MBAInternationalBusiness

MBA antarabangsa paruh waktu

MBA Antarabangsa Part-Time adalah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dengan tumpuan antarabangsa yang kuat, yang dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang berlangsung selama 2 tahun. Suasana antarabangsa sekolah akan memberi anda hubungan dengan pelbagai budaya dan merangsang dialog dan perbahasan. Kursus ini akan memberi anda alat untuk mencapai matlamat profesional anda, meningkatkan nilai anda di pasaran kerja, dan meluaskan kemungkinan kerjaya antarabangsa anda.

MBA Part-Time dalam Perniagaan Antarabangsa berlangsung 24 bulan : program yang biasanya diadakan dalam 1 tahun berpecah dalam 2 tahun dan kelas dari Isnin hingga Jumaat di Trieste, Itali.
Program ini bermula pada 1 Oktober dan selesai dua tahun kemudian pada bulan Oktober, dengan peperiksaan akhir dan Hari Pengijazahan. Semua kelas dijalankan dalam bahasa Inggeris.


Terdapat dua jenis kursus: diperlukan dan elektif.

Setiap kursus ditawarkan dua kali semasa program paruh waktu; peserta boleh memilih ketika menghadiri kursus yang berbeza.
Setiap kursus diberikan sejumlah kredit; setiap kredit bersamaan dengan purata 25 jam kelas seperti yang ditetapkan oleh Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS).

Mengapa MBA?

Program 2 tahun ini sesuai untuk mereka yang ingin meneruskan kerja dan kerjaya mereka semasa menghadiri kelas MBA. Kerana kelas berada di hadapan, pada dasarnya ini adalah MBA sambilan yang sesuai untuk orang yang tinggal tidak jauh dari Trieste (Itali).

Program ini merangkumi semua prinsip tematik pengurusan antarabangsa dan berfungsi untuk membantu para peserta membangunkan kemahiran membuat keputusan dan pengurusan.

Berpartisipasi meletakkan anda dalam program bertaraf dunia dari segi kandungan, pengajar, dan pelajar, organisasi, kualiti perkhidmatan, kemungkinan rangkaian dan peluang pertumbuhan kerjaya selepas melengkapkan program.

MBA paruh waktu membolehkan peserta menggunakan kemahiran dan pengetahuan baru dengan segera pada tugas mereka.

Kurikulum

MBA Part-Time dalam Perniagaan Antarabangsa bermula dari bulan September dan selesai dengan peperiksaan akhir dan Hari Pengijazahan. Semua kelas dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Struktur program adalah modular, berdasarkan modul mandiri.

  • 7 MODUL DASAR 2 minggu, mandatori untuk semua peserta;
  • 8 MODUL ADVANCED 2 minggu, mandatori, tetapi boleh digantikan dengan aktiviti lain (pertukaran antarabangsa, projek syarikat, dll);
  • minimum 8 MODUL ELEKTRIK selama 3 hari, dipilih di kalangan pelbagai Pilihan Raya Antarabangsa yang ditawarkan setiap tahun.

Setiap modul ditawarkan dua kali semasa program sambilan; peserta boleh memilih ketika menghadiri modul yang berbeza.

Setiap modul diberikan sejumlah kredit; setiap kredit bersamaan dengan purata 25 jam kelas seperti yang ditetapkan oleh Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS). Untuk mendapatkan ijazah MBA, setiap peserta mesti memperoleh sekurang-kurangnya 60 kredit.

Proses pembelajaran

Dididik dan dibangunkan terutamanya untuk program MBA kami, kurikulum ini direka untuk membantu semua peserta mencapai tiga objektif.

  • Pengetahuan: Pengurusan perniagaan umum, daripada menguruskan syarikat dan budaya ekonominya untuk menyokong aktiviti masa depan syarikat.
  • Amalan: Teori dan amalan datang bersama kerana kita dapat mengenali alat profesional yang paling efisien di pasaran.
  • Kemahiran: Membangun kemahiran yang paling dihargai oleh majikan (kerja berpasukan, kepimpinan, komunikasi, kemahiran orang, dan sebagainya).

Perhatian khusus diberikan kepada perkembangan keterampilan peserta, sepanjang keseluruhan kursus, aktiviti pembangunan peribadi membantu mengembangkan potensi individu.

Projek Antarabangsa

Peserta dalam MBA Paruh waktu dalam program Perniagaan Antarabangsa boleh memilih untuk mengintegrasikan pendidikan mereka dengan pertukaran antarabangsa dengan salah satu Rakan Sekolah Perniagaan kami di luar negara.


Dalam tahun-tahun ini, MIB School of Management telah mewujudkan perjanjian kerjasama penting dengan beberapa Sekolah Perniagaan dengan tujuan memudahkan:/>

  • pertukaran pelajar
  • pertukaran fakulti
  • penyelidikan bersama
  • program pendidikan bersama

Semasa tempoh pertukaran, peserta menghadiri kelas, memenuhi komuniti perniagaan, mengenali negara tuan rumah itu sendiri dan terdedah kepada persekitaran pendidikan, kebudayaan dan perniagaan yang berlainan.

Peserta

MBA Antarabangsa Part-Time direka untuk memenuhi tuntutan para eksekutif dan profesional yang sudah bekerja, yang ingin mendapatkan manfaat dari MBA ketika masih bekerja.

Fleksibiliti program ini memenuhi permintaan kerja dan komitmen keluarga yang berubah.

Calon kami adalah orang yang ingin terus bekerja sambil belajar, mengupayakan peluang pertumbuhan dan mengembangkan kerjaya mereka.

MBA ditujukan kepada mereka yang ingin berkembang secara profesional untuk mempercepatkan kerjaya dalam organisasi mereka sendiri atau untuk menukar pekerjaan mereka sekarang.

mercati-finanziari

Kesan Kerjaya

93% daripada penempatan adalah purata 3 edisi terakhir MBA dalam Perniagaan Antarabangsa. Sepanjang tempoh keseluruhan MBA Part-Time, peserta mengekalkan hubungan dengan dunia perniagaan antarabangsa melalui pengalaman dengan pakar dari lapangan, pertukaran antarabangsa dan projek individu. Objektif utama pelajar MBA adalah untuk meningkatkan prospek kerjaya mereka.

Sepanjang dan selepas kursus, melalui Perkhidmatan Kerjaya, Sekolah menyokong peserta dalam mencapai matlamat kerjaya.

Perkhidmatan Kerjaya beroperasi sebagai perantara antara calon dan syarikat, mewujudkan peluang profesional untuk peserta, dan membantu syarikat menargetkan dan memilih calon sesuai dengan kebutuhan perusahaan mereka.

Perkhidmatan Kerjaya, dengan kerjasama kaunselor kerjaya yang diberikan, membantu calon untuk mengenali potensi mereka sendiri, menentukan dan menetapkan matlamat, dan membina rangkaian yang kuat.

Program diajar dalam:
English
Itali

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh MIB Trieste School of Management »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
24 
Sambilan
Price
25,000 EUR
(22% termasuk VAT). Kursus 2017 memberi beberapa Beasiswa Merit.
Ikut lokasi
Ikut tarikh