Baca keterangan rasmi

I. Objektif program

Berdasarkan disiplin yang diketengahkan - Ekonomi, Pengurusan dan Undang-undang, Program MBA Antarabangsa di ZUEL direka untuk menyediakan profesional yang bertanggungjawab dengan visi antarabangsa dan pemahaman yang mendalam mengenai persekitaran perniagaan di China, dan dengan kepakaran dalam bukan sahaja kemahiran pengurusan tetapi juga isu-isu perundangan perniagaan moden.

II. Maklumat program

Keperluan kredit. Pelajar MBA antarabangsa akan lulus peperiksaan dan mencapai kredit yang diperlukan. Sekurang-kurangnya 32 kredit diperlukan untuk memulakan menulis tesis, dan pelajar tidak akan memohon ijazah MBA sehingga mereka berjaya mempertahankan tesis mereka.

Pedagogi Program. Kajian kes, perbincangan dan seminar kumpulan diperkenalkan dalam pengajaran dengan tumpuan untuk memupuk pemikiran kritikal dan kebolehan menyelesaikan masalah pelajar. Pembicara tetamu, serta ahli fakulti yang ditubuhkan, akan dijemput untuk menyampaikan ceramah.

Penilaian. Mekanisme penilaian komprehensif diterima pakai. Penilaian dijalankan dalam sistem penggredan struktur dengan bahagian tertentu peperiksaan akhir dan tugas-tugas lain (termasuk kehadiran, persembahan, analisis kes dan tugasan). Perkadaran terperinci ditentukan oleh profesor yang relevan.

Pengijazahan dan Ijazah Penderitaan

  1. Pelajar MBA akan dianugerahkan ijazah sarjana ZUEL dan dianugerahkan ijazah MBA setelah mereka lulus peperiksaan, memperoleh kredit yang diperlukan dan berjaya membela tesis mereka.

  2. Keperluan untuk tesis:

a) Abstrak Cina dan Inggeris diperlukan;

b) Badan utama tesis boleh ditulis sama ada dalam Bahasa Cina atau Bahasa Inggeris (sekurang-kurangnya 30,000 perkataan bahasa Inggeris atau 20,000 perkataan Cina diperlukan);

c) Apabila tesis ditulis dalam bahasa Inggeris, satu salinan terjemahan bahasa Cina hendaklah dikemukakan dalam masa yang sama.

III. Kriteria Kemasukan

  • Minimum tiga tahun pengalaman kerja
  • Ijazah Sarjana Muda atau bersamaan
  • 24 tahun ke atas
  • Markah GMAT atau GRE atau IELTS yang kompeten
Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Zhongnan University of Economics and Law - MBA School »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
85,000 CNY
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date