Read the Official Description

business

pengenalan

Fakulti Ekonomi dan Perniagaan UDC menawarkan Ijazah Sarjana Universiti dalam Pengurusan dan Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang berorientasikan terutamanya kepada latihan praktikal dalam bidang pengurusan perniagaan.

Mengapa belajar ijazah

Daya tarikan asas Ijazah Sarjana ini adalah metodologi pengajarannya, yang secara asasnya berorientasikan kepada analisis dan penyelesaian masalah sebenar yang perlu dihadapi para eksekutif perniagaan dalam amalan harian mereka.

Perkembangan kes dalam dinamik kumpulan penyertaan yang mencipta semula fungsi sebenar sebuah syarikat adalah paksi asas dalam metodologi pengajaran. Amalan dan bengkel pengurus adalah sumbangan didaktik dinamisme dan minat yang besar untuk pelajar yang ingin mempunyai latihan peringkat tinggi dalam dunia pengurusan perniagaan.

Apa yang dipelajari

Objektif MBA adalah untuk membangunkan pelajar dalam satu set kompetensi asas dari mana kompetensi umum dan spesifik terperinci:

 • Mempunyai dan memahami pengetahuan yang menyediakan asas atau peluang untuk menjadi asal dalam pembangunan dan / atau pemakaian idea, selalunya dalam konteks penyelidikan.
 • Pelajar tahu cara menerapkan pengetahuan yang diperoleh dan keupayaannya menyelesaikan masalah kepada persekitaran baru atau tidak dikenali dalam konteks yang lebih luas (atau multidisiplin) yang berkaitan dengan bidang pengajian mereka.
 • Bahawa pelajar dapat mengintegrasikan pengetahuan dan menghadapi kerumitan merumuskan penghakiman berdasarkan maklumat yang, yang tidak lengkap atau terbatas, termasuk pantulan tentang tanggungjawab sosial dan etika yang berkaitan dengan penerapan pengetahuan dan penilaian mereka
 • Bahawa pelajar tahu bagaimana untuk menyampaikan kesimpulan mereka, dan pengetahuan dan sebab utama yang menopang mereka kepada khalayak khusus dan tidak khusus dengan cara yang jelas dan tidak jelas.
 • Murid-murid mempunyai kemahiran belajar yang membolehkan mereka untuk terus belajar dengan cara yang akan diarahkan sendiri atau bersifat autonomi.

Struktur Kajian

Salah satu asas asas Pengurusan MBA dan Pengurusan Master terdiri daripada kerjasama berterusan dengan syarikat, institusi perniagaan dan pengurus profesional. Latihan ini benar-benar diarahkan kepada amalan dan kebarangkalian iaitu kaedah pengajaran yang digunakan, berdasarkan kepada jurulatih profesional yang bertanggungjawab mengarahkan kes yang dicadangkan kepada pelajar.

Objektif asas ialah MBA menjadi langkah pertengahan antara latihan akademik dan syarikat. Untuk melakukan ini, mereka berusaha untuk mewujudkan cara-cara kerjasama yang membolehkan kedua-dua akses kepada pasaran buruh dan perubahan arah dalam pasaran yang disebutkan di atas.

Subjek

 • Bengkel untuk pengurus
 • Permainan perniagaan
 • analisis alam sekitar
 • Undang-undang Syarikat
 • Pengurusan pemasaran
 • Pengurusan kewangan
 • Pengurusan Am
 • penempatan
 • Pengurusan sumber manusia
 • Pengurusan perniagaan keluarga
 • Sistem maklumat Pengurusan ICT

Tesis Sarjana

 • Tesis Sarjana

Acara profesional dan akademik

Persekitaran profesional di mana ia terletak

Kami akan melatih para profesional pengurusan perniagaan yang perlu mengembangkan profesion mereka di persekitaran yang dicirikan oleh kerumitan dan dinamisme mereka.

Dalam pengertian ini, ia akan menggabungkan latihan yang mantap dalam bidang pengurusan klasik (komersial, pengeluaran, organisasi, kewangan, logistik, sistem maklumat, dan lain-lain) dengan orientasi praktikal yang menjadikan kursus itu pilihan yang menarik untuk pelajar yang ingin Orient kehidupan profesional anda untuk syarikat.

Acara profesional dan akademik

Ijazah sarjana ini memberi akses kepada program doktoral yang diajar di Fakulti Ekonomi dan Perniagaan UDC.

Di samping itu, graduan MBA akan dilatih untuk memegang jawatan pengurusan di syarikat dan organisasi dalam pengurusan bidang fungsian yang berbeza, serta melaksanakan inisiatif dalam mewujudkan syarikat.

Profil yang disyorkan

Pelajar Sarjana dalam Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan (MBA) akan menjadi lulusan dalam Pentadbiran Perniagaan, Pentadbiran Perniagaan atau Ekonomi. Begitu juga, ia ditujukan kepada mana-mana graduan universiti yang berhasrat untuk membangunkan aktiviti profesional mereka dalam dunia pengurusan perniagaan.

Keperluan akses biasa

Untuk mendapatkan ijazah sarjana rasmi, diperlukan untuk memegang ijazah universiti rasmi dari Sepanyol atau yang lain yang dikeluarkan oleh institusi pengajian tinggi EHEA yang membenarkan penerbit ijazah untuk mengakses pendidikan induk.

Selain itu, siswazah boleh mengakses mengikut sistem pendidikan di luar Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah, tanpa memerlukan homologasi darjah mereka, selepas UDC membuktikan bahawa mereka memberi akreditasi tahap latihan setara dengan gelar universiti Sepanyol yang bersesuaian dan memberi kuasa di negara yang mengeluarkan diploma untuk mendapatkan pendidikan pascasiswazah. Akses dengan cara ini tidak akan menyiratkan, dalam mana-mana hal, homologasi tajuk terdahulu yang memiliki orang yang berminat, atau pengiktirafannya untuk tujuan lain daripada belajar gelar sarjana.

Program taught in:
Sepanyol
Last updated June 18, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
1,297 EUR
Harga kursus (60 ECTS) untuk pelajar yang tinggal di Sepanyol atau EU: € 1,297; Harga kursus (60 ECTS) untuk pelajar tanpa kediaman di Sepanyol atau EU: € 2,269
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date