Eksekutif mba

Umum

Penerangan Program

1

Penerangan

The Executive MBA di Business School Northampton direka dengan teliti untuk menawarkan pengetahuan mendalam semua bidang perniagaan kritikal dan fungsi. Untuk berjaya dalam perniagaan, anda memerlukan lebih daripada hanya kemahiran perniagaan. Sarjana Pentadbiran Perniagaan Eksekutif kelulusan kepakaran diiktiraf di peringkat global untuk bercita-cita tinggi, graduan bermotivasi.

MBA Eksekutif yang unik ini sesuai untuk mereka yang bercita-cita profesional perniagaan tanpa pengalaman perniagaan atau pengurusan sebelumnya tetapi mempunyai kepentingan yang jelas dalam dan semangat untuk Perniagaan, Enterprise dan Keusahawanan.

Memperoleh Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari University of Northampton akan menyokong perkembangan kerjaya anda dengan membangunkan pemikiran dan penyelidikan kemahiran kritikal anda yang akan meningkatkan pengetahuan perniagaan anda dan pemahaman. MBA akan mengajar anda teori amalan pengurusan yang berkesan dan melengkapkan anda dengan kemahiran yang penting, keyakinan dan kecekapan untuk membantu anda apabila anda menceburi industri pilihan anda. Anda akan belajar untuk berfikir penyelesaian berasaskan sisi, konvensyen cabaran dan tawaran pengetahuan kepada isu-isu perniagaan. Anda akan dapat untuk berfikir dan beroperasi secara berbeza kepada rakan-rakan anda yang penting dalam arena perniagaan global hari ini.

Kandungan Kursus

Program ini telah direka untuk memberikan anda kefahaman yang mendalam tentang proses perniagaan dan pengurusan. tugasan anda akan memberi tumpuan kepada perniagaan dan pengurusan situasi kehidupan sebenar dan akan membangunkan pemikiran strategik dan kemahiran keusahawanan.

Kaedah MBA pengajaran adalah penyertaan, membolehkan peserta untuk mempertimbangkan isu-isu dalam organisasi yang luas atau jumlah konteks perniagaan. Kemahiran dalam menganalisis masalah perniagaan dan organisasi ditekankan, seperti keupayaan untuk mengenal pasti dan mengeksploitasi peluang. Pembangunan strategi dan rancangan untuk perniagaan atau penambahbaikan jabatan adalah tema utama. Seperti yang anda inginkan dari ijazah lanjutan, program ini menuntut dari segi kemasukan, kerapian dan beban kerja dan memerlukan komitmen dan dedikasi daripada para peserta.

Modul yang biasa:

Program MBA Eksekutif terdiri lapan modul khusus kajian (tujuh diajar, dan satu modul penyelidikan bebas) di mana anda akan berkembang dalam rangka:

  • Isu-isu kritikal dalam perniagaan: Apakah tema kritikal dan isu-isu meluas dalam perniagaan hari ini?
  • Pengurusan dan Organisasi Kelakuan: Apakah proses-proses organisasi dan pengurusan yang saya perlu memahami untuk menjadi pemimpin yang berkesan?
  • Kepimpinan dalam Konteks Menukar: Apakah kemahiran kepimpinan yang diperlukan dalam budaya perniagaan dan konteks yang berbeza?
  • Pemasaran Strategik: Bagaimana perniagaan boleh mendapatkan kelebihan daya saing dalam pasaran yang dinamik dan kompleks?
  • Urusan Operasi dan Rantaian Bekalan: Apakah faktor-faktor kritikal dalam operasi, rantaian bekalan dan pengurusan projek?
  • Strategi Persaingan dan Inovasi: Apa yang saya perlu tahu untuk dapat adaptably membangunkan dan mentafsir strategi?
  • Membuat Keputusan kewangan: Apakah pengetahuan strategik yang perlu saya perakaunan, kaedah kuantitatif dan maklumat pengurusan?
  • Projek Penyelidikan Perniagaan: Apa peluang atau perubahan strategik baru yang mungkin dalam perniagaan / organisasi saya?

Syarat kemasukan:

Pemohon biasanya akan dijangka mengadakan ijazah kepujian kelas pertama atau kedua sebuah universiti British atau setaraf dan mesti sentiasa mempunyai sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman pengurusan yang berkaitan. Universiti Northampton prosedur kemasukan membolehkan kemasukan pelajar dengan kredit sebelum atau pembelajaran melalui pengalaman. Sebagai kelayakan lepasan ijazah ini akan menarik pengamal profesional dan pengurus, pelajar boleh diterima atas dasar penilaian terhadap pembelajaran terdahulu yang bermakna dan boleh diukur atau pengalaman profesional. Pelajar yang bahasa rasminya adalah bukan bahasa Inggeris mesti menyediakan bukti keupayaan bahasa Inggeris mereka pada tahap yang diluluskan oleh pihak universiti. Tahap diperlukan adalah IELTS 6.5 atau setaraf dengannya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

DEI College has been founded in 2009. However, it was operating as a liberal studies school from 1990 to 2009. It is also a part of a greater educational organization that was founded in 1967. Its gr ... Baca lebih lanjut

DEI College has been founded in 2009. However, it was operating as a liberal studies school from 1990 to 2009. It is also a part of a greater educational organization that was founded in 1967. Its graduates are routinely employed by large Greek and International Companies. Baca Ringkas