MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan)

Indiana University Kokomo

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited

MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan)

Indiana University Kokomo

Kami Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) merupakan program yang diiktiraf AACSB direka untuk menyediakan pelajar-pelajar kita untuk menjadi pengurus perniagaan yang berjaya dalam persekitaran global yang kompleks dan berubah dengan pantas. Kami menggabungkan ahli akademik yang berkualiti dengan perhatian individu dari fakulti yang berdedikasi. Pelajar-pelajar kita bekerja dan berinteraksi dengan profesor perniagaan terkemuka sekolah kita dalam tetapan kelas kecil yang menyediakan persekitaran berasaskan perhubungan, pembelajaran yang unik. Program kami menyediakan pelajar dengan pemahaman yang mendalam mengenai dunia perniagaan, dan menyediakan mereka untuk kerjaya yang berjaya sebagai pemimpin, pengurus, eksekutif, usahawan, dan pencipta dalam bidang yang mereka pilih. pelajar MBA kami mendapat:

 • kemahiran kepimpinan maju.
 • pengetahuan perniagaan menyeluruh.
 • meningkatkan kemahiran pemikiran kritikal.
 • kepekaan dan kesedaran kepada isu-isu etika dalam perniagaan.
 • pemahaman persekitaran antarabangsa dan silang budaya.
 • kemahiran analitikal maju.

Satu IU Kokomo Sekolah Perniagaan MBA menyampaikan pendidikan perniagaan utama. profesor perniagaan kami menggabungkan kecemerlangan dalam pendidikan dengan penyelidikan, menyediakan pelajar-pelajar kita dengan perkembangan paling maju dalam teori pengurusan perniagaan, strategi, dan teknologi.

Apa yang perlu Jangkakan

Di dalam kelas

Apa yang anda boleh harapkan? Mengharapkan perjalanan hidup berubah. pengalaman bilik darjah kami adalah dinamik, kami membawa pelajar dan fakulti bersama-sama dari pelbagai latar belakang, kedua-dua profesional dan budaya. Anda akan mempunyai peluang untuk belajar, rangkaian, dan berkongsi maklumat dengan rakan-rakan pelajar dari seluruh dunia yang bekerja dengan syarikat-syarikat tempatan, wilayah, negara dan global.

Di luar bilik darjah

Apa yang anda boleh harapkan? Mengharapkan untuk dicabar, program MBA kami akan membawa anda di luar bilik darjah di mana anda akan meletakkan kemahiran dalam kelasnya untuk ujian dengan capstone dunia sebenar kita tentu perundingan. Mengapa ini begitu penting? Oleh kerana pembelajaran tidak hanya datang daripada kursus atau buku teks, pembelajaran datang daripada melakukan.

Kepekatan boleh didapati dalam Kewangan dan Pengurusan Sumber Manusia, atau anda boleh meneruskan MBA Umum

The MBA Kurikulum

program MBA AACSB-International diiktiraf kami, memerlukan 30-54 jam kredit bergantung kepada latar belakang ijazah anda. program kami menawarkan fleksibiliti yang besar, yang membolehkan anda untuk mengejar ijazah anda sama ada separuh masa atau sepenuh masa. Semua kursus kami ditawarkan di waktu malam supaya pelajar boleh terus bekerja sambil menyelesaikan ijazah. Kelas adalah kecil dan diajar oleh fakulti khusus yang kedua-duanya pendidik mahir dan profesional perniagaan berpengalaman.

dua fasa

program MBA kami terdiri daripada dua fasa dan direka untuk menyediakan anda dengan kurikulum yang fleksibel yang boleh dicapai tanpa mengira latar belakang pendidikan anda.

Fasa I

Fasa I direka bagi pelajar yang tidak mempunyai ijazah sarjana muda dalam perniagaan. Fasa pertama program kami merangkumi ekonomi, perakaunan, pengurusan, kewangan, pemasaran, dan sains pengurusan. Kursus perniagaan pengenalan akan menyediakan anda dengan asas perniagaan yang diperlukan untuk berjaya dalam program MBA kami.

Fasa II

Fasa II adalah teras MBA kami dan direka bentuk untuk pelajar yang sudah bersedia untuk mengambil pendidikan perniagaan mereka ke tahap yang seterusnya. Fasa ini menenggelamkan pelajar-pelajar kita ke dalam kurikulum perdana pengurusan perniagaan. Teras program kami melibatkan pelajar dengan kursus lanjutan pengurusan dalam kewangan, pemasaran, strategi global, undang-undang dan etika perniagaan, perakaunan, ekonomi, teori organisasi, dan perunding perniagaan.

Syarat-syarat permohonan

Memilih program MBA yang betul adalah keputusan hidup yang penting. Di Indiana University Kokomo perhatian individu anda akan menerima akan membolehkan anda untuk mengukuhkan kemahiran perniagaan anda dan mencapai matlamat pendidikan dan kerjaya anda.

Untuk layak untuk kemasukan ke program MBA, seseorang mesti mempunyai ijazah sarjana muda atau yang setaraf dari kolej yang diiktiraf atau universiti. ijazah ini boleh berada di dalam perniagaan atau bidang lain. Semua keputusan kemasukan adalah berdasarkan ijazah purata nilai gred pelajar, skor GMAT *, pengalaman kerja profesional, dan kenyataan mereka dengan pencapaian.

Untuk memohon sila hantar berikut:

 • Permohonan yang lengkap, kenyataan peribadi dengan pencapaian dan resume.
 • kolej atau universiti transkrip rasmi daripada semua institusi yang dihadiri.
 • Kemasukan Pengurusan Siswazah Test (GMAT) Perincian *.
 • Bayaran permohonan.
 • Pelajar yang bahasa rasminya adalah bukan bahasa Inggeris mesti menunjukkan penguasaan dalam bahasa Inggeris.
 • Pemohon yang AI melebihi 1000 menggunakan skor GRE yang ditukar (seperti yang dikira oleh 200 * GPA ijazah + skor GRE ditukar) dikecualikan daripada keperluan GMAT.

 • Pemohon yang memegang ijazah sarjana dari kolej sewajarnya bertauliah atau universiti boleh dikecualikan daripada keperluan GMAT.

Tarikh Akhir Permohonan

tarikh akhir permohonan
This school offers programs in:
 • English
Indiana University Kokomo
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
domestic students for spring semester. October 1 for international students.
Locations
Amerika Syarikat - Kokomo, Indiana
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
domestic students for spring semester. October 1 for international students.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Kokomo, Indiana
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
domestic students for spring semester. October 1 for international students.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat