Pakar-pakar bersetuju: industri aeroangkasa telah menyaksikan pertumbuhan yang mengagumkan di seluruh dunia sejak beberapa tahun kebelakangan, dengan sumbangan utama dari segmen penerbangan awam. Pada masa yang sama, struktur keseluruhan industri (syarikat penerbangan, pembuatan, MRO, lapangan terbang, ruang, dan lain-lain) telah mengalami perubahan mendalam ("langit terbuka", pemain baru, model perniagaan baru, teknologi baru, segmen baru dan pasaran. penerbangan pertama dari beberapa program baru), yang semuanya meningkatkan trafik penumpang domestik dan antarabangsa. Pemain baru datang di tempat kejadian dan menggegarkan pasaran (GAFAM, BATHX).

Pertumbuhan industri keseluruhan ini telah didorong oleh tenaga mahir bersama dengan persekitaran perniagaan yang menggalakkan (pelaburan, inovasi, dan lain-lain). Meskipun begitu banyak peluang untuk pemain aeroangkasa, kebanyakan syarikat aeroangkasa sudah menghadapi dan akan menghadapi isu pengurusan bakat. Walaupun tenaga teknikal yang berkemahiran tinggi sudah bekerja di dalam industri, terdapat kekurangan pengurus aeroangkasa yang terlatih dan berpengalaman dengan kemahiran kepimpinan yang kuat dan keupayaan untuk bekerja dengan piawaian antarabangsa yang tertinggi.

Teknologi secara radikal membentuk semula perniagaan dan organisasi (robot, realiti ditambah, pembuatan aditif, pengurusan masa nyata, IoT, Big Data

Program ini bertujuan untuk memberikan pemahaman keseluruhan mengenai trend utama yang membentuk pasaran aeroangkasa. Industri aeroangkasa sedang mengalami kesan penuh masa VUCA (tidak menentu, tidak menentu, kompleks, samar-samar). Pemimpin masa depan memerlukan lebih daripada pengetahuan perniagaan.

Apakah TBS Aerospace MBA?

MBA Aerospace memberikan pendidikan bertaraf dunia dengan berkesan dan mudah untuk para pengurus berpengalaman yang ingin mengembangkan kompetensi dan kepimpinan pengurusan antarabangsa mereka dalam bidang aeroangkasa. Dengan rekod kejayaan yang terbukti dengan hampir dua dekad pengalaman membangunkan pemimpin berprestasi tinggi, MBA Aerospace adalah satu-satunya program eksekutif umum dan antarabangsa di dunia yang ditujukan untuk pengurusan aeroangkasa untuk perniagaan dan satu-satunya MBA khusus dalam aeroangkasa yang diiktiraf oleh AMBA.

Program ini merupakan pengalaman transformasi yang direka untuk profesional kerjaya pertengahan kerjaya (purata 12 tahun pengalaman profesional), sering termasuk kedudukan pengurusan dan / atau tanggungjawab.

Kebanyakan perwakilan terus bekerja semasa mereka belajar (Pilihan Hub) atau berhenti bekerja buat sementara waktu untuk mengalami rendaman penuh dalam ekosistem aeroangkasa Toulouse (pilihan Long Haul). Mereka adalah kedua-dua bahagian kohort yang sama dan belajar bersama sepanjang program. Kehadiran dalaman diperlukan untuk interaksi peribadi yang langsung dan kaya.

Walaupun beberapa teknologi pembelajaran jarak jauh mungkin digunakan, MBA Aerospace memberi tumpuan kepada aktiviti dalam kelas dan luar kelas untuk pengalaman pembelajaran yang lengkap. Ia menyatukan para eksekutif kanan dari pelbagai latar belakang dari seluruh dunia untuk mengalami persekitaran pengurusan yang mencabar. Delegasi mengambil bahagian aktif dalam perbincangan, membawa pengalaman mereka ke dalam bilik darjah untuk memperkayakan pembelajaran kohort secara keseluruhan.

Program ini membentang selama 18 bulan, membolehkan untuk berehat di antara istilah. Ia direka untuk memberi anda fleksibiliti yang anda perlukan untuk membuat pilihan yang anda inginkan dan mengekalkan keseimbangan kerja anda.

