Read the Official Description

MBA dalam talian rasmi Eropah

Sekolah Perniagaan Antarabangsa ADEN, melalui Universiti Francisco de Vitoria - Madrid, memperoleh kelulusan kurikulum MBA Eksekutifnya sebelum ANECA - Kementerian Pendidikan Sepanyol. Ini membolehkan ijazah MBA mempunyai kesahihan rasmi di Sepanyol dan di seluruh Komuniti Eropah dan yang, pada gilirannya, boleh dihuraikan / disahkan di negara lain yang tidak tergolong dalamnya.

Di samping itu, MBA telah diakreditasi oleh ACBSP , mengiktiraf piawaian kualiti pendidikan dan institusi antarabangsa. Ini bermakna tidak kira di mana anda lulus, graduan itu akan selalu mempunyai ijazah yang diiktiraf di Amerika Syarikat, oleh organisasi yang paling menentukan mengenai elektiviti MBA.

objektif

Objektif Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Perniagaan - Eksekutif MBA adalah untuk menyediakan orang yang mampu melaksanakan dengan baik dalam dunia perniagaan dengan perspektif etika dan sosial. Untuk ini, ia berorientasikan untuk membangunkan kompetensi berikut:

 • Memahami dinamik syarikat, memahami dan menguasai semua aspek yang berkaitan dengan pengurusan perniagaan, membolehkan visi yang komprehensif dan komprehensif mengenai realiti ini, kualiti yang sangat diperlukan untuk mencapai tahap tertinggi organisasi moden.
 • Membangunkan kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk melaksanakan strategi kejayaan yang berjaya, melalui integrasi model kepimpinan peribadi, penting untuk tampil di hadapan organisasi yang diintegrasikan oleh pasukan berprestasi tinggi.
 • Menjana wawasan global dengan pelabuhan yang kuat dalam perniagaan serantau di Amerika Latin.

penerima

Eksekutif dengan ijazah universiti dan sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman pengurusan.

Kandungan akademik

Kurikulum ini terdiri daripada 13 subjek wajib (66 ECTS), 1 Praktik Elektif (12 ETCS), Projek Akhir Guru (12 ECTS) dan Minggu Akademik di Madrid (40 jam), seperti yang diterangkan di bawah:

SUBJEK COMPULSORY

 • Pengurusan Organisasi dan Sumber Manusia
 • Kewangan dan Ekonomi
 • Pemasaran dan Jualan
 • Strategi Korporat dan Pembangunan Perniagaan
 • Pelan Perniagaan
 • Kepimpinan Pengurusan dan Peribadi
 • Rundingan dan Penyelesaian Konflik
 • Pengurusan Pasukan Prestasi Tinggi
 • Jurulatih Eksekutif
 • Etika Perniagaan dan Tanggungjawab Sosial Korporat
 • Buku Pengurusan Hebat
 • Pemasaran Strategik
 • Analisis Kewangan

PRAKTIK ELEKTRIK

Peserta boleh melengkapkan 12 kredit ECTS mengikut minat dan profil profesional mereka dalam program untuk memilih dari dalam kawasan fungsional atau sektor:

 • Lihat Amalan Elektif

KERJA AKHIR MASTER

Melakukan kerja peribadi yang menunjukkan penguasaan kompetensi Guru. Penggunaan pengetahuan yang diperoleh dan demonstrasi keupayaan untuk menyelesaikan masalah dalam persekitaran baru atau multidisiplin adalah asas. Peserta adalah bertujuan untuk mengintegrasikan pengetahuan dan menghadapi kerumitan merumuskan penghakiman berdasarkan maklumat yang, yang tidak lengkap atau terhad, termasuk pantulan tentang tanggungjawab sosial dan etika yang dikaitkan dengan penerapan ilmu dan pertimbangan mereka. Di samping itu, mereka tahu bagaimana untuk menyampaikan kesimpulan mereka dan sebab-sebab utama yang mengekalkan mereka untuk penonton khusus dan bukan khusus dengan cara yang jelas dan tidak jelas.

Pengetahuan terpakai

MINGGU AKADEMIK DI MADRID

The Worshop of Advanced Management bertujuan untuk membenamkan graduan masa depan dalam persekitaran yang kondusif untuk menjana visi global dan pengalaman pengalaman antar budaya. Ia adalah contoh tatap muka MBA yang akan dibangunkan di kampus Universiti Francisco de Vitoria. Akademik, ahli perniagaan dan eksekutif akan mengambil bahagian dalam program menjana pengalaman pembelajaran langsung melalui lawatan perniagaan, persidangan, perbincangan kumpulan dan dinamik integrasi. Di samping itu, kes-kes yang berjaya akan dibentangkan, yang berkaitan dengan protagonis mereka, di mana mereka berusaha untuk mencapai dialog yang santai dan memperkaya di kalangan rakan sekerja, yang membolehkan mereka untuk membincangkan secara terperinci kejayaan dan kegagalan dalam dunia perniagaan.

