Eksekutif MBA - Munich

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

"Sejak asas kami pada tahun 1958, IESE Business School berkomitmen untuk membangunkan pemimpin-pemimpin yang bercita-cita untuk mempunyai kesan yang berkekalan kepada orang, firma, dan masyarakat melalui profesionalisme, integriti, dan semangat perkhidmatan"

Franz Heukamp

Dekan IESE

Doktor Falsafah (Ph.D.) dalam Kejuruteraan Institut Teknologi Massachusetts

5 Sebab untuk memilih IESE Executive MBA

 1. Anda ingin mencapai potensi penuh anda dan memberi impak sebenar kepada dunia di sekeliling anda.
 2. Anda sedang berusaha untuk melakukan lebih banyak lagi, pergi lebih jauh dan bergerak keluar dari zon selesa anda.
 3. Anda mahukan pengalaman intensif dan tunggal yang mencabar anda di semua peringkat.
 4. Anda mahu mengambil kerjaya anda ke peringkat seterusnya.
 5. Anda ingin meningkatkan pengetahuan dan kemahiran anda untuk menetapkan idea anda.

Kaedah Kes

Sepanjang 18 bulan MBA Eksekutif, anda akan menangani lebih daripada 300 kes perniagaan sebenar yang menempatkan anda di tengah-tengah pengambilan keputusan pengurusan kanan. Disokong oleh pengetahuan anda sendiri dan juga pengalaman rakan-rakan pelajar anda, anda akan diminta untuk berkongsi pandangan anda dan mempertahankan idea anda, semuanya dengan matlamat yang sama: untuk membuat keputusan. Kaedah kes menyediakan anda untuk masa kritikal dalam kerjaya anda apabila anda ditanya: "apa yang akan anda lakukan?".

Fakulti yang luar biasa

IESE mempunyai salah satu fakulti perniagaan terbaik di dunia hari ini. Profesor kami memegang PhD mereka dari universiti-universiti paling terkenal di dunia dan hadir di banyak Papan Syarikat sementara penyelidikan mereka diterbitkan dalam kebanyakan penerbitan akademik.

Ini membolehkan mereka relevan dan ketat dalam peranan mengajar mereka yang menjadi pusat misi mereka memastikan setiap sesi adalah satu langkah yang lebih lanjut dalam perkembangan profesional pelajar.

Pengetahuan Pengetahuan

Program IESE adalah forum di mana anda dapat berkongsi pengetahuan, pengalaman, dan ide dengan profesional terkemuka lain dari kepelbagaian sektor dan organisasi. Memperluaskan visi pengurusan anda dengan perspektif baru. Re-think point of view anda.

Maklum balas yang berterusan

Sepanjang MBA Eksekutif, anda akan mempunyai seorang mentor peribadi untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya program ini. Sebagai tambahan kepada profesor dan pengurus program kami, mentor anda akan memberi anda maklum balas yang kerap dan memberikan nasihat tentang laluan kerjaya anda dan segala yang anda perlu lakukan untuk mendapatkan yang terbaik daripada diri anda.

Pengalaman pembelajaran

Direka untuk pengurus, eksekutif dan usahawan yang berpotensi tinggi yang ingin meningkatkan kerjaya mereka, MBA Eksekutif menyampaikan pengalaman yang sangat sengit dan transformatif peribadi yang memaksimumkan kepimpinan pelajar, membuat keputusan dan keupayaan keusahawanan untuk meningkatkan pembangunan peribadi mereka dan menyediakan mereka untuk sebarang cabaran mereka akan menghadapi kerjaya mereka.

MBA Eksekutif akan mengasah kemahiran membuat keputusan anda dan melengkapkan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk memimpin dalam persekitaran yang kompleks dan berubah.

6 minggu intensif

Pada tahun kedua program ini, anda akan dapat memilih tiga "minggu intensif" pengalaman. Pilihan termasuk trek antarabangsa di Shanghai, São Paulo dan New York, Program Simulasi Pengurusan Eksekutif (EXSIM) dan minggu-minggu pilihan khusus wilayah. Ini pengalaman tangan menuntut membolehkan anda menyesuaikan pengalaman pembelajaran anda dan meletakkan teori menjadi amalan.

Minggu Antarabangsa

Shanghai

Pusat salah satu kuasa utama ekonomi dunia.

New York

Pusat kewangan global dan hotbed untuk aktiviti keusahawanan.

Sao Paulo

Pusat kewangan yang megah dan pangkalan serantau untuk pelbagai syarikat multinasional.

Barcelona

Pusat kebudayaan Eropah, sukan, dan aktiviti keusahawanan

Simulasi Pengurusan Eksekutif

Peluang untuk menerapkan semua yang anda pelajari semasa tahun pertama MBA Eksekutif. Lebih dari seminggu yang menarik dan sengit, anda akan meningkatkan pemikiran strategik anda dengan menganalisis situasi perniagaan kehidupan sebenar dan mempertahankan cadangan anda sebelum lembaga pengarah terdiri daripada profesor dan pakar industri.

Kursus Elektif

Modul elektif membolehkan anda meningkatkan pengetahuan anda tentang bidang perniagaan teras sejajar dengan keutamaan profesional anda.

 • Fintech
 • Pemasaran digital
 • Pemikiran Reka Bentuk
 • Keusahawanan sosial

Dalam Projek Syarikat

Contoh projek:

 • Pembangunan Strategi Kerjasama Sosial
 • Mengenal pasti dan Mewujudkan Pasaran Baru
 • Peningkatan Kecekapan Pengeluaran Loji
 • Analisis Sistem Kos Pengurusan
 • Pembangunan Strategi Pelancaran Produk

Fasa projek:

 1. Cadangan dan definisi
 2. Perancangan dan penyiapan
 3. Penilaian dan pameran
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At IESE Business School we want to educate leaders to whom we can entrust the future of business and society.

At IESE Business School we want to educate leaders to whom we can entrust the future of business and society. Baca Ringkas
Barcelona , Madrid , Munich , New York , Sao Paulo , Shanghai , San Francisco + 6 Lagi Kurang