MBA Antarabangsa (Fokus: Asia)

Umum

Penerangan Program

Penerangan program

MBA Antarabangsa (IMBA) direka untuk memenuhi era globalisasi, perubahan mengganggu berterusan dan semakin pentingnya Asia Timur dalam dunia perniagaan global. Diiktiraf dalam Bahasa Inggeris selama 16 bulan program IMBA bertujuan memperkasakan pelajar dengan pengetahuan teras, kecekapan, dan kemahiran yang akan menyediakan mereka untuk kerjaya pengurusan global dengan pesat berkembang dalam persekitaran perniagaan antarabangsa yang semakin dinamik, kompleks dan kompetitif.

Apa yang anda akan belajar

Kursus teras asas direka untuk mengkaji semua disiplin MBA dengan jelas ke aspek global dan antarabangsa setiap topik masing-masing. Di samping visi global ini, program ini menawarkan penekanan serantau yang kuat untuk menjalankan perniagaan di dan dengan negara-negara Asia Timur seperti China, India, Jepun, dan Korea.

Haifa IMBA mempunyai dua rakan strategik di Asia: ECNU di Shanghai dan IMT di India. Kedua-duanya adalah sekolah perniagaan terkemuka. Setiap pengkhususan serantau termasuk:

  • Seminar Bersama dengan pelajar MBA di China dan / atau di India, bekerja sama dengan projek dan perkongsian yang ditugaskan oleh syarikat di kedua-dua negara.
  • Lawatan Belajar ke China atau India yang akan memberi anda hubungan langsung dengan rakan-rakan dan pengurus di negara-negara ini dan membolehkan anda bertukar dengan mereka serta menemui negara mereka sendiri dan mengalami pendekatan mereka kepada pengurusan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers.

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers. Baca Ringkas