Keusahawanan dan Inovasi MBA

Umum

Penerangan Program

The Baltimore MBA - Berkuasa, Fleksibel dan Direka oleh ANDA.

Universiti Baltimore MBA direka dengan anda (dan majikan anda) dalam fikiran. Anda mempunyai pilihan untuk mengambil kelas dalam bilik darjah tradisional, dalam talian atau kedua-pilihan anda. Apa sahaja yang anda memutuskan, anda akan belajar bersama pelajar lain yang ingin berkembang secara profesional, sama seperti anda.

Keperluan Program

Program kredit 36-48 termasuk Capstone dan pilihan 11 bidang pengkhususan.

Pilihan Fleksibel

Terdapat secara dalam talian sepenuhnya, dalam kelas tradisional, atau sebagai gabungan kedua-duanya.

Kos Program

Tuisyen adalah $ 840 setiap kredit dalam negeri, $ 1,172 daripada negeri. Pelajar MBA dalam talian dan penduduk serantau membayar kadar dalam negeri.

Melebihi Expectations.

Pelajar kami memberitahu kami bahawa kami melebihi jangkaan mereka dalam lima bidang utama: pembangunan peribadi, kemajuan pengetahuan / kemahiran teknikal, melihat peningkatan gaji mereka, penglihatan yang lebih besar di organisasi, dan penempatan pekerjaan.

(Sumber: tinjauan dalaman 2016 pelajar MBA semasa)

Akreditasi Antarabangsa AACSB memastikan kami menawarkan anda program berkualiti yang boleh membantu anda hari ini-tetapi akhirnya memberi anda pengetahuan dan kemahiran untuk esok.

Keusahawanan dan Inovasi

Pengkhususan keusahawanan dan inovasi menyediakan anda untuk memulakan dan menguruskan semua jenis usaha. Sebagai sebahagian daripada pengkhususan ini, anda boleh bekerjasama dengan pencipta teknologi tinggi untuk bekerja pada produk kehidupan sebenar. Kursus kreativiti stres, analisis kemungkinan, pemasaran, pembiayaan dan harta intelek.

Kursus Pengkhususan (9 Kredit)

Pilih 9 kredit daripada yang berikut:

Kursus Tidak


Prasyarat: ENTR 605 3 ENTR 760 Perusahaan Sosial dan Keusahawanan

Prasyarat: FIN 505 atau dengan kebenaran pengajar 3 ENTR 771 Pautan Reka Bentuk / Perniagaan

Prasyarat: MKTG 505 atau kebenaran pengajar 3 ENTR 792 Topik Khas dalam Keusahawanan 1.5 ENTR 795 Praktikum Keusahawanan

Prasyarat: ENTR 605 3 ENTR 797 Topik Khas dalam Keusahawanan 3 FIN 7703 3New Venture Venture

Prasyarat: FIN 605 atau FIN 640 3 UNDANG 761 Paten 3 MKTG 762 Analisis Peluang Pasaran

Prasyarat: MKTG 605 atau kebenaran pengajar 3

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Baltimore provides innovative education in business, public affairs, the applied liberal arts and sciences, and law to serve the needs of a diverse population in an urban setting.

The University of Baltimore provides innovative education in business, public affairs, the applied liberal arts and sciences, and law to serve the needs of a diverse population in an urban setting. Baca Ringkas