MBA INSEEC

MBA INSEEC, diajar dalam bahasa Inggeris, membolehkan para peserta memahami aspek kompleks syarikat yang beroperasi dalam konteks multikultural, Eropah dan mengembangkan kemahiran yang membolehkan mereka mengisi jawatan pengurusan tertinggi.

Ia bertujuan untuk kedua-dua pelajar (dengan ijazah peringkat empat tahun) dan profesional. Kurikulum ini termasuk kursus teras dalam pemasaran, undang-undang, kewangan dan amalan perniagaan am.
Sebagai tambahan kepada kursus teras, peserta dikehendaki memilih bidang tumpuan (kewangan, pemasaran, sumber manusia atau kemewahan). Penekanan yang besar diberikan kepada isu-isu pengurusan rentas budaya dan pada trend terkini atau muncul dalam persekitaran perniagaan Eropah.

Peserta juga akan menghadiri seminar dalam pengurusan peribadi, yang bertujuan untuk membangunkan kemahiran temuduga mereka ketika mencari pekerjaan dengan syarikat-syarikat Eropah teratas dan meningkatkan kemahiran mereka dalam pengurusan projek dan kerja berpasukan. Seminar ini akan memberi nasihat kepada pelajar tentang menulis resume dan menguruskan mesyuarat perniagaan.


Beberapa lawatan ke syarikat dijadualkan sepanjang tahun akademik. Selain itu, para peserta akan dijemput untuk persidangan yang diberikan oleh pengurus-pengurus terkemuka Eropah.

Kursus boleh didapati dalam aplikasi Excel dan PowerPoint. Akhirnya peserta boleh menghadiri kursus bahasa dalam bahasa Perancis, Jepun, Sepanyol, Jerman atau Itali.ROBERT OLORENSHAW

Pengarah Program


Proliferasi kursus MBA bermakna semakin sukar untuk membezakan antara pelbagai program yang ditawarkan oleh universiti dan sekolah pengurusan di seluruh dunia.

Pelajar yang ingin mengikuti kursus MBA mestilah dapat memilih program yang sesuai dengan keperluan mereka serta profil peribadi mereka. Program MBA INSEEC, walaupun ia tetap luas secara umum di peringkat akademik, memenuhi tiga objektif.

Pertama, ia melatih para pelajar untuk menjadi pengurus operasi sepenuhnya dalam pelbagai sektor perniagaan, membolehkan mereka bekerja di mana-mana di dunia dan mengetuai pasukan multidisiplin. Kedua, ia menanamkan sifat-sifat penyesuaian, mobiliti dan kepimpinan di sekitar pendekatan yang sangat pelbagai untuk perniagaan. Ketiga, kita mempunyai dimensi antarabangsa yang berbeza dengan guru-guru yang berbeza-beza kebangsaan (Amerika, Inggeris, Perancis, Sepanyol ...) dan kami boleh menawarkan kepada pelajar peluang mendapatkan diploma dwi dari tinggal di luar negara sama ada secara pertukaran atau dalam magang (Australia , New York, London, Barcelona).

Diambil bersama, ciri-ciri ini bermakna pelajar akan dilengkapi untuk pelbagai situasi profesional di peringkat antarabangsa.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh INSEEC Paris »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date