MBA Antarabangsa Madrid - Shanghai

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Dunia perniagaan dan keadaan semasa yang sangat dinamik dan berdaya saing dalam ketidakpastian ekonomi memerlukan profesional yang berkelayakan dengan pengetahuan yang kukuh tentang bidang pengurusan yang berbeza dan, lebih-lebih lagi, dengan kemahiran peribadi dan profesional, seperti serba boleh, kesesuaian, refleksi, penentuan, dan kreativiti. Apakah manfaat mengambil MBA Antarabangsa? MBA Antarabangsa adalah program latihan pengurusan yang cemerlang, yang melatih para peserta untuk mencapai kedudukan tanggungjawab dalam sebuah syarikat dengan memperoleh kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk pengurusan syarikat dan institusi. Oleh itu, selain latihan pengurusan, MBA memastikan pengiktirafan dari seluruh komuniti perniagaan. Oleh itu, ia adalah program terbaik untuk mendapatkan dan menggabungkan alat dan pengetahuan baru, melalui pengalaman, yang memudahkan peralihan ke arah pekerjaan yang lebih baik dalam kerjaya profesional kami.

MBA Antarabangsa Madrid / Shanghai telah direka supaya para peserta dapat meningkatkan dan meningkatkan pengetahuan mereka dalam pengurusan dan pentadbiran perniagaan, bekerja dengan alat pengurusan utama dan memperkuat kemahiran dan kompetensi pengurusan mereka. Ia adalah ijazah Sarjana pengurusan yang memberi tumpuan kepada memahami semua bidang yang terlibat dalam pengurusan organisasi, dengan gambaran keseluruhan syarikat, cara berfungsi dan bagaimana ia dianjurkan. Semua ini diperkaya oleh peluang rangkaian yang tersedia dengan profesional yang berpartisipasi lain, kakitangan pengajar kami dan para profesional yang dijemput untuk persidangan, perbincangan dan aktiviti kami, yang penting untuk meningkatkan kedudukan profesional.

106823_5.jpg

Sebab-sebab untuk mengambil MBA Antarabangsa Sekolah Perniagaan EAE

 1. MBA EAE, salah satu yang terbaik di dunia dalam ranking Bloomberg
  MBA EAE, yang dinamakan sebagai salah satu yang terbaik di dunia dalam ranking Sekolah Perniagaan Antarabangsa Terbaik 2018 yang berjudul jurnal Amerika Syarikat berprestij Bloomberg Businessweek. Sekolah menduduki ke-32 dalam senarai sekolah perniagaan terbaik di dunia untuk mengambil MBA di luar Amerika Syarikat. EAE berada di antara Sekolah Perniagaan Sepanyol Top 5 yang akan dinamakan berdasarkan klasifikasi yang sangat dihormati.


 2. Kebolehpasaran
  Perkhidmatan Karier Profesional difokuskan pada membimbing dan mengiringi para pelajar untuk mencapai matlamat profesional mereka dan memadankan harapan dan minat mereka dengan pasar pekerjaan.


 3. Program Bakat Antarabangsa
  Program ini bertujuan untuk pelajar-pelajar mencari pembangunan profesional antarabangsa, untuk memberi mereka penglihatan maksimum di kalangan syarikat-syarikat multinasional yang bekerjasama dengan EAE. Aktiviti-aktiviti itu dianjurkan seperti Bengkel Pekerjaan, temuduga dengan pemburu kepala dan akses diberikan kepada perunding pemilihan antarabangsa di seluruh dunia.


 4. Majlis MBA Eksekutif
  EAE, ahli Majlis MBA Eksekutif. Sekolah ini adalah ahli Majlis MBA Eksekutif, jadi semua programnya memenuhi piawaian akademik dan kualiti antarabangsa yang diperlukan oleh persatuan.


 5. Kedudukan antarabangsa
  Disorot antara 65 terbaik di Eropah dan 200 terbaik di dunia (peringkat QS Global MBA 2018). Buat pertama kalinya, ia memasuki ranking Eropah MBA terbaik dan mencapai Top 35 (Eduniversal Best Masters Ranking Worldwide 2016-2017).
 6. Lintasan program
  The EAE MBA adalah program pengurusan am pertama yang akan diberikan di Sepanyol dan kini telah ditawarkan selama lebih dari 50 tahun.


