Ambil Kerjaya Anda ke Tahap Seterusnya dengan Ijazah MBA Eksekutif (EMBA)

Program MBA Eksekutif Tulane (EMBA) membawa bersama pengurus dan profesional dengan tujuh atau lebih tahun pengalaman kerja profesional. Program MBA alternatif akhir pekan yang dirancang untuk eksekutif menawarkan pengetahuan perniagaan dan kemahiran pengurusan yang lebih maju yang diperlukan untuk meningkatkan cabaran yang lebih tinggi, meningkatkan peluang kerjaya dan memacu pertumbuhan korporat.

Program 17 bulan menghubungkan anda dengan fakulti Freeman yang diiktiraf secara global dan rangkaian profesional yang berpengalaman dalam suasana kelas unik yang interaktif. Anda akan mengembangkan teknik pemecahan masalah kreatif dan alat membuat keputusan strategik, semuanya dengan perspektif global.

Pengalaman Freeman Eksekutif Pembelajaran MBA

Freelance EMBA mempunyai kurikulum yang mantap dan luas yang meliputi topik-topik lanjutan dalam pengurusan, pemodelan keputusan, kewangan, pemasaran, keusahawanan, rundingan, strategi, dan kepimpinan.

Kepekatan MBA eksekutif dalam kewangan dan pengurusan dan pilihan dalam bidang dari strategi korporat ke pemasaran global dan teori portfolio bermakna anda boleh menyesuaikan pengalaman Freeman EMBA anda untuk kepentingan profesional anda sendiri.

Kami tahu anda sibuk. Itulah sebabnya kami menguruskan semua butiran pentadbiran untuk anda-semuanya dari pendaftaran, buku, dan makanan untuk logistik dan seminar antarabangsa. Program EMBA kami direka untuk profesional yang sibuk, sama seperti anda.122434_emba-infographic.jpg

Kurikulum Eksekutif MBA (EMBA)

Pra-Program

Dalam bulan-bulan sebelum kurikulum EMBA bermula, kursus persediaan dalam kemahiran perakaunan dan kuantitatif membantu menyelaraskan kemahiran pelajar dengan keperluan kursus awal dalam kurikulum. Orientasi berikutnya dan sesi pembinaan pasukan akan membiasakan pelajar baru dengan dasar dan prosedur dan memperkenalkan fakulti, rakan sekelas dan pasukan kajian.

Minggu intensif

Program EMBA bermula pada bulan Januari dengan sesi seminggu, Minggu Intensif I. Pelajar menyelesaikan dua kursus, termasuk peperiksaan, dalam intensif 8 hari ini. Di sini pelajar diperkenalkan semula ke dalam kehidupan akademik dan mula mengamalkan pengurusan waktu, mengimbangi kerja, rumah, dan tanggungjawab sekolah.

Minggu intensif berbilang budaya diadakan di kampus New Orleans pada bulan Januari tahun kedua. Semasa Minggu Intensif II ini, pelajar membentuk pasukan kajian global yang baru, bekerjasama dan berkongsi bilik darjah dengan rakan-rakan EMBA mereka dari universiti rakan kongsi Tulane di Asia, Eropah, dan Amerika Latin.

Akhir hujung minggu

Selepas Minggu Intensif I, kelas kemudian berpindah ke struktur hujung minggu alternatif, di mana pelajar menghadiri kelas pada hari Jumaat dan Sabtu pada hujung minggu alternatif. Setiap set dua kursus biasanya diselesaikan dalam 7 minggu.

Pilihan raya

Pada separuh kedua kurikulum, kursus elektif diperkenalkan. Pelajar boleh mendapatkan kepelbagaian kewangan atau pengurusan dengan memilih trek kursus elektif di kawasan tersebut.

Seminar Antarabangsa

Seminar ini di luar negara membawa kedalaman global kepada program ini, memberikan pengetahuan kepada pelajar tentang amalan perniagaan dan pengurusan global secara langsung. Kami mengendalikan semua tempahan, pengangkutan, penginapan, dan logistik untuk seminar tersebut.

Seminar perniagaan antarabangsa memberi tumpuan kepada isu-isu strategik dan operasi menjalankan perniagaan di luar negara.

