universiti milik negara yang menawarkan lebih daripada 70 program ijazah akreditasi dalam kejuruteraan, sains dan pentadbiran perniagaan. Ia mempunyai lebih daripada 30 tahun pengalaman diiktiraf dalam menjalankan program Pembelajaran Jarak Jauh.

RENAC, seorang pakar operasi global untuk tenaga boleh diperbaharui dan kecekapan tenaga, berfungsi sebagai jambatan antara pelajar dan industri. Akademi ini mempunyai rangkaian hubungan yang luas melalui tahun kerjasama dengan industri tenaga dan tenaga yang boleh diperbaharui.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Renewables Academy AG (RENAC), based in Berlin, Germany, is one of the leading international providers for training and capacity building services on renewable energy and energy efficiency. Since ... Baca lebih lanjut

The Renewables Academy AG (RENAC), based in Berlin, Germany, is one of the leading international providers for training and capacity building services on renewable energy and energy efficiency. Since our founding in January 2008, over 4,500 participants from over 135 nations worldwide have benefited from our expertise in the technology, financing, management and market development of green energy. Baca Ringkas