MBA Bahasa Inggeris

Umum

Penerangan Program

MBA Inggeris dan MIM (Pengurusan MSc) adalah dua gelaran Bahasa Inggeris utama The NUCB Business School yang mempunyai kedua-dua pelajar pertukaran profesional dan antarabangsa yang mewakili lebih daripada 40 kebangsaan yang berbeza, instruktur pengamal dengan pengalaman perniagaan antarabangsa, dan pasukan pentadbiran yang berdedikasi untuk membantu anda pembangunan kerjaya semasa pendaftaran dan tamat pengajian.

Terletak di daerah perniagaan dan kewangan Nagoya di Kampus Menara Marunouchi baru, kami mengalu-alukan anda untuk melawat kampus kami dan belajar bagaimana anda boleh meningkatkan kemahiran yang anda perlukan untuk mencapai tahap seterusnya dalam kerjaya anda melalui The NUCB Business School !

Program Master Bahasa Inggeris direka untuk mereka yang mencari kualiti dan fleksibiliti untuk meningkatkan kemahiran mereka untuk peluang pekerjaan dan kepemimpinan masa depan. Matlamat program ini adalah untuk memupuk profesional yang berkemahiran tinggi dengan pemikiran global, etika yang kuat, dan kemampuan untuk menyumbang secara positif kepada komuniti perniagaan antarabangsa.

 • Mula program: September / April
 • Tempoh: 1 tahun sepenuh masa (MBA), 2 tahun (MBA / MIM)
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Keperluan: 3 tahun pengalaman kerja (hanya MBA)
 • Saiz kelas: Purata 40
 • Program-program tambahan: Belajar pertukaran di luar negara, Program Gelagat Ganda
 • Ijazah: MBA atau MIM

NUCB is located in greater Nagoya, the industrial heart of Japan.

MBA Bahasa Inggeris

Sekolah NUCB Busienss menawarkan dua laluan pengajian bergantung kepada latar belakang pemohon pada masa pendaftaran. Pemohon yang mempunyai lebih daripada tiga tahun pengalaman profesional memasuki trek MBA Inggeris sepenuh masa satu tahun. Opsyen dua tahun untuk Sarjana Sains dalam Pengurusan (MIM) juga disediakan untuk pelajar yang ingin mengikuti program gelar berganda atau belajar di luar negara dengan salah satu institusi rakan kongsi The NUCB Business School . Ramai pelajar yang mengikuti jejak dua tahun terus bekerja di Jepun ketika memperoleh ijazah Sarjana, ini adalah MBA Separuh Masa dengan kursus yang diadakan pada hujung minggu sahaja. Bagi pemohon yang berpengalaman kurang daripada tiga tahun, sekolah ini menawarkan trek selama dua tahun untuk Guru dengan pelbagai kursus mandatori yang berbeza daripada trek Master satu tahun.

Sekolah Perniagaan Bandar

Terletak di pusat bandar Nagoya, Marunouchi Tower Campus menawarkan akses yang sangat baik ke pusat perniagaan Asia dan budaya Jepun. Banyak organisasi antarabangsa dan institusi kewangan mengetengahkan ibu pejabat mereka di Nagoya, dengan kawasan hiburan dan membeli-belah dalam jarak berjalan kaki. The NUCB Business School didedikasikan untuk memanfaatkan lokasinya untuk menarik para profesional perniagaan terkemuka serta fakulti yang memberikan pengaruh global yang kuat.

NUCB is located in greater Nagoya, the industrial heart of Japan.

Pembelajaran Aktif

The NUCB Business School menjalankan kursus dalam 100% Bahasa Inggeris mengikut kaedah kajian kes. Terbukti dalam bilik darjah perniagaan di seluruh dunia, metodologi pengajaran ini memudahkan komunikasi antara pelajar dengan latar belakang dan perspektif yang sangat pelbagai. Selain itu, The NUCB Business School menawarkan pusat kes sendiri dengan lebih daripada 1,200 kes yang khusus tertumpu kepada syarikat Jepun dan Asia. Lebih 100 kes baru diterbitkan setiap tahun oleh sekolah pengurusan siswazah dengan kes-kes yang diteliti dan ditulis oleh pelajar sendiri di bawah pengawasan fakulti.

NUCB Business School sesuai untuk mereka yang ingin

 • Belajar dari kes-kes perniagaan yang canggih
 • Dapatkan pandangan baru mengenai cara perniagaan Asia dan Jepun
 • Memperluaskan perspektif mereka
 • Kembangkan rangkaian global mereka
 • Mengguna pakai penyelesaian inovatif untuk perniagaan mereka

Tempoh Pendaftaran Permohonan - April 2020 Pendaftaran

Pusingan Permohonan Pusingan kedua Pusingan Ketiga Pusingan Akhir *
Permohonan Terbuka 3 Dis 21 Jan 18 Feb *
Tarikh akhir permohonan 17 Dis Feb 04 03 Mac *
Tarikh Temuduga 21 Dis Feb 08 07 Mac *

* Untuk pemohon domestik sahaja.

** Wawancara boleh diminta apabila diminta oleh mereka yang memerlukan keputusan awal atau keputusan berdasarkan tarikh akhir (untuk beasiswa seperti MEXT), selepas mengemukakan permohonan anda, sila hubungi sekolah untuk meminta tarikh wawancara.

Klik di sini untuk menyemak proses permohonan dalam talian.

Hanya Sekolah Perniagaan Jepun yang diiktiraf oleh AACSB dan AMBA

Terdapat lebih daripada 10,000 program pendidikan pengurusan di dunia. Persatuan antarabangsa, seperti AACSB International dan AMBA, mengiktiraf sekolah perniagaan yang memenuhi standard ketat mereka untuk kualiti pendidikan. Dalam komuniti perniagaan antarabangsa, hanya program yang mempunyai akreditasi antarabangsa dianggap 'program MBA sebenar'.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Nagoya University of Commerce & Business (NUCB) Business School, Graduate School of Management is a private university located in the heart of the fourth most cosmopolitan area in Japan. It was es ... Baca lebih lanjut

The Nagoya University of Commerce & Business (NUCB) Business School, Graduate School of Management is a private university located in the heart of the fourth most cosmopolitan area in Japan. It was established in 1953 and is accredited by AACSB International and The Association of MBAs. The school is also a member of EFMD and received "four palmes" in the Eduniversal Official Selection 2018, as well has strong global rankings for the QS Global MBA & Global EMBA and a #7 ranking for internationalization by THE World University Rankings in Japan. NUCB offers student exchanges, faculty exchanges, joint academic research, and double degree programs with 113 elite global partner institutions in 51 countries. Baca Ringkas

Akreditasi