MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan)

Umum

Penerangan Program

MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan)

MBA adalah penting untuk pelajar yang mahukan daya saing di dunia perniagaan ketika mereka lulus. MBA SRU adalah program dipercepatkan yang ditawarkan di Alliance Learning Serantau (RLA) di Cranberry, PA. Program campuran ini termasuk kelas dalam talian dan tradisional untuk kelonggaran yang luar biasa dan membolehkan para profesional memperoleh MBA dengan kelas yang diajar pada waktu malam. Pelajar boleh melengkapkan program dalam masa satu tahun atau pada masa separuh masa untuk mengimbangi tuntutan kerja dan kehidupan. MBA ditawarkan dalam trek am (33 kredit), trek perakaunan / kewangan (36 kredit) dan trek pengurusan / pemasaran (36 kredit).

Penerangan

Bagi pelajar yang berminat untuk memajukan karier mereka dalam pengurusan, perakaunan, pemasaran, atau bahkan memiliki perniagaan mereka sendiri, program MBA di SRU membantu pelajar mendapatkan ke hadapan dan terus maju. Kurikulum merangkumi pelbagai bidang perniagaan termasuk perakaunan, komunikasi, ekonomi, dan pengurusan; membina kepimpinan pada setiap peluang. Pelajar yang menyertai program SRU membangun asas yang mantap dalam perniagaan, meneroka minat profesional mereka, dan bekerja dengan fakulti dan penasihat untuk mempersiapkan kerjaya ideal mereka.

Sorotan

Dengan mengintegrasikan teori bilik darjah dengan amalan perniagaan dunia sebenar, program MBA di SRU menyediakan profesional pengetahuan dan strategi akan segera mencari berguna. Bukan sahaja pelajar bersedia untuk bersaing di pasaran kerja, mereka akan bersedia untuk mendaki tangga korporat atau memulakan perniagaan mereka sendiri.

Program MBA SRU memberi manfaat kepada profesional yang bekerja kerana ia adalah

 • Fleksibel: kelas boleh didapati dalam talian dan dalam talian sepanjang tahun (musim panas, musim gugur, musim sejuk, musim bunga)
 • Mudah: terletak di Alliance Learning Regional di Cranberry Township, Pa.
 • Dipercepat: mendapat ijazah dalam masa satu tahun sahaja
 • Interdisipliner: termasuk kelas perniagaan, analisis data dan komunikasi

Keperluan

Pemohon mestilah telah menyelesaikan Pra-Kalkulus, Statistik Perniagaan atau kelas peringkat lebih tinggi, dengan C atau lebih baik. Pre-Calculus, Statistik Perniagaan atau keperluan kelas peringkat yang lebih tinggi boleh diketepikan jika skor kuantitatif GMAT pemohon adalah mencukupi, seperti ditentukan oleh jawatankuasa kemasukan.

Untuk memohon Program MBA di SRU , pelajar perlu menyediakan bahan berikut:

 • Permohonan Dalam Talian
 • Bayaran permohonan
 • Dua Borang Rujukan Elektronik (Pelajar bertanggungjawab untuk menghantar pautan ini kepada penilai)
 • Transkrip Rasmi - Transkrip / Siswazah transkrip dari semua institusi di mana kredit kuliah telah diberikan. (Transkrip rasmi mesti dihantar oleh institusi melalui transkrip elektronik e-share kepada graduate.admissions @ SRU .edu atau melalui salinan faks yang dihantar secara faks tidak akan dianggap rasmi)
 • Teruskan
 • Pemohon mesti berjaya menyempurnakan GMAT (Ujian Pengakuan Pengurusan Siswazah) dengan skor sasaran 450.

GMAT boleh diketepikan jika:

 1. Pelajar mempunyai ijazah berkaitan perniagaan dengan gpa 3.0 atau ke atas, dari institusi yang diiktiraf secara serantau.
 2. Pemohon telah menunjukkan pengalaman kerja profesional yang mencukupi seperti yang ditentukan oleh jawatankuasa kemasukan.
 3. Pelajar telah memperoleh ijazah terminal atau ijazah sarjana dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau.

Jika pelajar mempunyai kurang daripada 3.0 atau setaraf, mereka perlu berjaya menyelesaikan GMAT dengan skor 450 atau lebih baik. Pengecualian terhadap keperluan ini boleh dilakukan berdasarkan kes demi kebijaksanaan jawatankuasa kemasukan.

Pelajar antarabangsa perlu menyemak dengan Pejabat Penglibatan Global untuk mengkaji semua dokumen interantional dan status visa.

* Pemohon perlu mengemukakan dua rujukan mereka melalui borang wufoo yang dihubungkan di atas.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Slippery Rock University, founded in 1889 by the citizens of the borough of Slippery Rock, is the region's premier public residential university. The University is shaped by its normal school heritage ... Baca lebih lanjut

Slippery Rock University, founded in 1889 by the citizens of the borough of Slippery Rock, is the region's premier public residential university. The University is shaped by its normal school heritage and characterized by its commitment to intellectual development, leadership and civic responsibility. Baca Ringkas