 • Sokongan kuat dari pasukan MBA Aerospace, fakulti, jabatan TBS , dan alumni, jadi perwakilan boleh memberi tumpuan kepada pembelajaran.
 • Kurikulum yang mantap memberi tumpuan kepada pembangunan kepimpinan dan pemikiran strategik
 • Persekitaran pembelajaran bersama
 • Kelonggaran untuk memilih pilihan penjadualan yang sesuai dengan keperluan anda
 • Rangkaian alumni yang kuat di Toulouse dan luar negara
 • Program tunggal yang meliputi keseluruhan rantaian nilai (pengurusan dalam pembuatan pesawat, lapangan terbang, pengangkutan udara, penerbangan, ruang)
 • Peluang untuk merangkul pengalaman MBA Aerospace dengan kadar yang sesuai dengan anda
 • Pilihan antara pengalaman rendang penuh (pilihan Long Haul) atau menggali mendalam semasa mengambil rehat perniagaan di antara modul (pilihan Hub)
 • Sejak penubuhannya, program MBA Aerospace telah diiktiraf secara kekal, dan sebagai akibatnya, ia membolehkan para peserta dan Alumni mendapat manfaat daripada perkhidmatan khas oleh AMBA

Mengapa MBA Aerospace dan bukannya umum? Dua darjah bergolek menjadi satu!

Ini adalah soalan utama. The Aerospace MBA melatih dan menyediakan pengurus untuk persekitaran perniagaan aeroangkasa.

Walau bagaimanapun, ia mempunyai semua elemen utama MBA umum biasa yang menyediakan asas yang sama seperti mana-mana MBA eksekutif berkualiti tinggi. Walaupun kajian, bahan, contoh, dan projek kajian digunakan untuk sektor aeroangkasa yang luas, topik dan kandungan dari industri yang berkaitan disuntik ke dalam program (Big Data, Kecerdasan Buatan, ekonomi pekeliling, ekonomi digital, Mula-Up, Pemikiran Reka Bentuk, baru mobiliti, dan pengangkutan ...)

Jika anda ingin melakukan perniagaan dengan pemain aeroangkasa atau anda ingin pergi lebih jauh dalam industri aeroangkasa, anda pastinya harus bersesuaian dengannya. Itu adalah MBA yang khusus, menyediakan semua konsep utama, alatan, dan alat pengurusan terkini sambil menapis minda dan tingkah laku strategik aeroangkasa anda. Memperluaskan perspektif anda: bersikap khusus semasa generalist dan mendapat dua darjah yang digulung menjadi satu.

Objektif kami

Bukan sahaja anda berada di tengah-tengah rantau aeroangkasa Eropah terbesar, tetapi anda juga akan mendapat kuliah daripada pakar antarabangsa, mendapat manfaat dari pengalaman di luar negara, dan mengambil bahagian dalam projek-projek lintas budaya kerana berpuluh-puluh kebangsaan yang menghadiri setiap tahun.

Oleh kerana program ini juga dihantar di India dengan kerjasama Institut Pengurusan India di Bangalore (kedudukan teratas dalam Financial Times), anda akan mempunyai peluang yang unik untuk mengenali pasaran yang berkembang pesat ini.

Apabila bersambung dengan alumni, anda akan disambungkan kepada eksekutif yang terletak di lebih daripada 80 buah negara di seluruh dunia!

Hasil anda

Apakah nilai tambah yang anda perolehi?

Program yang direka untuk meningkatkan kerjaya anda: membina resume diperkaya terima kasih kepada misi korporat (latihan magang / kerja tetap) dan trek khas. Buat sendiri MBA yang dipesan terlebih dahulu dengan memilih rentak yang paling sesuai dan trek khusus (Sequence 5, 6 or 7), terus menyesuaikan kurikulum anda dan membangunkan kemahiran anda dengan mengurus topik yang menguatkan pengetahuan dan kepakaran anda dalam bidang tertentu. Berdiri di pasaran!

Urutan

Dengan tempoh yang fleksibel (Long Haul atau Hub), program ini direka dengan sempurna untuk membolehkan masa untuk mempelajari asas-asas pengurusan semasa juga menjalani pelaksanaan dan pengujian

Membangunkan pemimpin berprestasi tinggi dalam aeroangkasa:

 • Memperkukuhkan kepimpinan
 • Mempercepat bakat
 • Menyematkan perubahan budaya
 • Membangunkan keupayaan bekerja
 • Memperluas rangkaian
 • Membina ketajaman komersial

Tinggalkan zon selesa anda dalam persekitaran berstruktur

Sebagai seorang pelajar pascasiswazah yang lebih dikenali sebagai perwakilan, anda akan mengalami pengurusan aeroangkasa dalam tindakan di peringkat antarabangsa.

Sedia untuk perubahan? Bersedia untuk berkembang? Anda akan dilatih, dirangsang dan dicabar sepanjang program untuk menjalani proses transformasi untuk menjadi pemimpin yang bertanggungjawab. Ini akan menjadi pengalaman yang mengubah hidup.

Anda akan tergolong dalam rangkaian global, dapat memimpin dan melaksanakan perubahan yang diperlukan untuk membolehkan syarikat anda menghadapi cabaran semasa dan masa depan industri Aeronautical, Aviation, dan Space. Mobiliti berubah, dan anda perlu bersedia.