Pasaran hari ini dan saling ketergantungan ekonomi mereka menuntut para pengurus memahami imperatif strategik global. Pengetahuan pengurusan penting ini menjadikan pengalaman perniagaan antarabangsa ini menjadi komponen penting dan kurikulum EMBA yang diperlukan.

Semasa seminar antarabangsa:

 • Pelajar meneroka persekitaran ekonomi, teknologi dan politik yang mempengaruhi inisiatif perniagaan global dan menemui peluang perniagaan global khusus untuk negara tuan rumah.
 • Pelajar membangunkan pemahaman yang mendalam mengenai cabaran perniagaan dan strategi pengurusan global untuk memenuhi cabaran-cabaran tersebut.
 • Pelajar memperoleh pengetahuan secara langsung mengenai budaya perniagaan global dan amalan melalui interaksi tatap muka dengan pemimpin perniagaan antarabangsa.
 • Pelajar mempelajari cabaran khusus yang dihadapi oleh syarikat-syarikat ini dan strategi-strategi yang digunakan untuk menghadapi cabaran-cabaran ini.
 • Pelajar sering bekerja secara langsung dengan syarikat-syarikat global ini untuk menyelesaikan masalah perniagaan yang sebenar.

Untuk seminar ini, kami mengendalikan semua perancangan akademik dan logistik, termasuk tambang tiket penerbangan, pengangkutan darat, logistik, penginapan, makanan kumpulan dan lawatan syarikat. Kos seminar ini termasuk dalam jumlah kos program. Kos tambahan hanya termasuk makanan individu di luar jadual berstruktur dan apa-apa perbelanjaan peribadi.

Destinasi seminar biasanya ditentukan lapan hingga dua belas bulan lebih awal. Pada tahun-tahun yang lalu, seminar telah diadakan di Beijing, Cape Town, dan Paris, masing-masing menyampaikan persekitaran perniagaan unik dan budaya yang unik.

Objektif:

 • untuk memahami imperatif strategik global untuk abad ke-21 dan seterusnya,
 • untuk membuka perbincangan mengenai persekitaran ekonomi, teknologi dan politik yang mempengaruhi inisiatif perniagaan global,
 • untuk memberikan maklumat mengenai peluang perniagaan global khusus kepada negara tuan rumah,
 • untuk lebih memahami cabaran yang dihadapi oleh perniagaan di negara tuan rumah,
 • untuk mengetahui tentang strategi yang digunakan untuk memenuhi cabaran secara langsung dari pengurus tersebut.

Kos

Kos seminar, termasuk tiket pesawat, penginapan, dan beberapa hidangan, termasuk dalam kos program MBA Eksekutif.

Dapatkan Modal Kerjaya Dengan MBA Eksekutif

Selepas tamat pengajian dari program MBA Eksekutif kami, anda akan mendapat ijazah MBA yang berprestij dan berharga daripada program secara konsisten disenaraikan antara yang terbaik di dunia dengan penerbitan perniagaan terkemuka. Pelajar EMBA Freeman membina pemahaman holistik tentang pengambilan keputusan perniagaan dan modal pengetahuan yang diperlukan untuk menjadi pemimpin perniagaan yang proaktif dan berkesan sepanjang karier mereka.

Jelajahi Perniagaan Luar Negara Dengan Program EMBA kami

Setiap tahun, pelajar MBA Eksekutif kami pergi ke luar negara untuk mendapatkan perspektif global secara langsung mengenai perniagaan. Pelajar kami membangunkan kefahaman yang lebih mendalam tentang pasaran antarabangsa dan kelebihan daya saing mereka. Destinasi termasuk negara-negara di Amerika Latin, Asia, dan Eropah.

Sepanjang Seminar Antarabangsa, anda akan meneroka persilangan antara teknologi, ekonomi, politik, dan budaya semasa membentuk inisiatif perniagaan global. Pelajar belajar tentang peluang perniagaan yang unik kepada negara tuan rumah dan berinteraksi dengan pembuat keputusan global. Seminar ini adalah sebahagian daripada program EMBA dan dimasukkan dalam kos program.

Kelayakan Pemohon

Jawatankuasa Pengambilan MBA Eksekutif menilai setiap calon untuk program MBA Eksekutif Tulane berdasarkan kriteria kemasukan ini.

