MBA Antarabangsa DMIN

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan darjah

 • MBA dua tahun dengan tumpuan global yang tidak memerlukan pengalaman kerja sebelumnya.
 • Kelayakan pengurusan pascasiswazah ini sesuai untuk profesional kerjaya awal.
 • Pilih daripada pelbagai pilihan pengkhususan termasuk Pengiklanan dan Pengurusan Jenama, Kewangan, Pemasaran, Pengurusan Rantaian Pembekalan, dan Pelancongan dan Pengurusan Acara.
 • Mendapatkan pengetahuan dan kemahiran pengurusan lanjutan untuk unggul dalam perniagaan antarabangsa.
 • Belajar tentang strategi perniagaan, perdagangan antarabangsa, dan pemasaran global.
 • Memperkukuhkan perspektif global anda dan rangkaian dengan peluang untuk pertukaran antarabangsa atau kajian luar negara.
 • Manfaat dari pelbagai pilihan pembelajaran yang fleksibel untuk memenuhi keperluan individu anda.
 • Kelayakan untuk Tetap Tetap untuk kelayakan terdahulu dan melengkapkan ijazah anda dalam masa hanya 1.5 tahun.
 • Dibimbing oleh pemimpin perniagaan kanan melalui Program Rakan Kongsi Eksekutif.
 • Mempelajari kurikulum yang dimaklumkan oleh penyelidikan bertaraf dunia dalam Perniagaan dan Pengurusan (1).
 • UniSA Business School menduduki ranking tertinggi di seluruh dunia (2) dan telah dianugerahkan lima bintang keseluruhan untuk kecemerlangan dalam QS Stars Ratings 2019.
 • UniSA disenaraikan di Dunia Atas 150 dalam Perniagaan dan Ekonomi (3).

(1) 2018 Kecemerlangan Penyelidikan untuk Australia (ERA). (2) Sekolah Perniagaan UniSA adalah salah satu daripada sepuluh institusi di Australia dan 187mggbintang akan diakreditasi oleh EQUIS (dari lebih 16,500 di seluruh dunia). EFMD, Oktober 2019. (3) 2019 Kedudukan Tajuk.

Syot kilat

Adakah anda profesional kerjaya awal mencari kemajuan kerjaya anda dalam konteks perniagaan antarabangsa?

Ijazah ini akan mengembangkan pengetahuan anda tentang persekitaran perniagaan global dan membolehkan anda memaksimumkan peluang pembangunan kerjaya dan prospek pekerjaan anda. Anda akan mendapat manfaat daripada pelbagai peluang pembelajaran berasaskan pengalaman, termasuk kajian luar negara dan bimbingan perniagaan oleh pemimpin perniagaan kanan melalui Program Mitra Eksekutif.

Kajian anda akan memberi tumpuan kepada strategi perniagaan antarabangsa, perdagangan antarabangsa, pemasaran global, dan pengurusan seluruh budaya - pengetahuan yang anda perlukan untuk mempercepatkan kerjaya anda sebagai profesional perniagaan dalam konteks antarabangsa.

Apa yang anda akan pelajari

Ijazah ini terdiri daripada 16 kursus dan beberapa pilihan. Anda akan bermula dengan tujuh kursus teras yang sama dengan semua pengkhususan dalam MBA Antarabangsa. Melaluinya, anda akan membangunkan kemahiran dan kepakaran yang canggih dalam bidang pengurusan antarabangsa termasuk:

 • persekitaran perniagaan global
 • kepimpinan dan prestasi orang
 • prinsip ekonomi untuk perniagaan
 • isu dalam perdagangan antarabangsa

Anda kemudiannya akan bergerak ke pengkhususan anda, mengkaji bidang-bidang seperti rantaian bekalan global, pengurusan budaya silang, dan pemasaran global. Anda juga akan menyelesaikan kajian anda dengan kursus batu tulis dalam strategi dan etika.

Kenapa Sarjana Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa

MBA dua tahun ini menyediakan profesional dengan kemahiran pengetahuan dan pengurusan yang maju untuk perniagaan antarabangsa. Ia tidak memerlukan pengalaman kerja sebelumnya.

Anda akan belajar tentang strategi perniagaan, perdagangan antarabangsa, pemasaran global merentasi sempadan dan menguruskan seluruh budaya. Kursus dirancang melalui perundingan dengan profesional industri, jadi anda akan belajar melalui kajian kes kehidupan sebenar dan mengembangkan pengetahuan dan kepakaran yang anda perlukan untuk menangani cabaran perniagaan global hari ini.

UniSA adalah salah satu daripada sepuluh sekolah perniagaan di Australia dengan akreditasi EQUIS. EQUIS adalah akreditasi antarabangsa yang terkemuka di dunia untuk sekolah perniagaan, yang dianugerahkan oleh cabang jaminan kualiti Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (EFMD). UniSA telah dianugerahkan lima bintang untuk pengantarabangsaan *. Anda akan mendapat pandangan dunia nyata menerusi fokus perniagaan kami, pengetahuan dan rangkaian eksekutif kami. Anda akan dilengkapi dengan pengetahuan, kemahiran dan pengalaman untuk berjaya dalam kerjaya masa depan anda-tidak kira di mana di dunia yang anda pilih untuk bekerja.Pengalaman pelajar yang memperkaya

Penghantaran fleksibel dan peluang ekstra kurikulum kami direka untuk memenuhi gaya hidup anda, cara pembelajaran yang lebih baik dan minat kerjaya. Anda boleh mendapat manfaat daripada kursus intensif Sekolah Musim Panas dan Musim Sejuk, mentoring dan peluang rangkaian dengan industri, dan pembangunan kemahiran kepimpinan. Anda juga boleh meneroka Pathways dipercepat dan mendapatkan sokongan program dari Hub Pelajar Perniagaan kami.

* 2019 QS Stars Ratings

Kerjaya anda

Dengan Sarjana Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa anda akan dilengkapi untuk mengejar kerjaya perniagaan antarabangsa di seluruh dunia. Anda boleh mempertimbangkan urusan luar negeri, perdagangan antarabangsa, organisasi multinasional atau perundingan. MBA Antarabangsa adalah kenderaan yang sempurna untuk perkembangan kerjaya, seperti peralihan ke pengurusan projek, pengurusan am atau pengurusan perniagaan global khusus.

Sambungan Dunia Sebenar

Peletakan dan latihan adalah jurang antara kajian dan kerja. Sambungan kami kepada industri mewujudkan peluang untuk anda berkembang. Pengalaman ini membina keyakinan dalam dunia perniagaan dan memberi anda daya saing.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous.

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous. Baca Ringkas
Adelaide , Adelaide , Adelaide , Adelaide + 3 Lagi Kurang