MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan)

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) Slippery Rock University dipercepat bukan sahaja menganugerahkan salah satu ijazah sarjana yang paling dicari, ia juga ditawarkan dalam format dalam talian atau hibrid dan dapat disiapkan hanya dalam satu tahun. MBA sangat mustahak bagi individu yang mahukan daya saing dalam dunia perniagaan. Kelas ditawarkan dalam talian dan secara peribadi. SRU menawarkan kepekatan umum 30 kredit dan juga kepekatan 36 kredit dalam perakaunan / kewangan atau pengurusan / pemasaran.

Program ini boleh diambil sepenuhnya atau separuh masa 100% dalam talian atau di Cranberry Township, Pennsylvania di Regional Learning Alliance (RLA) . Kami menawarkan program ini setiap semester (musim sejuk, musim bunga, musim panas, dan musim gugur).

Penerangan

Bagi mereka yang berminat untuk memajukan kerjaya mereka dalam pengurusan, perakaunan, dan pemasaran atau bahkan ingin memiliki perniagaan mereka sendiri, program MBA di SRU membantu pelajar maju dan terus maju. Kurikulum merangkumi pelbagai bidang perniagaan termasuk perakaunan, komunikasi, ekonomi, dan pengurusan; membina kepimpinan pada setiap peluang. Pelajar yang mendaftar dalam program ini mengembangkan asas yang kukuh dalam perniagaan, meneroka minat profesional mereka, dan bekerjasama dengan fakulti dan penasihat untuk mempersiapkan kerjaya ideal mereka

Sorotan

Dengan mengintegrasikan teori bilik darjah dengan amalan perniagaan dunia nyata, program MBA di SRU memberikan pengetahuan dan strategi yang profesional akan segera berguna. Pelajar bukan sahaja bersedia untuk bersaing di pasaran pekerjaan, mereka juga bersedia untuk menaiki tangga korporat atau memulakan perniagaan mereka sendiri.

Kelas teras dalam program MBA kami merangkumi pelbagai mata pelajaran. Kursus merangkumi Perakaunan Korporat, Ekonomi Pengurusan, Pengurusan Rantaian Bekalan, dan Analisis Perniagaan dan Sokongan Keputusan. Berdasarkan tumpuan pelajar memilih, pilihan berbeza dari Undang-undang Perniagaan hingga Perakaunan Forensik.

Program MBA SRU memberi manfaat kepada profesional yang bekerja kerana ia adalah

 • Fleksibel: kelas tersedia dalam talian dan di lokasi sepanjang tahun (musim panas, musim gugur, musim sejuk, musim bunga)
 • Mudah: terletak di Alliance Learning Regional di Cranberry Township, Pa.
 • Dipercepat: mendapat ijazah dalam masa satu tahun sahaja
 • Antara disiplin: merangkumi kelas perniagaan, analisis data, dan komunikasi

Keperluan

Pemohon mestilah telah menyelesaikan Pra-Kalkulus, Statistik Perniagaan atau kelas peringkat lebih tinggi, dengan C atau lebih baik. Pre-Calculus, Statistik Perniagaan atau keperluan kelas peringkat yang lebih tinggi boleh diketepikan jika skor kuantitatif GMAT pemohon adalah mencukupi, seperti ditentukan oleh jawatankuasa kemasukan.

Untuk memohon Program MBA di SRU , pelajar perlu menyediakan bahan berikut:

 • Permohonan Dalam Talian
 • Bayaran permohonan
 • Dua Borang Rujukan Elektronik (Pelajar bertanggungjawab untuk menghantar pautan ini kepada penilai)
 • Transkrip Rasmi - Transkrip / Siswazah transkrip dari semua institusi di mana kredit kuliah telah diberikan. (Transkrip rasmi mesti dihantar oleh institusi melalui transkrip elektronik e-share kepada graduate.admissions @ SRU .edu atau melalui salinan faks yang dihantar secara faks tidak akan dianggap rasmi)
 • Teruskan
 • Pemohon mesti berjaya menyempurnakan GMAT (Ujian Pengakuan Pengurusan Siswazah) dengan skor sasaran 450.

GMAT boleh diketepikan jika:

 1. Pelajar mempunyai ijazah yang berkaitan dengan perniagaan dengan IPK 3.0 atau lebih tinggi, dari institusi yang diiktiraf serantau.
 2. Pemohon telah menunjukkan pengalaman kerja profesional yang mencukupi seperti yang ditentukan oleh jawatankuasa kemasukan.
 3. Pelajar telah memperoleh ijazah terminal atau ijazah sarjana dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau.

Jika pelajar mempunyai kurang daripada 3.0 atau setaraf, mereka perlu berjaya menyelesaikan GMAT dengan skor 450 atau lebih baik. Pengecualian terhadap keperluan ini boleh dilakukan berdasarkan kes demi kebijaksanaan jawatankuasa kemasukan.

Pelajar antarabangsa harus berkomunikasi dengan Office of Global Engagement untuk menyemak semua dokumen antarabangsa dan status visa.

* Pemohon perlu mengemukakan dua rujukan mereka melalui borang wufoo yang dihubungkan di atas.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Slippery Rock University, founded in 1889 by the citizens of the borough of Slippery Rock, is the region's premier public residential university. The University is shaped by its normal school heritage ... Baca lebih lanjut

Slippery Rock University, founded in 1889 by the citizens of the borough of Slippery Rock, is the region's premier public residential university. The University is shaped by its normal school heritage and characterized by its commitment to intellectual development, leadership and civic responsibility. Baca Ringkas