Read the Official Description

Kenapa Pilih MBA Evening Emory?

Fleksibiliti untuk kejayaan

Di Goizueta, dapatkan kedalaman dan kelebihan pembelajaran yang anda harapkan dari MBA yang berpangkalan di atas pada jadual yang fleksibel yang berstruktur khusus untuk profesional yang bekerja. Laraskan kuantiti, masa, dan jenis kursus untuk menyesuaikan matlamat profesional dan kehidupan peribadi anda, dan tahu anda boleh mengubahsuai beban kursus anda pada awal setiap semester kerana keperluan anda berubah.

Kemahiran lembut membuat pemimpin yang kuat

Peluang belajar pengalaman kami membolehkan anda mencabar amalan perniagaan yang standard-dan diri anda sendiri. Melalui projek yang memberi tumpuan kepada pelanggan, latihan kepimpinan secara langsung dan pendedahan global yang mendalam, anda akan belajar bercakap dengan yakin, mendengar dengan teliti, dan berfikir secara strategik kerana semua pemimpin hebat lakukan.

Akses penuh, sokongan seumur hidup

Struktur kohort, kolaborasi yang luas, rangkaian alumni yang terlibat, dan sumber kerjaya yang mantap memastikan pengalaman MBA anda penuh. Lulusan MBA Malam kami melaporkan kenaikan 137% dalam gaji mereka selama enam hingga lapan tahun selepas MBA, terima kasih sebahagiannya kepada struktur sokongan yang memperlihatkan peluang kepada anda sekarang dan mempersiapkan anda untuk pilihan apa pun yang mungkin berlaku.

Kelebihan Emory

Sertai MBA sambilan # 1 di salah satu negeri teratas untuk melakukan perniagaan. Nama kami diiktiraf di seluruh dunia dan sekitar sudut, jadi gelaran anda membantu anda cemerlang di mana kerjaya anda membawa anda. Sepasang nama Emory dengan perbezaan yang tidak dapat dipisahkan dari Goizueta's Evening MBA, dan anda mendapat satu-dua punch yang menggerunkan yang membawa kepada kejayaan.

 • # 1 MBA BAHAGIAN-MASA DI GEORGIA (US NEWS
 • 137% GAJI MENINGKATKAN 6-8 TAHUN SELEPAS GRADUAN
 • 100% PELAJAR DENGAN PELAJAR KERJAYA DEDIKASI

Akademik

Sesuaikan jalan terbaik untuk anda.

Sama seperti format MBA tradisional, MBA Malam holistik kami dibina untuk memberi anda akses kepada semua yang anda perlukan untuk berjaya di pasaran. Kurikulum kami bermula dengan asas-asas perniagaan, memberikan anda kerangka kerja praktikal yang perlu anda ketahui malam itu sehingga anda dapat meletakkan pengetahuan dan kemahiran baru anda untuk digunakan di tempat kerja pada keesokan harinya, yang memberikan efektivitas hari berikutnya.

Bagi mereka yang mempunyai ijazah bukan perniagaan, struktur program ini membantu anda membina kepintaran perniagaan asas pada permulaannya. Bagi mereka yang sudah memiliki ijazah sarjana dalam perniagaan, format ini akan mengambil pengajian anda sebelum ini ke peringkat lanjutan, menggabungkan pengalaman profesional dan pemahaman anda.

Kurikulum tersuai kami juga membolehkan penerokaan awal minat khusus anda melalui pembelajaran pilihan dan pembelajaran. Pilih dari pelbagai kursus dan pengalaman - dari strategi ke pemasaran untuk membiayai operasi. Dengan akses kepada lebih daripada 90 pilihan dan masa untuk menyelesaikan pelbagai kepekatan, anda mempunyai kebebasan untuk membuat pengalaman MBA anda sendiri. Di samping itu, anda mendapat akses kepada fakulti yang berada di puncak dalam bidang mereka dan kerap memanggil untuk kepakaran mereka dalam keputusan perniagaan dan industri di seluruh dunia. Gabungan ini sesuai untuk MBA dan kejayaan kerjaya anda.

Di Goizueta, kami tidak meminta anda memilih antara apa yang perlu anda ketahui dan apa yang anda ingin pelajari - kami memastikan anda boleh melakukan kedua-duanya, dan melakukannya dengan baik.

 • PILIHAN PILIHAN 90
 • 2 PELAJARI PELANGGAN YANG DAPAT MENDAPATKAN
 • 20 NOMBOR PERKENTANGAN YANG DISEDIAKAN

Struktur program

Apabila kita mengatakan MBA Malam kita fleksibel, kita maksudkan. Mempercepatkan, memperlahankannya - sambil menjelajah topik yang paling menarik minat anda. Program kami berstruktur untuk menawarkan pilihan anda bila dan bagaimana anda memerlukannya - jadi anda mendapat pengalaman terbaik MBA anda.

