Read the Official Description

Kirchberg area Luxembourg

Program MBA Weekend di Luxembourg School of Business direka untuk memenuhi keperluan profesional dengan jadual ketat dan kesediaan untuk belajar dan dalam kerjaya mereka.

Tempoh program ini adalah 24 bulan. Kelas diadakan setiap hujung minggu kedua (malam Jumaat dan Sabtu).

The LSB -Hujung minggu MBA memberikan anda hubungan secara langsung dengan fakulti antarabangsa bahagian dari beberapa sekolah perniagaan terbaik di dunia untuk mendapatkan.

profesor kami adalah universiti bertaraf dunia dan kadang-kadang pengurus syarikat-syarikat global. Sesetengah daripada mereka adalah eksekutif peringkat tertinggi dalam syarikat-syarikat antarabangsa, manakala ahli-ahli sains yang lain, yang mempunyai pengalaman industri yang ketara dalam pelbagai industri.

guru-guru kita kerap bekerja dalam pelbagai projek perundingan untuk syarikat-syarikat untuk syarikat-syarikat multinasional yang terdiri daripada PKS dalam semua sektor dan di semua zon masa.

Profesor di LSB datang daripada institusi seperti Harvard University, University of Michigan, University Duke, MIT, Universiti New York, London Business School, Cambridge, University of St. Gallen, Copenhagen Business School, Universiti Bocconi, Zagreb Sekolah ekonomi dan pengurusan yang berkaitan, Sains Po, dan lain-lain lagi.

kurikulum

Asas-asas, alat, fungsi, arah, sambungan dan aplikasi: Kurikulum Weekend MBA dibahagikan kepada enam modul. Pelajar-pelajar semua bekerja.

Ciri-ciri Akhir Pekan MBA LSB menghadkan saiz kelas MBA kepada sekumpulan 30 pelajar untuk menyediakan suasana yang meriah dan interaktif. Di LSB , kami menyambung profesor utama dengan individu teratas untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang unik.

Kelebihan terbesar program Weekend MBA adalah bahawa anda boleh memohon di tempat kerja pengetahuan anda dengan segera. Setiap minggu anda membaca bahan-bahan kursus, melaksanakan tugas, dan berinteraksi dengan rakan-rakan anda dalam perbincangan meriah tentang sistem pengurusan pembelajaran kami atau dalam sesi kumpulan.

Mereka akan memohon konsep baru dalam kerja harian anda dan membawa pengetahuan baru ke dalam perniagaan anda.

LSB pelajar bersosial antara satu sama hubungan rapat lain yang boleh membuktikan untuk menjadi sangat berguna dalam kerjaya mereka di Luxembourg dan di luar negara.

Bayaran tuisyen dan Pembiayaan untuk keseluruhan program termasuk bahan kursus dan makanan di dalam bilik darjah adalah EUR 30,000.

Pinjaman pelajar Bank rakan kongsi kami ING Luxembourg menawarkan pinjaman murah kepada pelajar MBA kami.

Beasiswa LSB menganugerahkan biasiswa yang meliputi sehingga 50% tuisyen.

Calon-calon dinilai menggunakan kriteria berikut: kecemerlangan akademik dan profesional, pengalaman kerja antarabangsa, bahasa asing, komitmen sosial dan kemahiran kepimpinan.

Prosedur Kemasukan Berikut adalah keperluan asas untuk diterima masuk ke Program MBA Penuh Masa LSB :

  • ijazah universiti pertama
    • sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman profesional
    • kemahiran bahasa inggeris

Dokumen-dokumen berikut juga hendaklah dikemukakan:

  • permohonan dalam talian telah selesai disiapkan
  • kurikulum vitae
  • surat motivasi
  • surat rujukan
  • Bukti bayaran yuran pendaftaran

Temu bual kemasukan akan dianjurkan sebaik sahaja pemohon mengemukakan dokumen-dokumen yang berkaitan.

temuduga boleh dalam talian atau dalam LSB pejabat pendaftaran yang dianjurkan di Luxembourg.

Situasi Mempelajari MBA di Luxembourg mempunyai beberapa kelebihan. Disebabkan lokasi pusat negara di Eropah, 80% daripada pasaran Kesatuan Eropah berada dalam radius perjalanan satu hari. Dalam setengah jam perjalanan anda dengan kereta, kereta api atau bas ke Jerman, Perancis atau Belgium. Anda boleh berada di London dalam penerbangan satu jam. Ia mengambil masa dua jam untuk sampai ke Paris. Frankfurt dengan lapangan terbang antarabangsanya kurang dari tiga jam jauhnya.

KDNK Luxembourg per kapita yang tertinggi di kalangan semua negara OSCE, yang dicerminkan dalam standard hidup yang tinggi. Separuh daripada penduduk Luxembourg hampir 550,000 penduduk, mempunyai akar di bahagian lain dunia.

Malah, lebih dari 100 negara diwakili di Luxembourg. Luxembourg merupakan salah satu daripada bandar-bandar perniagaan di Eropah: ia menawarkan sebuah ekonomi terbuka, pelbagai dan stabil dengan hubungan yang erat dengan negara-negara jiran Jerman, Perancis dan Belgium. negara ini menawarkan infrastruktur moden dan sambungan yang sangat baik ke pasaran di Eropah dan seluruh dunia.

Program taught in:
English

See 4 more programs offered by Luxembourg School Of Business »

Last updated November 14, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
24 
Sambilan
Price
30,000 EUR
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019