Prospek kerjaya

Persekitaran kerja

 • Profesor cemerlang yang terlibat dalam subjek yang berkaitan dengan aeroangkasa
 • Terlibat dengan fakulti antarabangsa
 • Latar belakang profesional fakulti yang kuat memudahkan pemikiran kritikal
 • Pembelajaran rakan adalah landasan program: anda akan dimasukkan ke dalam komuniti rapat dengan pengalaman kerja yang kaya sebelumnya. Rendam penuh, tiada pembelajaran jarak jauh! Pembelajaran hands-on.
 • Persekitaran yang benar-benar antarabangsa: 15 kebangsaan setiap kohort secara purata
 • Satu pasukan profesional yang berdedikasi sepenuhnya kepada program ini, yang masih dalam hubungan rapat dengan para peserta
 • Perkhidmatan Pelajar Antarabangsa untuk menyokong kehidupan anda dan membuat pengalaman anda lebih besar

Perkembangan kepimpinan

Program ini bertujuan untuk:

 • Memberi anda pengetahuan mengenai teori akademik dan kuliah mengenai kepimpinan
 • Menawarkan persekitaran yang sempurna untuk "belajar dengan melakukan" dan mengembangkan keyakinan untuk memimpin dengan integriti, ketahanan, dan belas kasihan
 • Aktiviti pembangunan kepimpinan mengajar anda bagaimana untuk menjadi seorang pemimpin etika, bagaimana untuk bekerja bersama untuk mencapai matlamat yang sama, bagaimana untuk memberi inspirasi kepada orang lain dan memimpin walaupun dalam keadaan yang sukar.
 • Q
 • Aktiviti kepimpinan di tangan

Kemasukan

Beberapa fakta: Rata-rata peserta MBA adalah sekitar 26-28 di Amerika Syarikat, dan lebih dari 30 di Eropah dengan pengalaman kerja minimum 3 hingga 5 tahun. Pada MBA Aerospace, profil eksekutif lebih berpengalaman (secara purata 12-15 tahun pengalaman kerja). Pengalaman kerja diperlukan untuk memanfaatkan sepenuhnya program kami.

Keperluan permohonan:

 • A Ijazah Universiti (min ijazah Sarjana Muda atau kelayakan profesional / bukan akademik bersamaan)
  • Pengalaman profesional / kerja sekurang-kurangnya 5 tahun
  • Bahasa Inggeris yang lancar (min 7.5 untuk IELTS, 800 untuk TOEIC, 600 untuk TOEFL)
  • GMAT disyorkan untuk kemasukan

Siapa yang kita cari / perwakilan profil

Kami dengan sengaja menghadkan bilangan peserta (40 max) untuk memaksimumkan kekayaan interaksi kohort dan mewujudkan rasa kepunyaan keluarga MBA Aerospace. Ini adalah penting untuk memperoleh rangkaian profesional yang berkualiti tinggi dan jangka hayat!

Aplikasi anda harus mencerminkan kesediaan anda untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran yang pelbagai budaya dan menyumbang kepada satu pasukan. Beritahu kami bagaimana anda akan menyumbang kepada komuniti TBS Aerospace dan apa yang anda ingin capai.

Kami sedang mencari peserta yang berpengalaman tinggi:

 • terutamanya dari aeroangkasa atau sektor-sektor yang berkaitan (*), tetapi beberapa profil luaran - dengan semangat sebenar untuk sektor ini - dialu-alukan untuk menanamkan "udara segar" dan perspektif baru!
 • orang berpotensi tinggi memegang jawatan eksekutif atau peranan fungsian dengan pengalaman pengurusan daripada organisasi besar atau PKS
 • bersemangat mengenai perkara yang berkaitan dengan aeroangkasa
 • tidak sabar-sabar untuk berkembang menjadi pemecut strategi, penukar permainan dalam rangkaian global yang didorong pelanggan
 • dan / atau bertanggungjawab untuk menghantar standard dan nilai tinggi kepada pasukan mereka.

(*) Penerbangan, Penerbangan, Lapangan Terbang, Pengeluar Pesawat Udara, Helikopter, OEM, Drone, Pertahanan, Perundingan, IT, Subkontraktor, MRO atau Otomotif, Keretapi, Pengangkutan, Industri, Nuklir

Kami menghargai calon dengan:

 • Semangat untuk Aeroangkasa
 • Pencapaian akademik
 • Kemajuan kerjaya
 • Pengalaman profesional
 • Kemahiran pengurusan
 • Potensi kepimpinan
 • Pendedahan antarabangsa
 • Objektif kerjaya tertentu
 • Kemahiran interpersonal yang baik
 • Keterbukaan dan nilai yang kukuh
Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini October 27, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
30,000 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Aerospace MBA: Boost your career in Aerospace