Kursus Teras

 • Analisis Data dan Keputusan
 • Pelaporan Kewangan dan Analisis
 • IMPACT Goizueta
 • Kajian Antarabangsa
 • Pembangunan Kepimpinan
 • Orang dan Organisasi Utama
 • Perakaunan Pengurusan
 • Ekonomi Pengurusan
 • Kewangan Pengurusan
 • Pengurusan pemasaran
 • Pengurusan Proses dan Sistem
 • Pengurusan strategik

Membina peluang

Chloe Weaver 19EvMBA ingin memperluaskan pengetahuannya dalam bidang baru dan tahu ia akan menjadi sukar untuk mendapatkan pengetahuan ini mengenai pekerjaan itu.

Mengambil inisiatif

Nancy Ellis 15EvMBA mengambil inisiatif sebagai Pengurus Pembangunan Produk dan Inovasi di Arby's Restaurant Group, Inc.

MBA penganggaran masa

Will Andrews 19EvMBA menggunakan Emory Evening MBA untuk meletakkan dirinya sendiri untuk kejayaan di masa depan dan mempelajari kemahiran pengurusan masa baru dalam proses itu.

Pembelajaran eksperimen

Ia memerlukan lebih daripada sekadar teori kelas untuk menjadi pemikir perniagaan yang serba lengkap. Goizueta adalah perintis dalam pembelajaran pengalaman - mengahwini teori dan amalan dengan cara yang membawa kelas ke kehidupan - dan masa depan anda menjadi tumpuan.

Peluang global

Perniagaan bukan mengenai tempat anda hari ini - ia adalah mengenai di mana dunia menuju. Itulah sebabnya kami membuat perspektif global sebagai ciri utama kurikulum MBA. Terokai negara lain, belajar bahasa lain - walaupun bekerja di projek dari seluruh dunia. Mengambil pelajaran secara serius dan akan membawa anda ke peringkat seterusnya.

Kerjaya

Jalankan permainan anda tanpa melangkah.

Dengan Pusat Pengurusan Pekerjaan Kerjaya (CMCWP), anda akan mendapat sokongan berdedikasi sepanjang laluan yang anda pilih.

Mulailah dengan latihan satu-satu, disesuaikan dengan pengalaman dan latar belakang anda untuk membantu anda menterjemahkan cita-cita anda ke dalam pelan yang boleh dilaksanakan. Bina kemahiran anda pada acara-acara seperti panel industri alumni dan bengkel jenama peribadi kami, yang direka untuk memberi anda pengetahuan dan kemahiran komunikasi yang terbukti dapat membantu anda melepaskan diri dari pek tersebut. Tambahkan ke acara rangkaian korporat, yang direka khusus dengan khalayak kerja dalam fikiran, dan anda akan mendapati rangkaian anda berkembang sebanyak asas pengetahuan anda. Perkhidmatan kerjaya kami termasuk:

 • Jurulatih kerjaya yang berpengalaman, tersedia untuk pelajar di kampus, hampir dan / atau di luar tapak, termasuk waktu petang dan hujung minggu
 • Bengkel dan webinar mengenai topik-topik yang berkaitan dengan kerjaya, baik dalam kelas maupun sesi makan tengahari dan malam pilihan
 • Acara rangkaian yang dirancang untuk menyediakan sambungan alumni industri dan MBA

Omar Castillo 19EvMBA: Mendapatkan Pulangan Mengenai Pelaburan

Omar Castillo 19EvMBA mendapati nilai segera dalam Emory MBA dengan mengambil apa yang dia pelajari di dalam kelas dan membawa idea-idea baru kepada syarikatnya.

Kejurulatihan

Goizueta menawarkan akses sepanjang tahun ke latihan kerjaya satu-satu. Pasukan kami direka dan dikendalikan untuk menyokong keperluan kerjaya individu pelajar MBA yang bekerja. Anda boleh mengharapkan jurulatih kerjaya Goizueta anda tersedia apabila anda, membantu anda menilai pilihan kerjaya anda, membimbing anda tentang sumber maklumat dan sokongan, dan membantu anda mempertahankan pelan tindakan anda.

Bengkel

Bagi pelajar yang melakukan carian kerjaya semasa atau selepas selesai MBA, Transisi Kerjaya Lanjutan kami menyediakan pembangunan kemahiran, bengkel penyediaan, dan acara sambungan termasuk:

 • Perancangan tindakan kerjaya
 • Penjenamaan peribadi
 • Resume dan LinkedIn refresh
 • Menyasarkan carian kerja MBA anda
 • Temubual dengan berkesan
 • Penyediaan wawancara kes
 • Strategi rangkaian

Acara rangkaian

 • Semua Acara Rangkaian MBA
 • Goizueta's Spring Career Fair
 • Perbualan Kerjaya - Insights Alumni
 • Malam Rangkaian Korporat Musim Panas
 • Sambungan Perekrut Eksekutif
 • Perundingan Alumni Rangkaian Alumni
 • Penceramah kepimpinan

Akses yang diberikan

Sokongan untuk setiap peringkat penerokaan kerjaya. Di Goizueta, kami berada di sini untuk membantu anda menentukan masa depan anda - di mana sahaja anda berada bersama perjalanan kerjaya anda. Sebagai pelajar MBA Malam, anda akan menikmati akses penuh kepada semua sumber dari Pusat Pengurusan Karir kami untuk Profesional Kerja (CMCWP), yang menyediakan jenis kerjasama tangan yang kami kenal di Goizueta.

