MBA (Profesional)

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Dapatkan pengetahuan dan kemahiran pakar yang akan menyediakan anda untuk jawatan pengurusan kanan dalam pelbagai bidang dengan dua tahun MBA kami - Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Profesional).

Anda akan membangunkan pemahaman tentang keseluruhan pengurusan unit organisasi, termasuk pemasaran, kewangan, dan orang-orang.

Anda akan mendapat pengalaman bersendirian, dengan penilaian yang dirancang untuk menyelesaikan masalah perniagaan sebenar melalui simulasi atau bekerja dengan industri atau rakan kongsi komuniti.

Kursus ini membentangkan asas kukuh dalam pengetahuan konsep yang menggabungkan perkembangan terbaru dalam kemampanan dan trend global dalam perniagaan. Tinggal terkini dengan amalan industri semasa semasa membangunkan kepakaran dalam:

 • pemikiran kritikal
 • penyelesaian masalah
 • kreativiti dan
 • kepimpinan.

Kedudukan Ketua Eksekutif Majalah 2017 dianugerahkan MBA kami penilaian Tier One untuk pensyarah cemerlangnya, saiz kelas kecil, kepelbagaian pelajar, nilai untuk wang, dan pilihan kajian antarabangsa.

Kerjaya

Penyelesaian yang berjaya, tentu saja, boleh membawa kepada pengurusan umum dan kedudukan pengurusan pertengahan dalam pelbagai industri.

Organisasi yang menggunakan graduan MBA

Pelajar kami datang dari pelbagai latar belakang profesional dan mendapat pekerjaan dalam peranan pengurusan dan perundingan yang dinamik di Australia dan luar negara dalam kewangan, teknologi maklumat, pemasaran, kejuruteraan, pembinaan, pelancongan, dan industri sukan.

Lulusan yang lalu telah bekerja untuk organisasi seperti Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu, memulakan perniagaan mereka sendiri atau mendapat pendidikan perniagaan yang mantap untuk melengkapi pengalaman mereka yang sedia ada.

Gaji

Lulusan MBA Australia mempunyai pampasan MBA tertinggi (gaji dan bonus) di dunia pada purata A $ 142,700 (QS TopMBA Jobs and Gaji Report) (pautan luar) .

Struktur Kursus

Untuk mencapai Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan, pelajar akan diminta untuk menyiapkan 192 mata kredit yang terdiri daripada:

 • 48 mata kredit unit teras kolej
 • 24 mata kredit unit teras perniagaan
 • 84 mata kredit unit teras profesional
 • 36 unit penyelidikan mata kredit

OPSYEN PENYELIDIKAN 1

 • 12 titik kredit projek penyelidikan perniagaan; dan,
 • 24 mata kredit unit elektif. Pelajar untuk memilih unit dari mana-mana Kolej Kursus Perniagaan Siswazah (tertakluk kepada ketersediaan). Sila semak keperluan prasyarat sebelum mendaftar.

OPSYEN PENYELIDIKAN 2

 • 12 titik kredit cadangan penyelidikan perniagaan; dan,
 • 24 kredit mata tesis penyelidikan perniagaan.

Hasil pembelajaran

Apabila berjaya menyelesaikan kursus ini, pelajar akan dapat:

Syarat kemasukan

Penyiapan ijazah Sarjana Muda Australia (atau setaraf) dalam mana-mana disiplin
ATAU
Penyiapan Diploma Lepasan Australia (atau setaraf) dalam disiplin yang serupa
PLUS
IELTS (atau setaraf): Nilai keseluruhan 6.5 (tanpa band kurang daripada 6.0 dalam Mendengar, Membaca, Menulis dan Bercakap)

Pathways dari kursus VU

Terdapat banyak cara anda boleh memulakan perjalanan pendidikan di VU. Pathways menawarkan peralihan yang mudah antara kursus-kursus di peringkat yang berbeza, supaya anda boleh memulakan dengan sijil dan kemajuan terus ke kajian pasca siswazah.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Victoria University (VU), we want you to follow your passion and excel in the industry you’ve always dreamed of.

At Victoria University (VU), we want you to follow your passion and excel in the industry you’ve always dreamed of. Baca Ringkas
Saint Albans , Melbourne , Melbourne , Melbourne , Melbourne , Footscray , Saint Albans , Sunshine , Footscray , Sydney , Werribee + 10 Lagi Kurang