Johnson Cornell Tech MBA

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Didorong oleh industri, berstruktur oleh Studio-memperoleh MBA berteknologi berteknologi di NYC.


Program MBA Johnson Cornell Tech menyediakan pelajar untuk kejayaan kerjaya dalam ekonomi digital. MBA yang direka untuk mengubah individu berteknologi berteknologi menjadi pemimpin perniagaan dan usahawan, program satu tahun ini adalah di mana jaringan, industri, dan pembelajaran pengalaman bergabung.


Apa yang menjadikan Johnson Cornell Tech MBA berbeza?

Pengalaman hands-on dengan sambungan interdisipliner. MBA bekerja dengan pelajar kejuruteraan, undang-undang, dan sains komputer untuk menghasilkan idea berwawasan yang berasaskan keperluan yang penting.

Program MBA ini adalah mengenai pengalaman dunia nyata dalam ideasi dan penciptaan. Di samping melengkapkan kursus teras MBA asas, anda akan bekerja di pasukan bersilang di Studio untuk membangunkan penyelesaian teknologi untuk cabaran syarikat yang sebenar.


Kurikulum dan Akademik

Kurikulum MBA Johnson Cornell Tech bermula pada semester musim panas di kampus Ithaca, New York, Cornell University. Anda akan menyelesaikan kursus teras anda dalam masa 10 minggu dengan pelajar dalam program MBA yang berpangkalan di One-Year, Johnson-Ithaca. Topik terdiri daripada perakaunan kewangan untuk pemasaran dan pembangunan kepimpinan. Baki program, dua semester, dihantar di Cornell Tech di Pulau Roosevelt di New York City.

Modul khusus MBA digabungkan dengan ko-kurikulum di kalangan pelajar siswazah lain di Cornell Tech. Komponen tangan program dijalankan di Studio: Studio Produk, Studio Permulaan, dan Pengurusan Produk, contohnya. Kumpulan interdisiplin anda akan mengambil idea produk dari konsep, melalui pembangunan, dan pelancaran sementara dengan mengintegrasikan prinsip perniagaan dan teknologi dengan lancar. Anda juga mungkin memilih untuk menyelesaikan intensiti dalam fintech atau pemasaran digital semasa semester musim bunga.


Pengalaman Pelajar

Cornell Tech terletak di antara sektor teknologi yang berkembang di New York City. Kedekatannya dengan syarikat permulaan dan syarikat dan organisasi yang ditubuhkan memberikan anda peluang yang berterusan untuk berhubung dengan pemimpin industri dan pengurus pengambilan pekerja. Untuk membantu anda mengetahui lebih lanjut tentang karier teknologi, Cornell Tech menjadi tuan rumah Perbualan mingguan di Studio, membawa pembicara untuk membicarakan laluan dan pengalaman mereka. Sepanjang tahun, dan kerana reka bentuk industri yang mendalam, anda akan berusaha untuk membangunkan rangkaian anda seperti yang anda merancang untuk langkah kerjaya anda yang seterusnya.


Tarikh mula: Mei 2020
Tempoh: 1 tahun, Sepenuh masa
Harga: $ 107,540 - Jumlah tuisyen untuk tempoh program
Tarikh akhir: 5 Mac, 2020.
Lokasi: Sage Hall, Ithaca, NY dan Cornell Tech, New York, NY

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Served by one of the world’s largest business faculties at the only Ivy League university with a land-grant mission, the Cornell SC Johnson College of Business comprises three powerhouse schools unsur ... Baca lebih lanjut

Served by one of the world’s largest business faculties at the only Ivy League university with a land-grant mission, the Cornell SC Johnson College of Business comprises three powerhouse schools unsurpassed in their integration of rigor with relevance: Baca Ringkas