 7. Permainan perniagaan
  Pelan Perniagaan yang disediakan semasa program dan diajar oleh guru adalah kunci kepada MBA Antarabangsa. Tujuan rancangan ini adalah untuk menetapkan semua kandungan yang diperolehi dalam program ini dalam projek penciptaan syarikat.


 8. Rangkaian Perniagaan
  Mengenai kitaran Rangkaian Perniagaan, para pelajar akan menghadiri beberapa siri pertemuan dengan profesional dari syarikat besar dan pelajar EAE yang lain, berkat para peserta mempunyai peluang untuk memperluaskan rangkaian hubungan profesional mereka.


 9. Besar kecil
  EAE telah memulakan sistem metodologi Major dan Major Amerika Utara buat kali pertama di Sepanyol, di tempat kaedah subjek pilihan tradisional.


 10. Program Kemahiran Insaniah
  Program MBA EAE's Soft Skills International bertujuan untuk membantu para profesional yang berpartisipasi menyelesaikan latihan mereka dengan mobilisasi strategik kemahiran peribadi mereka. Ia termasuk sepuluh bengkel bulanan bebas yang dianjurkan di sepanjang Model Kemahiran Emosi.


 11. Semester Luar Negara di NYC
  Pelajar ditawarkan pilihan untuk belajar semester di luar negara di Pace University - Sekolah Perniagaan Lubin New York New York, sebuah institusi pendidikan tinggi swasta yang komited untuk menawarkan pelajar berkualiti tinggi, pendidikan perniagaan global. Pace University menawarkan peluang kepada pelajar untuk mendapatkan gambaran tentang kejayaan perniagaan, di New York dan di seluruh dunia.
  106826_3.jpg

Keperluan Kemasukan dan Ijazah

Syarat Kemasukan

 • Minimum 3 tahun pengalaman profesional untuk mengakses MBA.
 • Mempunyai sijil bahasa Inggeris (lihat pilihan yang tersedia).
 • Mempunyai Ijazah Sarjana Muda.

Ijazah Double

Para peserta yang berjaya menyempurnakan program ini akan menerima MBA Antarabangsa dari EAE Business School, dan Ijazah Sarjana Muda dari Universidad Rey Juan Carlos (Kampus Madrid). Di samping itu, peserta juga akan menerima Sijil Penyelesaian dari Universiti Shanghai.

Untuk menerima kelulusan yang diberikan oleh EAE dan Universiti, peserta mesti memenuhi syarat yang ditetapkan oleh institusi ini.

Proses Kemasukan

Objektif utama proses kemasukan adalah untuk memastikan kesesuaian calon untuk program ini, dengan melihat pengalaman profesional mereka dan latar belakang akademik mereka.

Matlamat kami adalah untuk semua peserta untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman yang kami tawarkan melalui konteks di mana mereka dapat membangun hubungan jangka panjang dengan rakan sekelas, pensyarah, dan alumni.

Untuk memulakan proses kemasukan, borang itu perlu diisi supaya Jawatankuasa Akademik EAE boleh mempertimbangkan permohonan itu. Sekiranya keputusan yang dikeluarkan oleh Jawatankuasa Akademik untuk program yang diminta adalah positif, calon boleh melengkapkan pendaftaran mereka.

106724_admissing_process_eae_business_school_en_0.jpg

Peluang kerjaya

EAE menilai kecekapan yang dinilai oleh syarikat yang paling tinggi dan memberi panduan kepada pelajar dalam hal ini untuk memudahkan kebolehpasaran. Objektifnya adalah untuk mencapai tahap pembangunan yang dikehendaki oleh pasaran pekerjaan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

EAE is an International Higher Management Education Institution. With 50 years’ experience as a Business School, EAE has been involved in the training of over 65,000 directors and professionals. Each ... Baca lebih lanjut

EAE is an International Higher Management Education Institution. With 50 years’ experience as a Business School, EAE has been involved in the training of over 65,000 directors and professionals. Each year, participants from over 72 countries develop their skills at EAE, equipping them to perform roles of responsibility within the business and institutional world. Baca Ringkas
Barcelona , Madrid + 1 Lagi Kurang