program ini diajar di UAE

Yang MBA Top-up adalah program pantas bagi mereka yang sudah mempunyai kelayakan lepasan ijazah dalam pengurusan. Elemen penting program ini adalah disertasi MBA.

Pemohon akan belajar sepenuh masa lebih dua trimester, yang kurang daripada satu tahun kalendar penuh. Mereka akan memerlukan pengalaman kerja sekurang-kurangnya dua tahun dan kelayakan tahap 7 dengan sekurang-kurangnya 100 kredit di HE7.

Pelbagai kaedah pengajaran dan pembelajaran menyediakan akses kepada pembelajaran untuk memenuhi pelbagai keperluan pelajar dan bertujuan; meluaskan penyertaan di kalangan pelajar, mengelakkan pengecualian dan membangunkan kemahiran pelajar dalam kedua-dua arena akademik dan tempat kerja. Kaedah yang digunakan termasuk: kuliah; bengkel; tutorial (kumpulan dan individu) dan penceramah jemputan.

Walau bagaimanapun tutor individu bebas untuk memperkenalkan teknik-teknik yang mereka lihat sebagai sangat sesuai dalam membantu pembelajaran di kawasan pakar mereka. Strategi pengajaran dan pembelajaran bagi setiap modul individu adalah terperinci dalam panduan modul yang akan anda terima pada awal setiap semester.

Mengenai kursus

Matlamat keseluruhan program ini adalah untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya di peringkat pengurusan kanan. Pelajar akan meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam pemikiran strategik yang sesuai untuk ekonomi global. Secara khusus program ini bertujuan untuk membangunkan dan meningkatkan:

 • pengetahuan kritikal organisasi, pengurusan dan konteks luaran yang berubah-ubah di mana mereka beroperasi.
 • Pengetahuan / kefahaman kepada isu-isu perniagaan yang kompleks, secara sistematik dan kreatif, untuk meningkatkan perniagaan dan amalan pengurusan.
 • keupayaan intelek penyelidikan, kritikan, sintesis dan inovasi, yang berpunca pada tahap disertasi sarjana.
 • kemahiran akademik dan profesional untuk membolehkan peluang untuk pembangunan kerjaya dan kajian lanjut.
 • kemahiran pembelajaran sepanjang hayat dan pembangunan peribadi supaya dapat bekerjasama dengan arah diri dan keaslian dan untuk menyumbang kepada perniagaan dan masyarakat amnya.

MBA adalah kelayakan pengurusan diiktiraf di peringkat antarabangsa dicari oleh mereka yang ingin memuat menyuntik kadar ke dalam matlamat mereka untuk kemajuan kerjaya atau mereka yang ingin mengukuhkan kedudukan mereka dalam rantaian pengurusan.

ciri-ciri istimewa

 • The MBA menawarkan peluang untuk sertai komuniti pasca siswazah yang mantap yang terlibat dalam menyediakan diri untuk kerjaya dalam pengurusan eksekutif anda.
 • Di samping itu, pengajaran dan penyeliaan ditawarkan oleh pasukan yang berkelayakan dan berdedikasi kakitangan yang berpengalaman diambil daripada akademik dan perniagaan.
 • universiti ini menikmati perpustakaan yang sangat baik, 24/7 kemudahan IT, WiFi dan bidang pembelajaran.

Apa yang anda akan belajar

Bergantung kepada sukatan program anda sebelum pengajian, anda akan mempunyai peluang untuk mengkaji salah satu daripada modul yang diajar digariskan di bawah sebagai tambahan kepada Kaedah Penyelidikan dan Modul Kemahiran Akademik dan Disertasi.

Apa yang Akan Kaji

Kaedah Penyelidikan dan Kemahiran Akademik

Modul ini menyediakan anda untuk disertasi. Ia akan membolehkan anda untuk membuat keputusan mengenai yang kaedah penyelidikan yang sesuai dalam keadaan tertentu dan khusus berhubung dengan penyelidikan anda sendiri. Anda akan mengembangkan pengetahuan anda tentang pelbagai alat penyelidikan dan teknik analisis. Anda juga akan menerima panduan mengenai penstrukturan disertasi anda. Sebahagian komponen modul ini akan menjadi pembangunan kemahiran akademik anda untuk terus menyokong pengajian.

MBA Disertasi

disertasi ini menyediakan anda dengan peluang untuk menjalankan sekeping panjang dan besar penyelidikan. Ia membolehkan pelajar untuk mensintesiskan pengetahuan akademik mereka yang diperoleh dari modul yang diajar dan untuk menghasilkan menilai dan perbincangan kritikal isu strategik berkaitan dengan organisasi anda, cadangan anda mengikuti proses penyelidikan dan pelan pelaksanaan yang dicadangkan.

Satu modul pilihan daripada:

 • Kepimpinan dan pengurusan
 • Pengurusan Jualan dan Pemasaran
 • Pengurusan Kewangan dan Membuat Keputusan
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Pengurusan Perubahan
 • Pengurusan Strategik

syarat kemasukan

Pemohon akan mempunyai pengalaman kerja yang berkaitan sekurang-kurangnya dua tahun dan kelayakan HE Level 7 dengan sekurang-kurangnya 100 kredit (minimum).

Ini termasuk:

 • Diploma lepasan ijazah
 • Edexcel DMS
 • ABE Level 7 Extended Diploma

Jika Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda akan juga biasanya memerlukan IELTS 6.5 (atau setaraf). Jika anda tidak mempunyai tahap Bahasa Inggeris yang diperlukan, anda boleh belajar bahasa Inggeris dengan kami dari IELTS 4.0 (atau setaraf).

Permohonan hendaklah disertakan dengan rujukan daripada majikan anda. rujukan mestilah pada rasmi kertas surat berkepala dan jelas perlu menyatakan berapa lama anda telah bekerja dengan orang dan pecahan kandungan, peranan dan tanggungjawab kerja.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh University of Bolton - Ras Al Khaimah Academic Centre »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
4,000 GBP
Rumah / Bayaran EU; £ 6,600.00 - Yuran Antarabangsa