Read the Official Description

KUBS Global MBA mendidik para inovator global yang akan memimpin komuniti perniagaan global ke peringkat seterusnya dengan kepimpinan dinamik, visi kritikal, keupayaan membuat keputusan yang sistematik, rasa tanggungjawab sosial yang mendalam, dan piawaian etika yang luar biasa.

Kepimpinan Perniagaan Global


MBA Global KUBS adalah kepimpinan global dan pendidikan perniagaan yang kukuh. Semua pelajar kami mendapat visi global dan perspektif antarabangsa dan di sini terdapat beberapa ciri program luar biasa ini selama dua belas bulan.

Pengalaman MBA KUBS


Kerana program MBA Global agak kecil, pelajar menikmati perhatian peribadi dan dapat berinteraksi secara berturut-turut dengan kedua profesor dan sesama pelajar. Pelajar MBA Global mempunyai manfaat belajar di sekolah perniagaan terkemuka Korea yang mengambil bahagian dalam program global, inovatif dan pelbagai.

Pengkhususan Serantau


Di samping mempelajari pasaran Asia Pasifik, para pelajar MBA Global mempunyai peluang untuk mempelajari pasaran perniagaan utama dunia yang lain. Program MBA KUBS dianjurkan mengikut piawaian Persatuan untuk Sekolah-sekolah Asas Perniagaan (AACSB), dan ia juga menerima akreditasi Sistem Peningkatan Kualiti Eropah (EQUIS) dari EFMD.

Perspektif Global


Pelajar boleh memohon kepada salah satu institusi pertukaran MBA KUBS yang merupakan sebahagian daripada sekolah perniagaan utama di dunia. Pelajar membangunkan rangkaian hubungan di seluruh dunia di mana mereka boleh melukis di sepanjang karier mereka.

Rakan Kongsi Industri


Syarikat-syarikat utama dan organisasi di Korea telah menaja program MBA Global KUBS. Pelajar akan mempunyai peluang untuk bekerja untuk syarikat-syarikat multinasional di Korea.

Rangkaian Manusia dan Pengetahuan


Pelajar MBA KUBS adalah dari seluruh dunia dan memiliki latar belakang yang berbeza dalam pelbagai persekitaran perniagaan. Ini akan menawarkan pelajar untuk membina rangkaian manusia dan pengetahuan dengan rakan sekerja mereka.

Syarat Kemasukan

· Ijazah Sarjana atau setara (ijazah Sarjana / Doktor jika berkenaan)


· Skor ujian kemahiran bahasa Inggeris rasmi


- Skor TOEFL CBT di atas 230 (88 dalam IBT) atau skor TOEIC di atas 800 dan lain-lain


- Pelajar yang merupakan graduan kolej atau universiti di negara berbahasa Inggeris dikecualikan daripada mengemukakan skor ujian kemahiran bahasa Inggeris.


- Pelajar Program Pelajar Exchange mesti menyediakan skor TOEFLProgram taught in:
English

See 5 more programs offered by Korea University Business School »

This course is Campus based
Start Date
Mac. 2019
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Mac. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Mac. 2019

Location
Application deadline
End Date

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date