Keperluan kemasukan:

 • Di Perancis: Baccalauréat + 2 / + 3 kajian tambahan - Di Belgium: Sertifikat sijil kedua + 3 kajian tambahan - Di Sepanyol: Bachillerato +3 kajian tambahan - Di Switzerland: Maturité +3 kajian tambahan - Di negara-negara lain: Ijazah Sarjana Muda **

  Penguasaan bahasa:

 • Bagi kursus-kursus Bahasa Inggeris: IELTS 6.0 (akademik), TOEFL iBT 90, Cambridge CPE B2 / CAE B2 / FCE Gred B - Bagi kursus-kursus Bahasa Perancis: DELF B2 (minimum) atau DALF C1 (disyorkan)

  TEMPOH PENGAJIAN:

18 bulan * 30 bulan **

 • Pelajar yang belajar di cawangan Hospitality selama 3 tahun selepas High School boleh memasukkan terus ke dalam program ijazah MBA jika permohonan mereka diterima. ** Pelajar yang menamatkan pengajian utama yang berbeza daripada Hospitality akan memasuki Tahun Yayasan sebelum program ijazah MBA-kanak. Tahun Yayasan bertujuan untuk memberikan latar belakang operasi dan pengurusan yang diwajibkan untuk menjadi pengurus kanan yang cekap.

  Objektif latihan:

Memperolehi analisis dan kaedah membuat keputusan, serta pengalaman pengurusan praktikal. Membangunkan minda terbuka ditetapkan pada perniagaan secara umum untuk memupuk ciri keusahawanan, terutamanya dalam bidang hositality dan industri pelancongan.

Tajuk dan Ijazah dianugerahkan:

 • Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Hotel International/ Directeur d'Hôtellerie internationale

Negeri tahap Saya ijazah yang berdaftar di Negara Repertory daripada Sijil Profesional oleh 5 April, 2012 undang-undang kecil yang ditetapkan oleh Menteri Perancis Buruh, Guna Tenaga dan Kesihatan dan disiarkan dalam Republik Perancis Jurnal Rasmi pada 14 April 2012.

 • Eropah ijazah MBA dalam Pengurusan Hotel International/ Directeur d'Hôtellerie internationale

 • Anugerah dalam Wain dan Spirits (WSET Level 2)

  Ijazah yang disediakan oleh EURHODIP, Persatuan Sekolah-sekolah Hotel Terkemuka di Eropah.
Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh VATEL Bordeaux - International Business School - Hotel, Tourism, Wine & Spirits Management »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Nov 2019
Duration
18 - 30 
Sepenuh masa
Price
9,000 EUR
setiap tahun. 9100 euro / tahun untuk penduduk bukan EU.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Nov 2019
Tarikh tutup permohonan

Nov 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date