PENGETAHUAN / PENGIKTIRAFAN PENGETAHUAN

Ciri utama Sekolah Perniagaan Antarabangsa ADEN ialah tumpuan kepada pengetahuan dan kemahiran yang dipelajari untuk bekerja. Ini membolehkan pelajar-pelajar kita untuk memimpin projek-projek perniagaan yang dikaitkan dengan setiap latihan yang kita katakan. Untuk tujuan ini, semasa program ini pelajar mesti terlibat secara aktif dalam analisis kes, pembangunan projek, bengkel khusus, pengurusan projek dan aktiviti yang berkaitan langsung dengan pengurusan. Aplikasi ini dibuat melalui perisian khusus, konferensi video, platform simulasi dan sumber teknikal lain.

VIDEOFERENSI INTERAKTIF

Integrasi Video Konferensi di setiap modul dan pembentangan.

Melalui teknologi yang diperbaharui, kami menggabungkannya sebagai satu cara interaksi peserta / guru, platform video konferensi yang mana kami mempromosikan tunjuk ajar, rangkaian dalam mesyuarat pembentangan, mengintegrasikan mesyuarat dalam setiap modul dan melaksanakan aktiviti pembelajaran baru seperti resolusi kes-kes dan pembangunan projek-projek kerjasama.

Pensijilan

Selepas melengkapkan rancangan kajian, peserta akan menerima gelaran "Master dalam Pengurusan Perniagaan - MBA Eksekutif" , tajuk rasmi yang diberikan di wilayah Sepanyol oleh Francisco de Vitoria University.

MBA GRADUAN

Untuk memperoleh Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan - MBA Eksekutif, yang berikut diperlukan:

Telah melengkapkan dan meluluskan semua subjek yang membentuk kurikulum (90 ECTS).

Kerja Akhir yang Dipohon kepada Syarikat (TFAE) dan Amalan Elektif merupakan sebahagian daripada kurikulum dan mesti dijalankan di bawah arahan tutor dan pembentangannya akan mengikuti keperluan yang ditetapkan dalam Peraturan Akademik.

Menghadiri minggu intensif kursus di Madrid, satu-satunya keperluan bersemuka.

metodologi

MBA Eksekutif telah dirancang untuk disiapkan 100% secara dalam talian, dengan satu-satunya keperluan minggu bersemuka di Madrid. Kursus-kursus ini diambil melalui Kampus Maya ADEN, dengan pemantauan secara peribadi dan berterusan para peserta oleh tutor dan pakar umum. Peperiksaan bersemuka dan berlangsung di pejabat atau pejabat ADEN.

Oleh kerana pendidikan dalam talian tidak segerak, peserta dan guru tidak perlu bersetuju pada masa atau ruang, tidak perlu menyepakati tempat atau waktu untuk belajar, masing-masing dapat mengatur agenda mereka sendiri untuk maju dalam selesai, dapat mengakses kampus maya setiap hari dalam seminggu, semasa 24 jam tempoh lanjutan subjek. Satu-satunya syarat penting adalah untuk mempunyai akses tanpa had ke Internet.

Peserta akan mendapati jawapan kepada semua kebimbangan mereka tentang kandungan melalui forum yang dicadangkan untuk tujuan ini, oleh guru-guru pakar dalam topik dan juga akan mendapat bantuan pentadbiran dan teknikal melalui Kampus Maya.

ADEN telah membangunkan model pembelajaran interaktif pedagogis yang dikenali sebagai Model Pemindahan Pericles, yang membolehkan pemindahan pengetahuan yang diperolehi ke tempat kerja dengan pendekatan yang praktikal.

Metodologi ini berpusat pada peserta dan disesuaikan supaya campur tangannya dapat memperkayakan proses pembelajaran. Penyertaan dalam forum dan konferensi video membolehkan pembelajaran dan jaringan kolaboratif, memupuk keupayaan konseptual dan analisis yang diperlukan untuk mengarahkan, membuat keputusan dan membuahkan hasil dengan pengetahuan dan pengetahuan terkini.

 • Platform pendidikan interaktif.
 • Pengiring peribadi
 • Irama individu
 • Kecemerlangan akademik
 • Tanpa jadual tetap atau anjakan geografi.
 • Pautan terus ke aktiviti kerja.
 • Videoconferences dijadwalkan
 • Analisis kes dan pembangunan projek.
 • Pembelajaran multikultural
 • 100% Penerimaan untuk mudah alih.

Akses ke kampus maya

Peserta akan menerima nama pengguna dan kata laluan peribadi yang mana mereka akan dikenal pasti di Kampus Maya ADEN (www.aden.org/mbaufv). Apabila mengakses kampus akan secara berurutan membolehkan kandungan masing-masing subjek yang membentuk program.

Isi, mengikut subjek yang mereka sepadan, dibentuk oleh:

 • Bahan sederhana disediakan oleh pakar dalam bidang, yang disajikan dalam format digital yang berbeza (dokumen, video, persembahan, jadual, peta konseptual, pautan khusus, dll.).
 • Latihan permohonan, penilaian diri, permainan dan pembangunan kes.
 • Konferensi video
 • Forum perbincangan dan perundingan.
Program taught in:
English
Sepanyol
Last updated June 13, 2018
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Feb. 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Feb. 2020
Application deadline

Feb. 2020