TINGGI SISWAZAH TAHAP

Anda tidak perlu berhenti bekerja untuk mendapatkan MBA anda. Anda meneruskan tugas anda dan mengambil bahagian dalam kelas kami, biasanya satu petang seminggu dan pada hujung minggu, di mana anda akan berinteraksi secara langsung dengan fakulti dan penceramah industri kami. Kursus-kursus juga ditawarkan dalam format eLearning dan boleh dilakukan jarak jauh dengan sesi kumpulan.

Program ini menekankan pentingnya pembangunan anda sebagai pengurus dan termasuk sokongan peribadi dan bimbingan perniagaan. Anda akan bekerja pada projek berasaskan syarikat dalam kumpulan pembelajaran berprestasi tinggi. Program ini sangat sesuai untuk pengurus yang bercita-cita untuk peranan kanan dan ingin mengekalkan laluan kerjaya mereka sambil belajar untuk MBA.

Pilih antara program MBA tunggal, dua atau lebih tiga kali ganda. Kenapa ada yang meminta untuk mendapatkan program dengan ijazah dua atau tiga MBA? Sudah cukup mudah: Jika anda mempertimbangkan mengkaji lebih lanjut darjah dengan akreditasi yang berbeza dan dari bahagian yang berlainan di dunia memberikan anda lebih banyak peluang.

Oleh itu, pergi ke tahap dua atau tiga dengan lebih banyak akreditasi di belakangnya dan buka pintu untuk masa depan anda.

MBA Am

Program MBA Umum adalah untuk pelajar atau pekerja yang ingin meningkatkan dan mengejar kerjaya mereka. Ia ditubuhkan untuk memindahkan kerjaya semasa ke hadapan dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh. Program ini mempunyai tumpuan akademik dan pengajaran yang bertujuan untuk membangunkan keupayaan pelajar dalam pekerjaan yang sangat kompetitif. IBSS memilih guru yang mempunyai latar belakang akademik yang tinggi yang berkaitan dengan subjek yang mereka ajar. Setiap guru mempunyai pengalaman profesional dalam bidang yang berkaitan. Pedagogi pengajaran yang diadaptasi oleh IBSS untuk program MBA Am ialah pendekatan pembelajaran pengalaman yang bergantung kepada penggunaan kajian kes dan bahan tugasan yang berasaskan masalah yang membina pengetahuan pelajar, pemikiran analitik dan proses membuat keputusan.

Kaedah pengajaran dijalankan sebagai kursus pembelajaran campuran yang menggabungkan pengajaran dalam talian, atau disokong menggunakan panduan belajar dengan pembelajaran dalam talian sendiri. Dalam praktiknya, metodologi ini telah terbukti menjadi campuran ideal untuk pelajar sibuk. Komponen pembelajaran sendiri dalam talian dalam program memberikan mereka fleksibiliti yang mereka perlukan untuk dapat memenuhi keperluan kedua-dua pekerjaan mereka dan mereka belajar pada masa yang sama. Sesi ini memberi pelajar interaksi yang merupakan elemen penting dalam menghindari rasa terpencil dalam persekitaran pembelajaran mereka.

Setelah selesai program IBSS General MBA, pelajar harus:

 • Berpengetahuan konteks dan kesadaran tentang dinamika fungsi organisasi.
 • Dilengkapi dengan pengetahuan semasa dan alat analisis yang relevan untuk menjalankan tugas pengurusan dalam organisasi perniagaan.
 • Pembuat keputusan yang cekap dan berkesan dalam menyelesaikan isu praktikal dalam persekitaran perniagaan global.
 • Boleh berkomunikasi dengan baik.
 • Dilengkapkan untuk menguruskan pelbagai tugas untuk memajukan kerjaya ke jawatan pengurusan kanan.
 • Cukup terdedah kepada perniagaan dan kerjasama antarabangsa.

MBA Umum akan menyediakan pelajar dengan jumlah 120 mata ECTS. Anda boleh menyelesaikan 1 atau 2 tahun sebagai sepenuh masa atau fleksibel sebagai sambilan.

Pelajar mempunyai pilihan untuk menamatkan pengajian mereka sama ada 1 tahun atau 2 tahun, bergantung kepada sama ada mereka memilih untuk belajar sepenuh masa atau sambilan.

Keperluan Kemasukan Minimum

(a) Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris

Adalah penting bahawa pelajar yang bahasa ibunda tidak berbahasa Inggeris mempunyai tahap kefahaman dan kemudahan minimum dalam

Bahasa Inggeris untuk kelas berbahasa Inggeris kami. Untuk kelas yang dijalankan dalam bahasa lain, bahasa Inggeris tidak akan menjadi keperluan. Walaupun pelajar telah memenuhi piawaian minimum untuk kemasukan oleh TOEFL atau ujian lain, adalah diwajibkan kepada unit akademik untuk menilai pemahaman pelajar bahasa Inggeris lisan dan bertulis dan mungkin memerlukan kerja pemulihan.

Pelajar yang bukan penutur asli bahasa Inggeris atau universiti yang terdahulu tidak diajar terutamanya dalam Bahasa Inggeris, mesti memberikan salah satu daripada berikut sebagai bukti kecekapan bahasa Inggeris:

 • Ujian TOEFL
 • Ujian IELTS
 • Surat dari Universiti di mana pelajar belajar mengisytiharkan bahawa bahasa pengajaran adalah bahasa Inggeris

Sekiranya pelajar tidak memperlihatkan mana-mana bukti yang dinyatakan di atas, secara alternatif, temuduga lisan dengan pemeriksa yang diperakui IBSS akan dijalankan untuk menilai tahap pemahaman dan komunikasi.

(b) Keperluan Kemasukan

IBSS komited untuk proses kemasukan yang adil dan menerima pelbagai kelayakan. Maklumat di halaman ini memberi

gambaran umum keperluan kemasukan am untuk semua program.

Keperluan Kemasukan Masters

Kemasukan biasa

 • Ijazah Sarjana Muda atau setaraf dengannya
Program diajar dalam:
 • English
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Sep 2020
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
2,800 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date