 • Pengalaman Profesional dan Kepimpinan Kepimpinan: Pemohon harus mempunyai pengalaman kerja pascasiswazah sepenuh masa tujuh tahun yang minimum, dengan lima tahun tersebut dalam kedudukan tanggungjawab pengurusan yang penting. Jawatankuasa akan mempertimbangkan pengecualian berdasarkan perkembangan kerjaya, kedalaman, dan kelebihan pengalaman, dan tahap tanggungjawab pengurusan.
 • Keupayaan yang ditunjukkan: Dalam menilai keupayaan akademik calon, jawatankuasa mempertimbangkan sejarah profesional calon dan prestasi akademik yang dibuktikan oleh resume dan transkrip.

Keperluan Permohonan

 • Keperluan dan Transkrip Ijazah: Ijazah Sarjana Muda diperlukan; Walau bagaimanapun, sama ada kursus perniagaan mahupun kursus perniagaan tertentu diperlukan untuk kemasukan. Transkrip rasmi dari pendaftar semua kolej dan universiti yang dihadiri mestilah diminta oleh calon dan dikirim langsung ke Pejabat Pengakuan yang berlaku di Tulane University. Alamat emel dan alamat pos disenaraikan di bahagian bawah halaman ini. Bilangan calon yang tidak degil yang terhad boleh dimasukkan ke dalam program sebagai pengecualian kepada dasar kemasukan. Proses kemasukan untuk pemohon yang tidak degil adalah kompetitif, sangat selektif, dan hanya calon yang akan dipertimbangkan untuk dipertimbangkan. GMAT diperlukan untuk semua calon yang tidak degreed.
 • Sambung semula: Sambung semula memperincikan sejarah pekerjaan anda dan latar belakang akademik. Senarai perbezaan, gabungan, dan aktiviti profesional.
 • GMAT: Kami menawarkan pengecualian GMAT - sila hantar resume anda ke lrabon@tulane.edu untuk pra-penilaian. Selepas menerima resume anda, kami akan menghubungi anda dengan maklum balas mengenai kelayakan atau soalan anda untuk perbincangan lanjut.
 • Jawapan ringkas Esai: Dua esei diperlukan dan tidak boleh melebihi 350 perkataan setiap satu. Esai adalah cara terbaik untuk memperkenalkan diri kepada Jawatankuasa Kemasukan.
 • Temubual Peribadi: Wawancara membantu Jawatankuasa dalam menilai kekuatan calon, motivasi, komitmen peribadi, dan kemampuan untuk memenuhi permintaan program. Wawancara juga menawarkan peluang kepada calon untuk bertanya dan membincangkan pertimbangan individu dengan pengarah program. Hubungi pejabat program yang berkenaan untuk menjadualkan temuduga. Wawancara awal digalakkan.
 • Cadangan: Dua cadangan, yang membuktikan kebolehan akademik dan profesional pemohon, diperlukan. Satu cadangan harus dari seorang pegawai tinggi dari organisasi calon. Yang kedua adalah dari seorang penyelia langsung (atau untuk pemohon yang bekerja sendiri, sekutu perniagaan) yang mempunyai pengetahuan pribadi mengenai pekerjaan calon.
 • Yuran Permohonan: Yuran permohonan $ 125 yang tidak dikembalikan diperlukan dengan mengemukakan borang permohonan. Fi ini boleh dibayar secara dalam talian dengan kad kredit. Cek atau pesanan wang boleh dihantar ke alamat di bawah. Yuran ini dikecualikan untuk pemohon yang menghadiri sesi maklumat dalam setahun yang lepas.
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Tulane A B Freeman School of Business »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 8, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 2020
Duration
17 
Sambilan
Price
98,900 USD
Tuisyen meliputi yuran pendaftaran dan kursus, kelas persediaan, semua buku teks dan bahan kursus yang diperlukan, makmal kajian, sarapan pagi dan makan tengah hari pada hari kelas, tiket penerbangan, hotel, dan makanan kumpulan untuk seminar antarabangsa
Deadline
Nov 1, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
End Date
Mei 2021
Tarikh tutup permohonan
Nov 1, 2019

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Nov 1, 2019
End Date
Mei 2021