Dengan CMCWP, anda akan mendapat sokongan berdedikasi untuk membantu anda meningkatkan kerjaya semasa anda atau mencatat hala tuju yang baru. Pasukan kami yang berkemahiran tinggi, pakar kerjaya yang sangat berjaya menawarkan nasihat dan hubungan untuk membimbing anda semasa anda pergi.

Seperti yang berlaku kepada pelajar sepenuh masa, kami menggalakkan anda untuk menggunakan sumber latihan satu sama lain semasa anda mula menterjemahkan cita-cita anda ke dalam pelan yang boleh dilaksanakan. Amalkan kemahiran anda dalam acara seperti panel industri alumni kami dan bengkel jenama peribadi, atau menghadiri acara rangkaian korporat yang khusus dibuat dengan khalayak yang berminat. Tidak kira pilihan anda, anda akan menemui kaunselor kerjaya yang tersedia untuk memberi anda bimbingan dan pemahaman tentang bagaimana anda dapat menggerakkan kerjaya anda.

Sama ada anda bertukar atau mempercepatkan kerjaya anda, pasukan Goizueta yang berbakat kami membantu anda dengan program dan peluang pembangunan kerjaya yang tersusun.

Rangkaian Goizueta

Sambungan utama yang meningkatkan kerjaya anda. Sebagai pelajar MBA Evening, anda akan mendapati diri anda bahu dengan ketinggalan dari pelbagai pertubuhan global dan perusahaan tempatan. Secara kolektif, rakan sekelas anda memberi anda akses kepada bakat dari Fortune 100s, bukan keuntungan utama, entiti antarabangsa, permulaan yang semakin meningkat, dan penjagaan kesihatan, dsb.

Kemasukan

Laluan anda pada kadar anda sendiri.

Saiz kelas kecil, jadual yang sesuai dengan kehidupan anda tanpa mengganggu dan fakulti dan rakan sekelas yang tiada tandingannya. Ini adalah hanya beberapa elemen khas dari MBA Evening di Goizueta. Direka untuk memberikan anda pengalaman yang sama seperti Full-Time MBA, Evening MBA kami menyediakan asas dalam kursus perniagaan penting sambil membenarkan keistimewaan dalam lebih dari 90 pilihan dan aktiviti di seluruh 20 kepekatan akademik untuk pengalaman pendidikan khusus yang sesuai untuk matlamat anda .

Untuk MBA sambilan petang kami mencari calon:

 • Dari semua latar belakang dan disiplin siswazah untuk memastikan pelbagai pengkhususan dan kepentingan
 • Siapa yang mempunyai ijazah sarjana muda dengan rekod akademik siswazah yang kuat
 • Beberapa tahun pengalaman pascasiswazah, sepenuh masa dengan kebolehan kepimpinan yang ditunjukkan
 • Siapa yang kini bekerja di kawasan Atlanta
 • Dengan asas kuantitatif dan analitik pepejal dan kemahiran komunikasi bertulis dan lisan yang kuat
 • Dengan skor kompetitif pada GMAT atau GRE dan, untuk pemohon berbahasa bukan bahasa asli, TOEFL, Pearson Test of English (PTE), atau IETLS

Kejatuhan permohonan MBA akhir tahun 2019

106373_Skjermbilde2018-12-09kl.18.53.49.png


Semua pemohon MBA Malam akan dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa semasa proses semakan kemasukan. Tiada bahan permohonan tambahan diperlukan.

Memohon dalam pusingan terdahulu membolehkan lebih banyak masa selepas kemasukan untuk bersedia untuk permulaan kelas, tetapi tidak ada kelebihan atau kelemahan antara pusingan dari segi kemasukan. Pemohon harus memilih pusingan di mana mereka merasakan mereka boleh mengemukakan permohonan yang paling kuat. Semua bahan permohonan dan skor ujian adalah disebabkan oleh tarikh tutup permohonan.

Program taught in:
English

See 3 more programs offered by Goizueta Business School »

Last updated January 12, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
24 - 36 
Sambilan
Price
- Jumlah Tuisyen
Deadline
Permintaan Maklumat
Round 2; Round 3: May 3, 2019; Round 4: June 28, 2019
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
Round 2; Round 3: May 3, 2019; Round 4: June 28, 2019

Sept. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
Round 2; Round 3: May 3, 2019; Round 4: June 28, 2019
End Date